وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا و سایت ساز است. یعنی اسکلت خانه‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهند تا خودتان نقشه دلخواه را با دیوارکشی اجرا کنید.
وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟ - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا به راه اندازی انواع گوناگونی از وبسایت و وبلاگ بپردازید. خوب است بدانیم حدود یک سوم وبسایت‌های دنیا از وردپرس استفاده کنند.

اجازه بدهید با یک مثال ساده شروع کنیم فرض کنید شما می خواهید یک پیتزا درست کنید مراحل زیادی را باید طی کنید از خمیر درست کردن تا مواد روی خمر و در نهایت زمان زیادی را باید صرق کنید.

در حال که می توانید از یک پیتزای نیمه آماده استفاده کنید و زمان کمتری را صرف کنید و می توانید بر اساس سلیقه خودتان به آن مواد دیگر نیز اضافه کنید.

وردپرس دقیقا پیتزایی آماده است یعنی اسکلت خانه‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهند تا خودتان نقشه دلخواه را با دیوارکشی اجرا کنید و دیگر وقت خودتان را روی بتن‌ ریزی و اسکلت‌ بندی نگذارید.

اگر تعریف تخصصی تر بخواهیم  وردپرس عبارت است از یک سایت ساز متن باز داینامیک و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها (Content Management System) قرار دارد. در ادامه هر کدام از این اصطلاحات را توضیح میدهیم .

 دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما به‌دلخواه می­‌توانید از آن‌­ها استفاده کنید. روش اول سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) و روش دوم طراحی و برنامه­‌نویسی است.

.  سایت‌های استاتیک (ایستا) معمولا با زبا­ن‌های HTML, CSS ایجاد می‌شوند و هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) برای ساخت دارند.

سیستم مدیریت محتوا یا همان content management system) CMS) یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوای تحت وب می‌باشد، که شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری میتوانید، محتوا سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید.

ویژگی های  خاص وردپرس

ویژگی های زیر باعث جذابیت و محبوبیت وردپرس شده است وباعث شده با وجود اینکه  در کنار وردپرس چندین سیستم مدیریت محتوای دیگر مثل جوملا، مجنتو و ویکس هم وجود دارد، اما هنوز هیچکدام از آنها نتوانند  به این اندازه محبوب شوند.

سادگی

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی وردپرس سادگی است. هرکسی می‌تواند با آن کار کند و اصلاً نیاز به هیچگونه دوره آموزش وردپرس نیاز ندارید.تمام آنچه که در سیستم مدیریت محتوای وردپرس صورت می‌گیرد همانند نرم افزار آفیس بوده و علاوه برا آن، با کشیدن و رها کردن بسیاری از المانهای موجود در آن می‌توانید به سرعت سایت خود را طراجی کنید. شاید نصب و راه‌اندازی اولیه کمی نیاز به دانش فنی داشته باشد اما بعد از نصب یک رابط کاربری گرافیکی و ساده سر و کار خواهید داشت.

انعطاف پذیری

با وردپرس می‌توانید هر نوع وبسایتی راه‌‌اندازی کنید. صفحه‌های وبسایت را به هر شکلی که می‌خواهید ویرایش کنید و هر نوع محتوایی مثل تصویر، ویدیو، فرم و … منتشر کنید.

مهم نیست هدف شما از ایجاد سایت چیست، با وردپرس هر نیازی داشته باشید به راحتی راهی برای آن می‌توانید پیدا کنید. حتی در سال‌های اخیر راه‌های برای تبدیل وبسایت وپردپرسی به اپلیکیشن موبایل هم ایجاد شده است.

متن باز (open source)

متن باز یعنی تمام کدهای وردپرس به صورت همگانی در دسترس است و همه می‌توانند در توسعه آن کمک کنند. به زبان ساده، این یک پروژه عام‌المنفعه است و توسعه آن به سود همه است. البته تمام این تلاش و زحمت ها رایگان نیست . سازندگان قالب از فروش آن‌ها کسب درآمد می‌کنند و توسعه‌دهندگان افزونه با ارائه امکانات غیر رایگان مبالغی دریافت می‌‌کنند.

قابلیت نصب افزونه

همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلت‌بندی اولیه به شما می‌دهد پس بقیه کارها با خودتان است. یکی از مزیت‌های فوق‌العاده مهم وردپرس وجود ابزارهای چون افزونه‌ها و قالب‌های کاربردی و بسیار متنوع آن است. این ابزارهای کاربردی و اکثرا رایگان به شما کمک می‌کنند تا امکانات و ویژگی‌های سایتتان را آنطور که دوست دارید سفارشی‌سازی کنید و دقیقا همان چیزی که در ذهنتان است را پیاده‌سازی نمایید.

حتما بخوانید :  تفاوت تجربه کاربری و رابطه کاربری چیست؟

 مثلاً اگر بخواهید فرمی برای ثبت‌نام در سایت قرار دهید، برای فروشگاه اینترنتی درگاه پرداخت بانکی راه‌اندازی کنید یا سرویس چت آنلاین را به سایت خود وصل کنید، در این موارد به افزونه‌ها نیاز دارید.

امنیت بالا

اگر دانش فنی شما درباره امنیت وبسایت‌ها کم باشد وردپرس این مشکل را تا حد خوبی تامین کرده و حداقل سایت شما با تکنیک‌های ساده هک در معرض خطر نخواهد بود. با رشد و توسعه وردپرس در بخش‌های مختلف امروزه با انجام یک مجموعه کارهای نسبتا ساده می‌توانید امنیت سایتتان را فوق‌العاده بالا ببرید و خیالتان بابت امنیت سایت راحت شود. البته این حرف به این معنی نیست که وردپرس هیچ مشکل امنیتی ندارد.

انطباق پذیری و بهینه‌سازی کامل برای موتورهای جستجو(سئو)

جالب است بدانید که شما با استفاده از وردپرس و ابزارهای موجود در آن، می‌توانید به راحتی سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. افزونه های بسیار زیاد و قوی برای سئو سایت وجود دارد که می توانید آنها را نصب و استفاده نمایید. با سئو سایت شما می توانید در رتبه اول گگل قرار بگیرید و از درآمد بیشتری بهره مند شوید.

نیازهای وردپرس چیست ؟

برای شروع راه اندازی وبسایت با وردپرس به یک دامنه و یک میزبان یا هاست نیاز دارید. سپس باید فایل قابل نصب آخرین ویرایش وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید. دو ویرایش فارسی و انگلیسی وردپرس تفاوتی از نظر امکانات و کارایی ندارند.

 آیا وردپرس کافی است ؟

بصورت واضح و صریح می گویم اگر هدف شما فقط راه‌اندازی یک سایت ساده مثل سایت شخصی، شرکتی یا وبلاگ است با وردپرس می‌توانید با کمترین هزینه به بهترین شکل ممکن به هدفتان برسید.

در صورتی هم که هدف بزرگی مثل راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار اینترنتی یا فروشگاه‌ اینترنتی دارید هم می‌توانید با وردپرس شروع کنید و بعد از گسترش کار و رسیدن به مرحله‌ای که دیگر وردپرس جوابگو نبود آنجا می‌توانید هزینه کنید و سایت کامل اختصاصی را بسازید.

آیا وردپرس واقعا امنیت دارد ؟

بحث امنیت در طراحی سایت بسیار حائز اهمیت است. درواقع شما اگر به امنیت سایتی که ساخته‌اید، اهمیت ندهید تمام زحمت‌هایی که برای سایت کشیده‌اید از بین می‌رود. اگر وب‌سایت شما هک شود، هم به لحاظ مالی و اقتصادی خسارت بسیار زیادی به شما وارد می‌کند. 

اما هک کردن یک وب‌سایت آن‌قدرها که فکر می‌کنید ساده نیست. این موضوع به شما بستگی دارد که به چه میزان برای حفظ امنیت وردپرس تلاش کرده‌اید تا سدی قوی در مقابل عوامل مخرب ایجاد کنید. نکات کلیدی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توانید به موفقیت برسید.

درست است که پرکاربرد بودن سیستم مدیریت محتوای وردپرس یکی از حسن‌­های آن شناخته می‌شود؛ ولی همین پرکاربرد بودن باعث جذب شدن هکرها به سمت آن نیز می‌شود. البته مدیران وردپرس در این زمینه راهکارهای زیادی ارائه کرده‌اند.

پس جای نگرانی نیست وردپرس از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. اما امنیت یک مسئله نسبی است و هیچ‌وقت صد در صد نخواهد بود. به همین دلیل وردپرس هرروز مشکلات را بررسی می‌کند و در به‌روزرسانی رفع می‌کند.

برای کسب وکارم  با وردپرس سایت بزنم یا به شرکت های دیجیتال مارکتینگ مراجع کنم ؟

این مشورت را به عنوان یک دوست به شما میدهیم . اگر صاحب کسب و کار کوچکی هستید و هزینه طراحی سایت برای شما  زیاد است و زمان کافی برای یادگیری و آموزش دارید حتما از بستر وردپرس برای زدن سایت استفاده کنید زیرا یادگیری آن در ایران بسیار راحت است و اقزونه ای زیادی برای انجام ایده های شما دارد .

اما اگر کسب و کار شما نسبتا بزرگ یا بزرگ است بهتر است این زمان را صرف گسترش کسب و کار خود کنید و طراحی سایت را به شرکت های معتبر در زمینه دیجیتال مارکتینگ بسپارید زیرا در ادامه راه با مشکلات ریز  درشتی در زمینه طراحی روبه رو می شوید که نیازمند زمان و تخصص کافی هستید .

حتما بخوانید :  وایرفریم چیست؟

 بسیار ممنون و سپاسگذارم که وقت ارزشمند خود را در این صفحه آپکاد سپری کردید امیدوارم مطالب ارزشمندی را فرا گرفته باشد اگر سوال یا مشورتی نیاز داشتید حتما با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید