طراحی  ریسپانسیو چیه ؟ – طراحی واکنش گرا و افزایش بازدید سایت

طراحی ریسپانسیو (Responsive web  Design) یا واکنشگرا مربوط به تغییر ظاهر صفحات سایت متناسب با سایز مرورگر کاربران است.
طراحی  ریسپانسیو چیه ؟ - طراحی واکنش گرا و افزایش بازدید سایت - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

طراحی ریسپانسیو (Responsive web  Design) یا واکنشگرا مربوط به تغییر ظاهر صفحات سایت متناسب با سایز مرورگر کاربران است.

طراحی واکنش گرا یا RWD ، یک فرآیند طراحی سایت است که باعث می شود صفحات وب به خوبی بر روی انواع دستگاه ها و صفحات نمایش به خوبی مشاهده شود.

در واقع طراحی سایت های غیر ریسپانسیو، دلیل بر عدم نمایش سایت ها در دستگاه های مختلف نیست، بلکه سایت هم در کامپیوتر و هم در موبایل نمایش داده می شود اما ممکن است برای دیدن بخشی از سایت مجبور به zoom کردن روی آن و یا طی کردن اسکرول شویم.

امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و صنعت ساخت تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها حدود 70 درصد  از وبگردیها به وسیله تلفن همراه و تبلت صورت می پذیرد همین امر با عث میشود طراحی ریسپانسیو اهمیت بیشتری پیدا کند زیرا اگر وب سایتی ریسپانسیو نباشد به مرور بازدید کنندگان در سایت شما به دردسر میخورد و خیلی سریع بازدیدکنندگان را از دست خواهید داد. 

اهمیت ریسپانسیو بودن سایت

امروزه اکثر وب سایت های محبوب و پربازدید از طراحی ریسپانسیو یا طراحی واکنش گرا بهره‌مند هستند و باعث می‌شود کاربر حین مراجعه به سایت، تجربه‌ی بهتری داشته باشد. بدون نیاز به زوم کردن در صفحه تمام مطالب را بخواند، تصاویر را ببیند به گونه‌ای که استفاده از وب‌سایت برای او آزاردهنده نباشد.
همچنین واکنش‌گرایی صفحات اثر بسیار خوبی در سئو خواهد داشت.هنگامی که وب سایت از طراحی ریسپانسیو بهره‌مند باشد، در واقع نشان‌دهنده این نکته است که طراحان آن، برای عادت‌ها و نیازهای مخاطب احترام بیشتری قائل هستند.همین امر باعث رضایت گوگل و افزایش سئو شما  می گردد.

طراحی ریسپانسیو چگونه کار می‌کند؟

در طراحی ریسپانسیو از fluid grid یا جدول‌های شناور استفاده میشود. در این حالت به جای تعیین اندازه مؤلفه‌های مختلف سایت بر مبنای پیکسل، همه اندازه‌ها به طور نسبی تعیین میشود.

مزایای استفاده از طراحی ریسپانسیو

  • بزرگ‌ترین مزیت طراحی ریسپانسیو، صرفه‌جویی در وقت و تلاشی است که به منظور طراحی برای دستگاه‌های مختلف مورد نیاز است.
  • برای مسئولان سایت به این معنی است که فقط یک نسخه از سایت وجود دارد که باید به‌روزرسانی شود..
  • برای طراحان و توسعه دهندگان سایت نیز در مقایسه با ایجاد چندین stylesheet مختلف کار ساده‌تر یا سازمان‌یافته‌تری در پیش خواهد بود؛

معایب طراحی ریسپانسیو

هر چیز خوبی معایبی هم دارد و طبیعتاً طراحی ریسپانسیو نیز از این قاعده مستثنا نیست. در واقع، اگر غیر از این بود وب‌سایت‌های بزرگی مانند فیس‌بوک و توییتر نیز به جای استفاده از سایت‌های مجزا برای کاربران موبایل در همان سایت اصلی‌شان از طراحی ریسپانسیو استفاده می‌کردند.

  • استفاده از طراحی ریسپانسیو هیچ مزیتی را در سرعت بارگذاری سایت برای کاربران موبایل ایجاد نمی‌کند.
  • برخی از مرورگرهای موبایل از مدیا کوئری‌ها (media queries) پشتیبانی نمیکنند. مدیا کوئری‌ها در واقع دستورالعمل‌های CSS هستند و پشتیبانی مرورگر مورد استفاده کاربر برای نمایش صحیح طراحی ریسپانسیو ضروری است. البته این مشکل با به‌روزرسانی‌های منظم سیستم‌های عامل، اپ‌ها و دستگاه‌های موبایل برطرف شده است .

چگونه وب سیت واکنش گرا بسازیم

برای ساخت صفحات ریسپانسیو احتیاج به داشتن پیش زمینه هایی در مورد css3 وhtml5 و JavaScript و استفاده از مدیا کوئریها دارید، همچنین شما نیازمند به استفاده از کامپوننت ها و فریم ورک های خاصی خواهید داشت، مانند استفاده از فریم ورک های bootstrap ،Foundation ،Skeleton ،YAML و

این برنامه نویس است که هنگام طراحی سایت تعیین می‌کند عناصر HTML در هر نمایشگر چگونه کنارهم قرار بگیرند. مثلاً اگر عرض صفحه از ۴۲۵ پیکسل کمتر باشد مشخص است کاربر با موبایل وارد سایت شده و باید عناصر صفحه به گونه‌ای کنارهم قرار بگیرند که صفحه‌ی سایت در این عرض بهترین ظاهر را داشته باشد.

حتما بخوانید :   گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت چیست ؟ چطور با قواعد بازی پول در بیاوریم؟

تست ریسپانسیو بودن سایت

  • بررسی به‌صورت دستی: این روش ساده‌ترین راه بررسی ریسپانسیو بودن یک سایت است. برای این کار کافی است مرورگر کامپیوتر را از حالت maximize خارج کرده و با دراگ کردن، عرض آن را کوچک کنید تا ببینید لی‌اوت سایت بهم می‌خورد یا خیر. در صورتی که نمایش سایت متناسب با سایز صفحه تغییر کند، یعنی این سایت ریسپانسیو است.
  • بررسی با ابزارها: ابزارهای مختلفی وجود دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها، ریسپانسیو بودن سایت را بررسی کنید؛ مثلا Emulators یا
  • بررسی با استفاده از افزونه‌های مرورگر: در مرورگرهایی مثل کروم و فایرفاکس، افزونه‌های متعددی وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توان نمایش سایت را در سایز دستگاه‌های مختلف مشاهده کرد و ریسپانسیو بودن سایت مشخص می‌شود .میتوانید ازلینک زیر استفاده کنید .

تست واکنش گرا بودن سایت

  • بررسی به‌وسیله‌ی inspect: شما می‌توانید با راست کلیک روی صفحه‌ی مرورگرهای کروم یا فایرفاکس وارد پنجره‌ی inspect شده و روی سه نقطه‌ی سمت راست صفحه، گزینه‌ی اول را در قسمت dock side انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه می‌توانید مشاهده کنید که آیا سایت ریسپانسیو هست یا خیر.

موبایل گدون (Mobilegeddon)، در کمین سایت شما

در 26 فوریه‌ی 2015 گوگل با پیغامی همه‌ی متخصصان حوزه‌ی وب را غافلگیر کرد. در این پیام آمده بود که سایت‌هایی که ریسپانسیو نباشند، در نتایج گوگل رتبه‌ی خوبی کسب نمی‌کنند و این مسئله بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک را به چالش کشید. نام این الگوریتم هم اشاره به همین پیشینه دارد و قسمت دوم آن یعنی گدون به‌معنای نبرد آخرالزمان است. در 21 آوریل همان سال گوگل لیستی سه بخشی از تاثیرات این به‌روزرسانی‌ها را اعلام کرد:

  • این الگوریتم تنها روی رتبه‌بندی نتایج جست‌و‌جو در دستگاه‌های موبایل تاثیر می‌گذارد؛
  • این الگوریتم روی نتایج جست‌و‌جو در تمام زبان‌های دنیا تاثیر می‌گذارد؛
  • این الگوریتم روی صفحات سایت اعمال می‌شود نه کل وب‌سایت.

ظهور این الگوریتم تنها یک به‌روزرسانی برای گوگل محسوب نمی‌شد، بلکه تغییر فرهنگ و حرکتی رو به جلو برای موتور جست‌و‌جوی گوگل بود. گوگل وسواس خاصی نسبت به تجربه‌ی کاربری سایت و کارآمدی آن برای کاربران دارد و تاکیدش روی این مسئله نیز بیشتر به‌علت توجه او به رفتار سایت‌ها در قبال کاربران موبایل بود

طراحی سایت ریسپانسیو و سئو

تجربه کاربری، یکی از معیارهای مهم گوگل برای امتیاز دهی به سئو سایت است. بنابراین در صورتی که کسب رتبه بالا و نمایش بهتر در نتایج جستجو برای شما مهم است، باید نسبت به طراحی ریسپانسیو وب سایت خود اقدام کنید.

تفاوت وب سایت ریسپانسیو و وب اپلیکیشن موبایلی چیست؟

در طراحی سایت ویژه نسخه موبایل، طراح سایت یک پوسته و طراحی متفاوت برای نسخه موبایل وب سایت شما می‌سازد. در در واقع هنگامی که برای وب سایت خود نسخه موبایل تهیه می‌کنید، دو وب سایت جداگانه ایجاد می‌شود که هریک نیز به محتوای متفاوت و یکتا (unique) نیاز دارند. زیرا استفاده از محتوای یکسان در دو وب سایت، جریمه گوگل و امتیاز منفی را در پی خواهد داشت.

اما با طراحی ریسپانسیو، محتوای وب سایت شما بدون هیچ مشکلی در همه دستگاه‌ها قابل اجراست و نیازی هم به ایجاد نسخه موبایل و تهیه محتوای جداگانه برای آن ندارید.

تفاوت طراحی ریسپانسیو با طراحی fluid روانو طراحی adaptive انطباق پذیر

  • طراحی Fluid یا Liquid: هدف در این نوع طراحی، حفظ اندازه نسبی همه عناصر موجود در صفحه است؛ بنابراین هر آنچه که در یک مانیتور 24 اینچی مشاهده می‌کنید را در یک لپ‌تاپ 12 اینچی نیز خواهید دید. استفاده از این روش برای صفحات مشابهی که اندازه‌های متفاوتی دارند کارساز خواهد بود. در عین حال، هنگامی که پای گوشی‌های همراه به میان می‌آید، به دلیل اندازه کوچک صفحه نمایش این دستگاه‌ها تجربه کاربری تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
  • طراحی Adaptive: در این نوع از طراحی باید هدف و کاربران مورد نظر را مشخص و پیش‌بینی کرد. به عنوان نمونه می‌توان استفاده از برخی از مؤلفه‌های طراحی را محدود کرد تا صفحه مورد نظر با توجه به هدف‌گذاری انجام شده در گوشی‌های همراه با سرعت بیشتری بارگذاری شود؛ یا اینکه بر ویژگی‌های خاصی تمرکز کرد که بیشتر با نیازهای کاربران این دستگاه‌ها سنخیت دارند.
حتما بخوانید :  تکنیک Content First در طراحی سایت چیست؟

نتیجه گیری :

استفاده از طراحی ریسپانسیو دیگر یک گزینه نیست؛ بلکه به یک ضرورت بلامنازع تبدیل شده است. طراحی وب ریسپانسیو یک مفهوم است که اگر به درستی پیاده‌سازی و اجرا شود می‌تواند تجربه بهتری را برای کاربران رقم بزند، اما نمی‌تواند همه مشکلاتی که کاربر با آن مواجه می‌شود را به شکل خودکار حل و فصل کند. به همین دلیل باید تمام جوانب را برای داشتن یک سایت بی نقص در نظر بگیریم اگر قصد طراحی سایت در اصفهان را دارید و در انتخاب آژانس طراحی سایت مردد هستید ما آپکاد را به شما معرفی میکنیم

استفاده از مشاوره رایگان آپکاد می تواند دید بهتری را نسبت به عملکرد طراحی سایت به شما بدهد.بسیار ممنونیم که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید لطفا نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید