مراحل تدوین استراتژی محتوا – رسیدن به رتبه اول گوگل با محتوا

مجموعه اقداماتی که به کمک آن‌ها به اهداف بازاریابی محتوا می رسیم را تدوین استراتژی محتوا می نامیم خواندن این مقاله را هرگز از دست ندهید
تدوین استراتژی محتوا - آژانس بازاریابی آپکاد بهترین سایت تولید محتوا در اصفهان
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

برای تولید محتوا آن دسته از شرکت‌هایی که استراتژی محتوای  مشخصی دارند، احساس می‌کنند که تلاش‌های بازاریابی محتوایی آن‌ها موفقیت‌آمیز است. بدون استراتژی، موفقیت یا شکست یک محتوا فقط می‌تواند به شانس بستگی داشته باشد، اما با وجود تدوین استراتژی محتوا نه تنها موفقیت شما حتمی خواهد بود بلکه شانس موفقیت‌تان نیز افزایش خواهد یافت.

استراتژی محتوا را می‌توان مجموعه اقداماتی دانست که به کمک آن‌ها می‌توانیم به اهداف بازاریابی محتوا برسیم.

در تولید محتوا با سه مفهوم رو به رو هستم اگر وجه تمایز این سه تعریف را متوجه بشویم  می توانیم بسرعت در نتایج گوگل پیشرفت کنیم.

استراتژی محتوا (Content Strategy): شامل چشم اندازها و دستورالعمل های بالا

بازاریابی محتوایی : (Content Marketing)شامل تقویم محتوا، تولید محتوا، ترویج محتوا،بازنویسی محتوا باز، نشر محتوا

استراتژی بازاریابی محتوایی: (Content Marketing Strateg شامل چشم انداز ، اهداف ، آنالیز مخاطب،لحن و سبک محتوا ، ایده پردازی ، برون سپاری

 استراتژی بازاریابی محتوایی، اشتراک بین استراتژی محتوا و بازاریابی محتوایی است.

اهمیت تدوین استراتژی محتوا

بازاریابی محتوا به مشاغل کمک می‌کند تا بازدید از وب سایت و نهایتا بازدهی آن را به شیوه‌ای مقرون به صرفه بهبود دهند. اگر بتوانید تنها یک پست وبلاگ ایجاد کنید که ترافیک ارگانیک خوبی به دست آورد، با استفاده از لینک‌های تعبیه شده در این پست می‌توانید بازدید دیگر بخش‌های سایتتان را نیز بالا ببرید.

بعض از صاحبان کسب و کار و یا شرکت های دیجیتال مارکتینگ، داشتن استراتژی محتوا را امری تزئینی و لوکس فرض می کنند و بدون تدوین یک استراتژی مکتوب، شروع به تولید محتوا می کنند.

بدون شناسایی نیازهای مخاطبان، بدون ارزیابی وضعیت رقبا، بدون برنامه زمان بندی شده و بدون ساز و کار نظارتی، محتواهای متعددی تولید می کنند و طبیعتاً بازدهی چندانی به دست نمی آورند. رهبران بازار، کسب و کارهایی هستند که محتوا را جدی می گیرند و بر اساس استراتژی محتوا قدم بر می دارند.

در واقع بدون استراتژی، بازاریابی محتوای شما به اصطلاح باری به هر جهت حرکت می‌کند و هرگز نمی‌توانید یک جهت مشخص داشته باشید. از طرف دیگر هیچ متر و معیاری برای اندازه‌گیری محتوای خود نخواهید داشت. استراتژی محتوا، باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.

تدوین استراتژی محتوا، باعث صرفه جویی در زمان ، افزایش قدرت رقابت. هدفمندی تولید محتوا ، جلب توجه مخاطب ، بالا بردن نرخ تعامل و مشارکت کاربران، افزایش اثربخشی و بازدهی، امکان ارزیابی و تقویت برند شما می گردد.

  • دو نوع نگرش در تولید محتوا وجود دارد 1) نگاه پروژه‌ای برای مدت مشخص 2) نگاه استراتژیک به محتوا به عنوان ابزاری دائمی در کنار کسب و کار توصیه ما به شما انتخاب نگرش دوم است در این روش ممکن است شما دیر تر به نتیجه مطلوب برسید ولی قطعا این نتیجه ماندگار خواهد بود .

مراحل تدوین استراتژی محتوا

الگوریتم های گوگل یعنی مرغ مگس خوار (Hummingbird) و رنک برین (RankBrain)، ارزش و اهمیت «تولید محتوایی که بتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای کاربران را تأمین کند» را هر روز افزایش می دهند.

بنابراین با یک نگاه سطحی نمی توان تولید محتوا را آغاز کرد. توصیه میکنیم حتما برای تولید محتوا مراحل زیر را انجام دهید

1)   اهداف خود را از تدوین استراتژی محتوا مشخص کنید

قبل از هر چیز هدف خود را از بازاریابی محتوا برای سایت خود مشخص کنید. اگر این مرحله به خوبی انجام شود به تمام قدم‌های بعدی شما جهت می‌دهد. بهتر است برای انتخاب هدف با چند وال شروع کنید . چرا می‌خواهید محتوا تولید کنید ؟  آیا می خواهید تعداد سرنخ هایی که از مشتریان جذب می کنید               (Lead Generation) را به میزان مشخصی افزایش دهید؟ آیا می خواهید تعداد مشخصی از فروش را افزایش دهید؟ آیا می خواهید تعداد مشترکین خبرنامه سایت را افزایش دهید؟

به عنوان مثال اهداف زیر می تواند در کسب و کار شما دیده شود افزایش نرخ تبدیل، آموزش دادن نحوۀ استفاده از خدمات و محصولات، افزایش ترافیک، افزیش مشارکت کاربران در سایت شما، برندینگ برای کسب و کار ، افزایش فروش و درآمدزایی از وبلاگ. ممکن است شما چندین هدف داشته باشید

برای مثال شما پکیج های آموزشی برای فروش دارید پس هدف اول شما افزایش ترافیک سایت و هدف دوم افزایش فروش می باشد.

2)  مخاطبان اصلی و نیازهای آنان را مشخص کنید

گام بعدی این است که مشخص کنید قصد دارید با محتوای خود چه کسانی را هدف قرار دهید. برای شناخت ماطب خود سه مرحله زیر را انجام دهید

حتما بخوانید :  استراتژی سئو چیه و مراحل تدوین استراتژی سئو چیست؟

جمع آوری اطلاعات آماری

تجزیه و تحلیل وب، آنالیز رسانه‌های اجتماعی و تجزیه و تحلیل مشترکین، می‌تواند داده‌های موردنیاز درمورد مخاطبان مانند سن، جنسیت، تحصیلات، درآمد و … را به شما ارائه دهد.

بازخورد مشتری را ببینید

بازخورد مشتریان فعلی‌تان را جمع آوری کنید. این کار باعث می‌شود بدانید آن‌ها نسبت به محتواهای شما چه حسی دارند

تعیین پرسونای مشتریان و مخاطبان در تدوین استراتژی محتوا

هنگامی که داده‌های آماری و بازخورد مشتری را در اختیار داشته باشید، می‌توانید پرسونای دقیقی از خریدار را ایجاد کنید. این سوالات تا حدودی میتواند شما را در رسیدن به پرسنای مشتری کمک کند

  • خریداران چه کسانی هستند؟
  • چه کاری را می‌خواهند انجام دهند؟
  • چه اهدافی محرک رفتار آن‌هاست؟
  • آن‌ها چگونه فکر می‌کنند؟
  • چرا آن‌ها تصمیم به خرید می‌گیرند؟
  • آن‌ها چگونه خرید می‌کنند؟
  • آن‌ها کجا خرید می‌کنند؟
  • آن‌ها چه موقع تصمیم به خرید می‌گیرند؟

3) فرآیند محتوای فعلی شرکت را بررسی کنید

اگر تا الان در وبسات  مورد نظر محتوا گذاشته شده است باید روند آن مشخص شد چه کسی تصمیم گیرنده بوده ؟چه کسی محتوا می نویسد و چه کسی محتوا را بر روی سایت قرار می دهد ؟

در کل سه روند کلی بررسی محتوای فعلی سایت داریم

بررسی محتوای فعلی بر اساس معیارهای گوگل آنالیتیکس:

برای تدوین استراتژی محتوا باید تمام صفحات سایت، وبلاگ و لندینگ پیج‌ها را بر اساس شاخصه‌های گوگل آنالیتیکس بررسی کنید. موارد بسیار مهمی که حتما باید به آن اهمیت بدهید، شامل نرخ پرش (Bounce Rate)، زمان سپری شدن در سایت (Average time on site) و تعداد بازدید‌های صفحات مختلف PageViews هستند.

این مرحله به شما کمک می‌کند که پتانسیل کلمات کلیدی بالقوۀ سایت خود را بسنجید. ببینید سایت شما در کدام کلمه کلیدی جایگاه مناسبی دارد، روی کدام کلمات کلیدی باید بیشتر سرمایه‌گذاری کنید

بررسی بر اساس معیارهای سئو:

در این مرحله تنها کافی است یک بررسی مختصر در مورد کیفیت بک لینک‌ها، اعتبار دامنۀ سایت و مواردی از این قبیل انجام دهید. این کار را با استفاده از ابزار ماز میتوانید انجام دهید

بررسی چشم انداز محتوای فعلی در تدوین استراتژی محتوا

آیا وضعیت فعلی محتوای شما برای کاربر مناسب است؟ آیا کاربران با آن ارتباط برقرار کرده‌اند؟ چقدر فیدبک گرفته‌اید؟ با محتوای فعلی چه نوع از مخاطبان را جذب کرده‌اید؟ محتوای شما کجای قیف بازاریابی قرار دارد؟

4) تمایز محتوایی خود را پیدا کنید (Content Tilt)

بیشتر عمیق شوید و کشف کنید که چه چیزی برند شما را واقعاً منحصر به فرد و متمایز می کند. اگر تمایزهای کسب و کار خودرا در کنار نیازهای مخاطبان قرار دهید و به گونه ای نیازهای آن ها را برآورده کنید به تمایز محتوایی می رسید.  اکثر کسب و کارها، ایده های محتوایی و حتی محصولات خود را از روی کسب و کارهای دیگر کپی می‌کنند و برای همین شکست می‌خورند.اگر مایل هستید اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید سری محتوای گاو بنفش را مطالعه کنید.

5) موضوعات محتوایی را مشخص کنید

وقت آن رسیده که موضوعات محتوا را با طوفان فکری پیدا کنید. حالا که نیازهای مخاطبان و تمایز محتوایی خود را شناخته اید، پیدا کردن موضوعاتی که برند شما باید درباره آنها تولید محتوا کند، بسیار آسان تر است. البته می تواند از ابزار های زیر نیز کمک بگیرید

  • Blog about

با استفاده از این ابزار می‌توانید عنوان‌های جذابی برای محتواهای خود پیدا کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند که از ایده‌هایی در متن استفاده کنید که همواره برای مخاطبانتان جذاب است.

  • تولیدکننده ایده‌های وبلاگ هاب اسپات

با استفاده از این ابزار می‌توانید ایده‌های جذابی برای یک سال کاری خود دریافت کنید. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که موضوعات یا اصطلاحات مورد نظرتان را در سایت وارد کرده و از ایده‌های جذاب آن استفاده کنید.

  • Feedly

این ابزار یک روش عالی برای پیگیری موضوعات مد روز در صنعت شما و ایده گرفتن برای تولید محتواهای جذاب است.

  • BuzzSumo

این ابزار بر روی شبکه‌های اجتماعی تحقیق کرده و مطالبی را که موردپسند مخاطبان هستند پیدا می‌کند. این اطلاعات به شما کمک می‌کند که بفهمید کدام‌یک از ایده‌های محتوا در شبکه‌های مختلف به خوبی عمل می‌کنند.

  • CoSchedule’s Blog Post Headline Analyzer
حتما بخوانید :  استراتژی سئو چیه و مراحل تدوین استراتژی سئو چیست؟

با استفاده از این ابزار می‌توانید عناوین محتوای خود را تجزیه و تحلیل کرده و درباره طول، انتخاب کلمات، دستور زبان و کلمات کلیدی به کار برده شده در عنوان تصمیمات بهتری بگیرید. اگر ایده‌ای در ذهن خود دارید، با استفاده از این ابزار آن را قوی‌تر کنید و عناوین جذاب‌تری برای محتوای خود انتخاب کنید.

6)    کلمات کلیدی کسب و کارتان را پیدا کنید

تقریبا تمام مراحل تدوین استراتژی محتوا به کلمات کلیدی ربط پیدا می‌کند. بدون تحقیق کلمات کلیدی غیر ممکن است. با پیدا کردن کلمات کلیدی در ابزارهایی مانند kwfinder ، keywordplanner و سایر ابزارهای دیگر شما تمام تمام کلمات و عبارات کلیدی حوزه کسب و کار خود را می‌توانید پیدا کنید. در حقیقت این مرحله به شما کمک می‌کند نیاز اساسی بازار را در حوزۀ خود پیدا کنید. حتی می‌توانید سوالاتی که کاربران در گوگل سرچ می‌کنند را پیدا کنید.

در حقیقت کلمات کلیدی هستند که ترافیک گوگل را به سمت سایت شما سرازیر می‌کنند. .البته شما باید این کلمات کلیدی را با ایده‌ها و نیازهای حوزۀ کسب و کار خود ترکیب کنید تا بتوانید بهترین مطالب ممکن را بنویسید.

7)    رقبای حوزۀ کسب و کار خود را بررسی کنید

برای تجزیه و تحلیل رقبا میتوانید از گوگل کمک بگیرید. کلمه کلیدی خود را در گوگل سرچ کنید و سایت های رقبای خود را مشاهده کنید به سایت آنها بروید و نحوه عملکرد آنها از جمله تولید محتوا تولید شده بک لینک ها و شبکه های اجتماعی رقبا را مشاهده کنید . همچنین می توانید از ابزار تحلیل رقبا بهره بگیرید برای اطلاعات بیشتر مقاله تحلیل رفبا را مطالعه نمایید .آژانس دیجیتال مارکتینگ آپکاد آنالیز رقبا را برای یک کلمه کلیدی به صورت رایگان انجام میدهد برای گرفتن مشاوره با این گروه در ارتباط باشید.

8)    اطلاعات خود را بازیابی کنید

در این قسمت از تدوین استراتژی محتوا شما باید بررسی کنید آیا اطلاعات بدست آمده از این مراحل با هدفی که شما تعیین کرده بودید همخوانی دارد ؟

به فرض مثال شما یک فروشگاه آنلاین لوازم آرایش دارید و هدفتان جذب مشتریان پولدار و لاکچری است. اما در بررسی‌هایی که انجام داده‌اید، بیشتر مشتریان شما قشر متوسط نه چندان پولدار که به محصولات ارزان قیمت گرایش دارند تشکیل می‌دهند. پس راه را اشتباه رفته‌اید و حالا بنای استراتزی محتوا را طور دیگری باید بگذارید.  

9)    یک تقویم محتوا تهیه کنید

اگر تمام مراحل فوق با موفقیت طی شده  حال بر اساس نتایج keywordplanner یک تقویم محتوا تدوین کنید. اطمینان حاصل کنید که کلیدواژه هایی که در محتواهای شما مورد هدف قرار می گیرند، در تقویم محتوا ثبت شوند تا اعضای تیم تولید، محتواهای مشابه تولید نکنند.

10)  روش های ارزیابی عملکرد را مشخص کنید

وقتی مشخص کردید که چه محتوایی باید تولید شود، باید تعیین کنید که موفقیت این محتواها چگونه اندازه گیری خواهد شد. برای اندازه گیری عملکرد محتواها، شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) دقیقی تعیین کنید. KPIدر واقع یک نمره و یا یک جایگاهی است که شما برای خود تعیین کرده اید و بعد از اینکه مراحل تدوین استراتژی محتوا را انجام میدهید این شاخص را بررسی میکنید تا  متوجه شوید آیا کار خود را به خوبی انجام داده اید.

11)   محتواهای شگفت‌انگیز بسازید

بالاخره وقت تولید محتوا رسید تمام کلمات کلیدی را درآوردید، تقویم محتوا را ساختید و می‌دانید که دقیقا برای چه کسی محتوا تولید می‌کنید. حالا وقت آن است که محتوای خود را بسازید.

نتیجه گیری :

کارشناسان گوگل همیشه توصیه می‌کنند که محتوای خود را برای مخاطبین بنویسند نه برای اینکه گوگل آن را بپسندد و خسته‌کننده و حوصله سر بر باشد. زمانی که کاربران از محتوای شما رضایت داشته باشند گوگل هم به محتوای شما ارزش بیشتری خواهد داد. و راحت‌تر می‌توانند محتوای ما را بشناسند و بدین صورت توجه گوگل به‌صورت ویژه‌ای به سایت خواهد داشت. بنابراین استراتژی تولید محتوا مبحثی بسیار مهم می باشد که حتی بر روی سئو سایت شما نیز موثر است

امیدواریم مطالب این نوشته توانسته باشید سوالات شما را در مورد تدوین استراتژی محتوا به خوبی پاسخ دهید . پیشنهاد میکینم قبل از تولید محتوا در اصفهان حتما از مشاوره رایگان ما استفاده کنید .در صورت سوال و انتقادات حتما در کادر پایین با گروه آپکاد در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید