استراتژی سئو چیه و مراحل تدوین استراتژی سئو چیست؟

استراتژی سئو SEO Strategy فرایند برنامه ریزی، تدوین و اجرای مراحل طراحی شده برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو است
تدوین استراتژی سئو - آپکاد مارکتینگ - بهترین شرکت سئو سایت در اصفهان
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

هر ایده و تفکری که بتواند به افزایش بازدید سایت کمک کند تا مخاطبین بیشتری با سایت آشنا شوند و در نهایت ، آن‌ها را به مشتری تبدیل نماید، استراتژی سئو نام دارد.

امروزه متخصصان بهینه سازی سایت علاوه بر بهره گیری از استراتژی‌های قدیمی‌تری مانند: هدف گیری کلمات خاص و کسب بک لینک‌ها، کمی عمیق‌تر به این قضیه نگاه کرده‌اند و در کنار آن، از روش‌های جدیدتری نیز استفاده می‌نمایند. تولید محتوای اختصاصی برای سایت‌ها از جمله این استراتژی‌های کاربردی می‌باشد.

استراتژی سئو چیست؟

استراتژی سئو سایت پروسه ای از برنامه ریزی، تشریح و پیاده سازی مراحل طراحی شده ای است که منجر به ارتقا رتبه بندی وب سایت موردنظر در نتایج گوگل می شود.

در واقع استراتژی سئو (که در انگلیسی به آن SEO Strategy یا استراتژی بهینه سازی موتور جستجو گفته می‌شود) فرایند برنامه ریزی، تدوین و اجرای مراحل طراحی شده برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو است. به عبارت دیگر یک استراتژی سئو فرایندی است که با آن بدنبال کسب ترافیک ارگانیک بیشتری هستید.

به زبان ساده، استراتژی سئو، فرآیند ساماندهی محتوای یک وب سایت بر اساس موضوع آن است. چیزی که باعث می‌شود موتورهای جستجو مانند گوگل، قصد یک کاربر در هنگام جستجو کردن را بهتر درک کنند. با بهینه سازی وب سایت بر اساس موضوعات و همینطور کلمه کلیدی‌های مرتبط، می‌توانید حرفه ای بودن خود را به موتورهای جستجو نشان دهید و رتبه خوبی برای کلمات کلیدی مورد نظر خود کسب کنید.

لزوم تغییر استراتژی بر اساس محتوا

توسعه  و گسترش روز افزون یک استراتژی ،  به تفکر، آنالیز و زمان احتیاج دارد. یک تحلیل گر متخصص باید اهداف مختلفی را برای سئو تعریف نماید و سپس با در نظر گرفتن اهداف و ابعاد متفاوت استراتژی، برای عناوین محتوا ، تاکتیک‌های مختلفی را تعریف کند. در این روش تلاش بر آن است که مخاطب ، علایق وی و روش‌های کاربردی  دست یابی به اطلاعات تحلیل و مشخص شود. پس از دسترسی به  محیط‌های ارتباطی می‌بایست محتوای مورد نظر تولید شود و در محیط‌های منظور انتشار یابد. به طور کلی می‌توان گفت به منظور فراهم آوردن بستری مناسب برای ارائه تبلیغات و خدمات باید مخاطبان بیشتری را جذب نمود که این امر بدون استفاده از استراتژی‌های خاص محقق نمی‌شود؛ پس از آن می‌توان با خیال آسوده‌تری در عرصه تجارت در فضای مجازی گام برداشت. 

نکات مهم دراستراتژی سئو :

یک استراتژی خوب، از سه مرحله مهم تشکیل شده است. عدم توجه به این مسیر و نبود استراتژی دقیق میتواند موجب کسب موفقیت در سئو را با تاخیر و یا شکست مواجه کند. آپکاد به عنوان بهترین شرکت سئو سایت در اصفهان برای تدوین استراتژی سئو مراحل زیر را انجام میدهد

1- شناسایی کلمات کلیدی کم رقابت با نرخ تبدیل بالا

یکی از استراتژی های بسیار کارآمد در سئو که معمولا نادیده گرفته می‌شود، کسب جایگاه برای کلماتی‌ست که میزان تقاضا یا جستجوی پایینی دارند.

کسب جایگاه در عباراتی که نرخ جستجوی پایینی (بطور میانگین در ماه) دارند، اگرچه ممکن است افزایش چشم گیری در آمار بازدید سایت ایجاد نکند، اما همان تعداد اندک را با احتمال بالاتری به مشتری تبدیل خواهد کرد. در این مرحله رقابت ساده‌تر بوده و نتایج بدست آمده زیربنای خوبی برای مراحل بعدی کار ایجاد میکند.

فرضا اگر عبارتی طولانی مانند “لباس ورزشی با قابلیت چاپ” توسط کاربران جستجو شده و فروشگاه لوازم ورزشی ما تنها سایتی باشد که به آن پرداخته است، احتمالا اغلب جستجوکنندگان این عبارت در نهایت از ما خرید کرده و به مشتری تبدیل خواهند شد.

2- هدف گیری عباراتی با جستجوی بالا و قابل رقابت در استراتژی سئو

یکی دیگر از نقاط استراتژیک سئو، توجه به عبارات کلیدی نادیده گرفته شده‌ی بازار است. عبارات و کلمات کلیدی‌ای که جستجوی بالایی دارند اما میزان رقابت همچنان در آنها پایین‌ است. این نوع عبارات که تمرکز کمتری بر آنها شده در نهایت می‌توانند ترافیک سایت شما را به خوبی افزایش دهند.

حتما بخوانید :  مراحل تدوین استراتژی محتوا - رسیدن به رتبه اول گوگل با محتوا

برای مثال عباراتی مثل “لباس ورزشی تیم تراکتورسازی” یا “لباس ورزشی ایرانی با کیفیت” شاید نمونه هایی برای این دسته از عبارات کلیدی باشند که در عین تقاضای بالا، رقابت اندکی در آنها وجود دارد.

3- تولید محتوایی که لینک‌ها و توجهات بسیاری به خود جلب میکند

بعنوان یک استراتژی نادیده گرفته شده، شما می‌توانید به دنبال تولید محتوایی باشید که افراد و سایت‌های اثرگذار را به تعامل با برند شما ترغیب کند و یا محتوایی بیافرینید که منجر به دریافت لینک‌هایی ارزشمند در فضای وب شود. این کار موجب می‌شود که به سرعت در نتایج جستجو رشد کرده و حتی در عبارت‌هایی با جستجو و رقابت بالا نیز جایگاه کسب کنید.

9 مرحله  استراتژی محتوای سئو

1-      یک لیست از موضوعات تهیه کنید.

کلمات کلیدی قلب سئو هستند، اما اولین قدم شما برای رسیدن به یک رشد ارگانیک نخواهند بود. اولین گام، ساخت یک لیست از موضوعاتی است که ماه به ماه می‌خواهید منتشر کنید. برای شروع، یک لیست از 10 کلمه کوتاه که به خدمات یا محصولات شما مرتبط باشد، ایجاد کنید. از یک ابزار سئو مانند Google’s keyword Tool یا SEMRush استفاده کنید تا حجم جستجو و متغیرهای آن را بررسی نمایید.

در این مرحله باید موضوعات را بر اساس کلمات کلیدی محبوب‌تر مرتبط کنید. اما فراموش نکنید که قرار نیست برای هرکدام از این کلمات یک پست بلاگ بسازید. چرا که به احتمال زیاد بر سر کلماتی که انتخاب کرده‌اید، رقابت سنگینی وجود دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت که از این لیست چه استفاده‌ای بکنید.

به هرکدام از این کلمات کلیدی، یک ستون یا پیلار گفته می‌شود که به عنوان پشتیبان کلمات کلیدی طولانی‌تر که به آن کلاستر یا مجموعه می‌گوییم، استفاده می‌شود.

2-    تهیه فهرستی از کلمات کلیدی طولانی در استرانژی سئو

در این بخش شما شروع به بهینه سازی صفحات خود برای کلمات کلیدی خاص می کنید. برای هر ستونی که مشخص کرده اید، از ابزار کلمه کلیدی خود استفاده کرده و ۵ تا ۱۰ کلمه کلیدی طولانی مشخص کنید که عمیق تر به کلمه کلیدی اصلی موضوع می‌پردازند.

این به کسب و کار اجازه می‌دهد که افرادی را جذب کند که دارای علایق و نگرانی های مختلف و متنوع در مورد داشتن محصولی هستند و در نهایت نقاط ورود بیشتری (منظور صفحه های مختلف سایت است که مخاطبان را جذب میکنند) برای افراد علاقمند به خرید ایجاد می‌کند.

از موضوعات فرعی برای نوشتن مقاله های وبلاگ یا ایده گرفتن برای صفحاتی استفاده کنید که مفهوم خاصی را در مورد هر موضوع اصلی که در مرحله ۱ شناسایی شده توضیح میدهد.

این موضوعات فرعی را به ابزار تحقیق کلمه کلیدی خود بسپارید تا کلمات کلیدی طولانی را شناسایی کنید که اساس و مبنای هر پست بلاگ قرار می‌گیرند.

3-     در استراتژی سئو برای هر موضوع یک صفحه بسازید.

زمانی که قرار است در موتورهای جستجو دیده شوید، خیلی بعید است که بتوان برای چندین و چند کلمه کلیدی، یک صفحه را هدف قرار داد تا در نتایج جستجو بالا بیاید. اما باز هم می‌شود کارهایی انجام داد. برای شروع، 10 موضوع اصلی (ستون) را انتخاب کنید و برای هر کدام یک صفحه در سایت خود بسازید. حالا از کلمات کلیدی طولانی که در کلاستر آنها در نظر گرفته بودید، استفاده کنید و محتوا بسازید.

نکته‌ای که اهمیت دارد این است که برای هر صفحه فقط از کلمات کلیدی و مفاهیمی استفاده کنید که مرتبط با آن هستند. حتی تصاویر و لینک‌هایی که در محتواها قرار می‌گیرند اگر مرتبط انتخاب شوند، می‌توانند در ایجاد یک تجربه کاربری خوب موثر باشند.

4- یک وبلاگ بسازید

وبلاگ نویسی یک راه شگفت انگیز رتبه گرفتن برای کلمات کلیدی و درگیر کردن کاربران وب سایت است. با این وجود، هر پست وبلاگ یک صفحه وب جدید است که به شما فرصتی دیگر برای رتبه بندی در موتورهای جستجو می‌دهد.

حتما بخوانید :  مراحل تدوین استراتژی محتوا - رسیدن به رتبه اول گوگل با محتوا

اگر در حال حاضر کسب و کار شما وبلاگ ندارد، یک وبلاگ بسازید. این جایی است که شما در مورد هر موضوع فرعی به طور مفصل بحث می‌کنید و شروع به دیده شدن در گوگل می‌کنید.

5-هر هفته در بلاگ خود مطلب بگذارید تا پیج آتوریتی بالا برود.

نیازی نیست هر مطلبی که در وبلاگ خود منتشر می‌کنید مربوط به یکی از کلاسترهای موضوعی باشد. بد نیست هر از چندگاهی درباره محتواهایی بنویسید که مخاطبین‌تان دوست دارند. هرچه نرخ درگیری کاربران با مطالب شما بیشتر باشد، گوگل به دامنه شما توجه بیشتری می‌کند. پس حداقل هفته‌ای یک مطلب در وبلاگ خود منتشر کنید. یادتان نرود که شما در وهله اول برای کاربران سایت محتوا می‌نویسید نه برای موتورهای جستجو.

6-برنامه لینک سازی در استراتژی سئو

مدل خوشه ای موضوع روشی است که شما در استراتژی سئو باید دنبال کنید، اما این تنها راه برای به دست آوردن رتبه بالاتر برای محتوای وب سایت نیست.

پنج مرحله اول به تاکتیک های سئو داخلی  اختصاص داشت.

لینک سازی هدف اصلی سئو خارجی  است و همچنین یک عامل بسیار مهم در نحوه رتبه بندی صفحات شما در موتورهای جستجو است.

7-همه رسانه‌ها را قبل از قرار دادن در وب سایت، فشرده سازی کنید.

این گام در سئو کوچک اما مهم است. همانطور که بلاگ یا وب سایت شما بزرگتر می‌شود، مسلماً تصاویر و رسانه‌های آپلود شده روی هاست هم بیشتر خواهد شد. و این رسانه بخش مهمی از توجه بصری کاربران را جلب می‌کند. پس از همین ابتدا سعی کنید تمام فایل‌های رسانه ای را با حداقل حجم و کیفیت مطلوب روی سایت خود منتشر نمایید. سایت‌هایی مانند TinyPNG یا Squoosh می‌توانند تصاویر شما را بدون افت کیفیت و حتی به صورت گروهی، فشرده کنند.

8-اخبار سئو و تجربه‌های موفق سئو را دنبال کنید

مانند چشم انداز کلی بازاریابی، فضای بهینه سازی موتور جستجو همواره در حال تکامل است. استقبال از روندهای جدید و انجام بهترین شیوه ها کار دشواری است، اما منابع آنلاین متعددی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند همیشه از اخبار سئو و تغییراتی مطلع باشید که ممکن است بر وب سایت و استراتژی سئو شما تأثیر بگذارد.

9.در استراتژی سئو میزان موفقیت محتواهایتان را بررسی و اندازه گیری کنید.

ممکن است برای سئو سایت خود زمان و انرژی زیادی بگذارید. حالا اگر بعد از این همه استراتژی ریختن و اجرا کردن نتوانید ثمره کار خود را ببینید، چه فایده‌ای دارد؟ پیشنهاد می‌کنیم تا جایی که می‌توانید معیارهایی را درنظر بگیرید و به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه آنها را اندازه گیری کنید. تنها از طریق بررسی این معیارهاست که متوجه می‌شوید به اهداف سئو خود نزدیک هستید یا نه. SEMrush در این زمینه ابزار خوبی برای گزارش گیری و آنالیز سئو است.

امیدوارم که این مطالب برای شما مفید بوده باشدو بتوانید در زمینه کسب و کارتان از آن بهره بگیرید . آژانس دیجیتال مارکتینگ آپکاد برای مشاوره رایگان در زمینه تدوین استراتژی سئو در کنار شماست .لطفا با ما در تماس باشید و پیشنهادات ، نظرات خود را با تیم متخصص آپکاد در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید