آموزش جامع تحلیل سئو رقبا (COMPETITOR ANALYSIS)

تحلیل سئو رقبا یکی از مهمترین فعالیت های روند سئو هر وبسایت می باشد، تحلیل سئو رقبا اهداف سئو شما را تعیین کرده و به شما در تدوین استراتژیهای کلی سایت تان کمک می کند. در این نوشته شما به صورت کاملا عملی با فرایند تحلیل سئو رقبا آشنا می شوید.
تحلیل رقبا سئو - آپکاد مارکتینگ
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

مقدمه

تحلیل سئو رقبا یکی از مهمترین فعالیت های روند سئو هر وبسایت می باشد. تاکنون با این احساس مواجه شده اید که هر تلاشی در راستای بهبود و بررسی سئو سایت خود انجام می‌دهید تاثیری در وضعیت شما از نظر موتورهای جستجو ندارد؟ ممکن است شما اشتباهاتی در بررسی سئو سایت خود مرتکب شده باشید، ولی شاید رتبه بد سایت شما به خاطر سئو بهتر رقبا و پیچیدگی‌های این رقابت باشد. اگر در رقابت سختی قرار گرفته‌اید باید به بررسی سئو سایت رقبا پرداخته و چشم از آن‌ها بر ندارید. 

یکی از مهمترین فعالیتها در سئو SEO این است که بدانید چطور رقیب های خود را آنالیز کنید. فرایند ارزیابی و تحقیق روی سایت رقیب یکی از فعالیت های هر سئو کاری که به کسب رتبه های بهتر اهمیت می‌دهد است. شما باید بدانید که آنالیز رقیب SEO Competitor Analysis یک امر مهم است و از آنجا که شما به اطلاعات زیادی دست پیدا می‌کنید، با تهیه یک گزارش از فعالیت رقیب می‌توانید به اشتباهات آنها در سئو و همچنین برخی تکنیک های بهینه سازی سایت دست پیدا کنید.

بسته به نوع رقیبهایی که دارید، سایتی که راه اندازی کرده اید و همینطور زمینه فعالیت و کلمه کلیدی هدف Target Keywords، پیش می آید رقیب های قدرتمند یا ضعیف داشته باشید، شاید وارد بازار شلوغ و پر ترافیکی شده باشید که رقابت در آن بسیار سخت است.

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های روند سئو هر وب‌سایتی، تحلیل سئو رقبا است. این فرآیند، باید اهداف سئوی شما را تعیین کرده و به شما در تدوین استراتژی‌های کلیِ سئو سایتتان کمک کند.بسته به نوع، حوزه و چشم‌انداز کسب و کار، این تحلیل می‌تواند بسیار پیچیده باشد. زیرا عوامل و فاکتورهای بسیاری وجود دارند که در هنگام تحلیل  سئو رقبا باید در نظر گرفته شوند.

اهمیت تحلیل سئو رقبا

آیا تا بحال با این مشکل برخورده اید که هر چقدر سئو داخلی و سئو خارجی وب سایت تان را بهینه می کنید باز هم هیچ نتیجه ای نمیگیرید. موتورهای جستجو مانند گوگل ربات هستند و مانند انسان ها عمل نمی کنند که هر کدام از صفحات را دوست داشته باشند در صفحه اول قرار دهند و هر کدام که مورد پسندشان نباشد در صفحات بعدی قرار دهند. بنابراین هر کدام از وب سایت ها را که در رتبه اول قرار می دهند حتما اولویتی نسبت به دیگر وب سایت ها دارند . بنابراین شناسایی این ویژگی هایی که باعث شده بعضی سایت ها در رتبه اول، رتبه دوم و … قرار بگیرند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست.توجه داشته باشید که سئو پروژه ای زمان بر است و برای اینکه بخواهید روی هر کلمه رتبه دریافت کنید باید سه تا شش ماه و گاهی اوقات تا یک سال صبر کنید.بنابراین بسیار مهم است که در شروع نوشتن مقاله و سئو سازی آن با استراتژی حرکت کنید تا امید داشته باشید که بعد از سه تا شش ماه حداقل در صفحه اول قرار گیرید. وقتی سایت رقیب را شناسایی و آنالیز کنید نقشه ارزشمندی برای استراتژی سئو خود به دست می آورید ، کلید واژه ها، نقاط ضعف و قوت رقیب ، همه برایتان آشکار می شوند. دلایل متعددی برای بررسی و آنالیز سئو سایت رقبا وجود دارد:آگاهی از نحوه عملکرد رقبا ،آگاهی از مزیت های رقابتی رقبا در بهینه سازی سایتشان ،آشنایی با منابع لینک دهی و بک لینک های رقبا،آشنایی با کلمات کلیدی جدید و استفاده نشده ، اطلاع از استراتژی سئو و تکنیک های رقبا برای بهینه سازی بهتر و …

در کل مهمترین دلایل تحلیل سئو رقبا را می توان مشخص کردن اولویتها در انجام فرایند سئو سایت و در نتیجه تدوین برنامه برای شروع می باشد ، همچنین اعلام قیمت به مشتری براساس این آنالیز صورت می گیرد در تکمیل این مطلب می توان بیان کرد ، اول بودن در گوگل علاوه بر سئو کردن سایت بر اساس استاندارد های گوگل باید از رقبای خود بهتر عمل کنیم تا رتبه بهتری بگیریم و برای این کار لازم است اگر مثلا رقیب ما 2 مقاله سئو شده در هفته تولید می کند ما بیشتر از آن مثلا 3 مقاله تولید کنیم یا اگر رقیب ما از 100 بک لینک در سایت خود استفاده می کند ما از بک لینک های بیشتر استفاده کنیم و به همین صورت بقیه مواردی که در سئو سایت مد نظر است و البته اگر سایت شما جایگاه مناسبی دارد و رقیب مهمی ندارد، باز هم بررسی سئو رقبا و استفاده از شکست و موفقیت آن‌ها می تواند به حفظ پیروزی شما کمک کند.

مراحل اصلی تحلیل و بررسی سئو سایت رقبا 

جریان یا مسیر تحلیل سایت رقیب و آنالیز سئو قبا در چهار مرحله اساسی اجرا می شود. در ادامه نحوه بررسی سئو سایت رقبا را به شما آموزش می‌دهیم. لازم به ذکر است برای آنالیز سئو رقبا می توانید فرم آنالیز سایت رقبا که توسط سایت آپکاد طراحی شده را دانلود و فرم را براساس مراحلی که در ادامه به شما آموزش داده می شود تکمیل نمایید تا بتوانید به صورت اصولی و مدون رقبای خود را آنالیز نمایید.

  • شناسایی رقبا
  • بررسی و تحلیل ;کلمات کلیدی رقبا
  • تحلیل سئو داخلی رقبا
  • تحلیل سئو خارجی رقبا
  • بررسی  تبلیغات رقبا 

1.قدم اول در تحلیل سئو رقبا : شناسایی رقبا

  • در ابتدای شروع این گام این نکته مهم است که بدانیم این مرحله پس از تدوین استراتژی کلمات کلیدی باید انجام گیرد و اهمیت آن دوچندان می شود مخصوصا اگر قصد شروع سئو و بهینه‌سازی سایت برای یک شخص یا سازمانی را دارید که چندان با فعالیتش آشنایی ندارید و مجبورید روند شناسایی رقبا را از مرحله صفر آغاز کنید.
  • بررسی سئو رقبا بدون شناخت صحیح آن‌ها امکان پذیر نیست. در برخی موارد و زمینه‌های کاری شناخت رقبا کار آسانی بوده و شما تنها به بررسی سئو سایت و فعالیتهایشان می پردازید، ولی همیشه شناخت رقبای اصلی به این سادگی نخواهد بود. نکته قابل ذکر در اینجا این است که رقبای شما تنها وب‌سایت‌ها یا سازمان‌هایی نیستند که خدمات، محتوا یا کالا های مشابه شما را عرضه می‌کنند یا به طور خلاصه تنها وب سایت هایی نیستند که در حوزه کاری شما فعالیت دارند، بلکه هر وب‌سایتی که با کلمات کلیدی مشابه در نتایج جستجو قرار دارد و رتبه ای در صفحه اول نتایج گوگل کسب کرده اند نیز رقیب شما محسوب می‌شوند. اما چیزی که مهم است ایت است که رقبای شما در فرایند سئو آنهایی هستند که در کلمه کلیدی ما دارای رتبه در صفحه اول گوگل می باشند.نکته ای که در اینجا وجود دارد آنالیز رقبا برای به دست آوردن اطلاعاتی برای بهتر کردن سئو سایت خودمان می باشد پس اگر در آنالیز رقبا به رقبی برخورد کردیم که این اطلاعات را نتوانستیم ازش به دست بیاریم ان را آنالیز نمی کنیم مانند دیجی کالا و …
  • پس شما دو دسته رقیب دارید، رقیب هایی که برای برخی از کلمات سایت اول گوگل هستند، و دسته دوم کسانی هستند که دقیقا کلمات هدف شما را نشانه رفته اند.

  • بنابراین برای پیدا کردن رقبای خود تنها کافی است عبارت کلیدی هدف خود را در گوگل جستجو کنید و نام وب سایت های صفحه اول را یادداشت کنید. پس سایت هایی که در کلمات کلیدی مورد نظر ما جز ده سایت برتر گوگل هستند رقبای ما می باشند.که ما باید سعی کنیم حداقل از دهمین سایت بهتر عمل کنیم تا در نتایج صفحه اول گوگل دیده شویم . فقط به یاد داشته باشید که از هیچ گونه فیلتر شکنی موقع جستجو استفاده نکنید و همچنین برای اینکه از گزینه های کش نشده و واقعی گوگل مطلع شوید با فشردن دکمه های Ctrl + shift + N ( جهت استفاده در مد incogniton در مرورگر کروم و Ctrl + shift + P در مرورگر فایرفاکس ) استفاده نمایید.

به عنوان مثال اگر ما خواسته باشیم در زمینه خرید ساعت  رقابت کنیم در گوگل کلمه خرید ساعت را جستجو می کنیم و ده رقیب صفحه اول را در فرم آنالیز رقبا یاد داشت می کنیم تا بررسی کنیم که چه کاری انجام داده اند که توانسته اند به صفحه اول برسند.البته همانطور که مبینید در لیست رقبا دیجی کالا  و دیوار نیز حضور دارند و چون آنها به صورت تخصصی سایت ساعت محسوب نمیشوند و لینک سازی برای ساعت انجام نمی دهند از لیست حذف می شوند.

جدا از منابع سنتی تحقیق مثل موتورهای جستجو و ابزارهای وب‌مستری‌شان (مانند گوگل وب‌مستر تولز، گوگل آنالیتیکس یا Keyword Planner)، ابزارهای دیگری هم وجود دارند که می‌توانند در پیاده‌سازی این فرآیند شما را یاری کنند. بعصی از آنها عبارت‌اند از:

برای شناسایی رقبا می‌توانید از ابزارهای Alexa Top Sites، SimilarWeb Websites و Sites Profile استفاده کنید.

2.قدم دوم در تحلیل سئو رقبا : بررسی کلمات کلیدی رقبا

کلمات کلیدی همواره مهمترین فاکتور برای موفقیت در سئو به شمار آمده‌اند. به همین دلیل اگر رقبای شما کلمات کلیدی مناسبی به کار برده باشند رتبه بهتری در نتایج جستجو خواهند داشت. گاهی اوقات در آنالیز رقبا در یافتن کلمات کلیدی آن‌ها به مشکل بر می‌خوریم، در این حالت با توجه به محتوای سایت‌شان بررسی کنید که آیا آن‌ها کلمات کلیدی شما را بکار برده‌اند یا خیر؟ همچنین با استفاده از ابزارهایی مانند Website Keyword Suggestion می‌توانید بررسی کنید که چه کلماتی در سئو سایت مورد نظرتان تاثیر زیادی دارند. در طول این بررسی‌ها شما کلماتی خواهید یافت که از ذهن شما پنهان بوده‌اند و می‌توانید در سئو بهتر سایت‌تان از آن‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید در ادامه‌ی بررسی سئو رقبا تراکم کلمات کلیدی در محتوای سایت رقیب را محاسبه کنید. ابزاری مانند Keyword Density Cloud در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. همچنین محل قرارگیری این کلمات را مورد توجه قرار دهید که آیا در محتوا، تگ‌های متا، عناوین صفحه، تگ تصاویر یا آدرس صفجات قرار دارند یا خیر؟ 

اولین گام تحلیل و بررسی سئو سایت رقبا این است که بدانیم آنها از کدام کلمات کلیدی استفاده می کنند. ساده ترین روش تحلیل کلمات کلیدی هدف رقبا استفاده از ابزار SEMRush و یا AHrefs است. در این قسمت ما طریقه یافتن کلمات کلیدی رقبا با استفاده از SEMRush را به شما نشان می دهیم:

  1. وارد سایت SEMRush شوید.
  2. دامنه رقیب را وارد نمایید.
  3. مطمئن شوید در بخش Organic Research   از کنوی سمت چپ سایت گزینه Positions انتخاب شده باشد.
  4. در قسمت  Organic Search positions میتوانید لیست کلمات کلیدی اصلی سایت را مشاهده نمایید.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی می‌توانید از ابزارهای KWFinder، Keywordtool.io یا Ubersuggest استفاده کنید.

حتما بخوانید :  سئو یا بهینه سازی سایت ( SEO ) چیست ؟

3.گام سوم در تحلیل سئو رقبا : آنالیز سئو داخلی رقبا

هدف ما در سئوی داخلی باید ارائه کیفیت بیشتر نسبت به رقبا باشد. در زیر نکات مربوط به  آنالیز سئوی داخلی رقبا بیان شده است :

1.طراحی و تجربه کاربری(UI/UX) :

دو مقوله بسیار مهم یکی رابط کاربری و طراحی ظاهری سایت و دیگری هم دسترس پذیری و قابلیت استفاده سایت است که تجربه کاربری را رقم می زند. سایت های خوب همیشه تجربه کاربری بینظیر و خوبی ارائه می کنند. شما از دید کاربر به سایت خود نگاه کنید و اشکالات آن را استخراج کرده و از یک متخصص بخواهید از سایت شما و مشکلات آن پشتیبانی کند. 

طراحی وب سایت شما مهم است، اگر رقبای شما دارای طراحی زیبا هستند شاید لازم باشد شما هم کمی پول برای اینکار خرج کنید و وب سایت خود را حتما با دستگاه های موبایل سازگار کنید تا توسط الگوریتم موبایل فرندلی جایگاه بهتری پیدا کنند. شاید رقیب شما رتبه خوبی دارد اما طراحی سایتش مناسب با قوانین گوگل ندارد که از این نظر می توانید طراحی سایت خودتان را بروز کنید و از این فرصت طلایی استفاده کنید.

2.عنوان (Title) :

عنوان یکی از مهمترین فاکتور ها در سئوی داخلی می باشد . هدف از نوشتن عنوان جذب کاربر و افزایش سئو می باشد . در زیر چند آیتم برای بررسی عنوان و امتیاز دهی اورده شده است .

  • عنوان نباید بیشتر از 67 کاراکتر باشد
  • کلمه کلیدی باید در عنوان استفاده شده باشد و تا حد امکان کلمه کلیدی باید به ابتدای عنوان نزدیک باشد
  • استفاده از اعداد
  • استفاده از سال
  • استفاده از پرانتز و براکت
  • استفاده از قیمت و میزان تخفیف،رایگان و ارسال رایگان
  • استفاده از عبارات راهنمای جامع و راهنمای قدم به قدم
  • سوالی نوشتن و منفی نوشتن
  • استفاده از کلمات و جملات احساسی و برانگیزاننده مثل شگفت انگیز ، بی نظیر و …
 

3.توضیحات (Meta Description ) :

شما باید توضیحات متای رقبا را نیز تحلیل کنید. بررسی کنید آنها چطور داده های متا خود را نوشته اند. آیا آنها از کلمات LSI یا کلمات معنایی و نهفته استفاده کرده اند؟ برای امتیاز دهی به توضیحات می توان فاکتور های زیر را مورد بررسی قرار داد:

  • استفاده از 160 کاراکتر
  • استفاده از از حداقل یکبار کلمه کلیدی در متا دیسکریپشن
  • استفاده از جملات جذاب
  • عدم تکرار عنوان در متا دیسکریپشن
  • عدم استفاده از کلمات کلیدی به صورت پشت سر هم و اسپم
 

4.بررسی متن محتوا ( Content ) :

محتوایی که رتبه می‌گیرد چند شاخصه اصلی دارد، مقدار کلمات زیاد (طول محتوای کافی)، کیفیت، نگارش زیبا و روان، کلید واژه های دنباله دار و مرتبط معنایی و همینطور تجربه کاربری خوب. اکنون به سایت رقیب بروید، و مقاله دارای کلمه کلیدی هدف را بررسی کرده و نکاتی که از آنها بدست آورده اید را شناسایی کرده و روی برخی مقاله های خود پیاده کنید و به آنها امتیاز دهید.

 

5.طول محتوای کافی ( WORD COUNT ) :

صفحاتی که دارای محتوای بیشتر هستند رتبه بهتری می گیرند. به همین خاطر است که هدف نهایی ما باید خیلی فراتر از رتبه بندی صرف بر ای کلمات کلیدی باشد. در این زمینه شما باید مولفه های مختلف را در مورد رقبای خود تحلیل کنید.جهت شناسایی طول کلمات صفحات رقیب از ابزار مربوط به بخش چگالی کلمات کلیدی استفاده کنید. در نهایت باید میانگین طول کلمات کلیدی را برای خود محاسبه کنید. هدف شما باید ایجاد چیزی بزرگتر باشد و دایره ای از کلمات کلیدی بیشتری را در مقاله استفاده کنید..برای اینکه طول محتوای کافی داشته باشیم باید طول محتوای ما بیشتر از رقبا باشد برای همین با استفاده از افزونه کروم یا فایرفاکس SEOQUAKE می توانید تعداد کلمات را شناسایی نمایید.لازم به ذکر است سعی کنید طول محتوای شما کمتر از 2000 کلمه نباشد.

 

6.منحصر به فرد بودن محتوا (unique content) :

محتوای شما باید از رقبای خودتان متفاوت یا یونیک باشد با بررسی محتوای آنها می توانید یک محتوای کامل و بی نقص تولید کنید.

 

7.تصاویر ( Image ) :

بررسی کنید آیا رقبا از تصاویر و ویدئو برای محتوای خود استفاده کرده اند؟ تصاویر و ویدئوها محتوای نوشتاری را قابل هضم می کنند و باعث می شود کاربر زمان بیشتری را در سایت شما سپری کند. برای گوگل محتوایی که به کاربر اهمیت داده باشد و محتوای تصویری اختصاصی تولید کرده باشد ارزش قائل است.

 

8.ویدیو ( Video ) :

فراموش نکنید یوتیوپ اولین موتور جستجوی ویدیویی جهان است، به همین خاطر است که باید بدانید آیا رقبای شما در این راه قدمی برداشته اند یا خیر؟ اگر اینطور است از آنها می توانید برای ساخت ویدیوهای خودتان ایده بگیرید توجه کنید که یوتویوب از هوش مصنوعی بهره می برد که تصویر و صدا را پردازش می کند از محتوای کپی استفاده نکنید. 

 

9.چگالی کلمه کلیدی (Keyword Density) :

میزان تکرار کلمه کلیدی به کل کلمات محتوا را نشان می دهد که این مقدار باید عددی بین 0.5 تا 2.5 درصد باشد.برای بررسی می توان از ابزار SEOQUAKE استفاده نمود.

روی صفحه مربوط به افزونه seoqauke بزنید و در قسمت DENSITY  با جستجوی کلمه کلیدی هدف خود را با زدن کلیدهای CTRL + F  پیدا کرده و چگالی آن را مشاهده کرده و امتیاز می دهیم.

10. سرعت لود صفحه (LOAD TIME) :

سرعت لود صفحه همیشه شاخصی مهم برای تجربه کاربری بوده است .شما می توانید با استفاده از سایت های pingdom و google page speed insights و یا از gtmetrix سرعت وبسایت خود و رقبا را چک کرده و بهینه نمایید.سرعت لود صفحه تا 3 ثانیه در سایت pingdom سرعتی ایده آل و مناسب می‌باشد. , و امتیاز google page speed insights بهتر است سبز رنگ باشد.

 

11. لینک در منو (Link in menue) :

از آنجاییکه لینک مهمترین صفحات در منوی اصلی سایت قرار می گیرد بنابراین اگر صفحه مورد نظر شما برای کسب و کار شما مهم است حتما لینک آن در منوی اصلی سایت وجود دارد .گوگل نیز این را متوجه میشود و برای آن کلمه کلیدی و صفحه اعتبار بالاتری در نظر می گیرد .قرار گرفتن لینک در منو باعث افزایش پیج اتوریتی نیز می شود .پس با تحلیل سایت رقبا ببینید آیا لینک آن کلمه کلیدی در منو های آنها وجود دارد یا نه و در صورتی که صفحه یا کلمه کلیدی خیلی برای شما اهمیت دارد لینک آن را در منوی اصلی سایتتان بگذارید.

 

12. بانس ریت و تایم ان سایت (Bounce Rate / Time On Site) :

بانس ریت یا نرخ پرش درصدی از بازدید کننده های صفحه شما که دقیقا از صفحه ای که وارد سایت شمت شده اند خارج می شوند و هیچ صفحه دیگری از سایت شما را نمی بینند.میزان درصد بانس ریت هر چقدر کمتر باشد بهتر است . بانس ریت مناسب می تواند حدود 60 درصد و بانس ریت زیر 40 درصد بسیار ایده آل است .همچمنین تایم آن سایت یا زمان ماندگاری مدت زماتن متوسط ماندگاری کاربران در سایت شما می باشند که هرچقدر بالاتر باشد بهتر است . برای مشاهده بانس ریت سایت می توان از سایت الکسا استفاده نمود .

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

13. گواهینامه های امنیتی سایت (SSL / HTTPS) :

گوگل به امنیت اطلاعات کاربران که ممکن است در سایت شما رد و بدل شود اهمیت می دهد و پیشنهاد می کند که سایت ها حتما از پروتکل HTTPS استفاده نمایند. شما می توانید در همان صفحه گوگا با چک کردن نام دامنه و اطمینان از وجود HTTPS در اول نامه دامنه چک کنید که رقبای شما این گواهینامه را دارند یا نه .شما می توانید از گواهینامه امنیتی رایگان lets encrypt برای سایتتان استفاده نمایید.

 

14. کلمه کلیدی در  ادرس صفحه (Keyword in Url) :

استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحه باعث افزایش سئو داخلی سایت می گردد . پس آدرس رقبایتان را چک کنید و ببینید کلمه کلیدی هدف در آدرس آنها وجود دارد و یا از چه کلمه کلیدی برای صفحه رتبه گرفته استفاده نموده است و شما حتما کلمه کلیدی خود را در آدرس وبسایتتان استفاده نمایید.

 

15. تعداد محتوای منتشر شده در ماه (Last Month Index) :

این فاکتور میزان فعال بودن سایت رقبا از نظر تولید محتوا را نشان می دهد . هر چقدر میزان ایندکس یک سایت بیشتر باشد بهتر است .شما می توانید در گوگل میزان ایندکس های کاه های گذشته از رقبا را مشاهده نمایید.

در ابتدای دامنه رقبا Site :   را در نوار آدرس مرورگر زده و وارد سایت گوگل می شویم و یا در گوگل بعد از Site : آدرس سایت رقیب را تایپ می کنیم

سپس در قسمت TOOLS  را فعال کرده و در قسمت Any Time  ماه یا Month را انتخاب می کنیم . این کار به ما می گوید سایت رقیب در ماه گذشته چند محتوا تولید کرده است . لازم به ذکر است هر صفحه در گوگل نشان دهنده ده محتوا می باشد و مثلا اگه دو صفحه ایندکس شده بود یعنی رقیبتان حدود 20 مقاله در ماه انتشار داده است که شما برای شکست آن باید از آن بیشتر مقاله تولید و منتشر نمایید.

4. گام چهارم در تحلیل سئو رقبا : آنالیز سئو خارجی رقبا

لینک های خارجی اعتبار محتوای شما را بالا می برد و به شما کمک می کند تا از دید موتورهای جستجو ارزش بیشتری به دست بیاورید، اگر رقبای شما از لینک سازی خارجی استفاده نکرده اند از این فرصت استفاده کنید و با کمی بررسی سایت رقبا  لینک ارزشمند خارجی برای سایت خودتان دریافت کنید.

 دامین اتوریتی و پیج اتوریتی (ِ Domain Authority & Page Authority) :

شاخص دامنه برای بک لینک ها می باشد که بین عدد 0 تا 100 است . دامین اتوریتی بالای 30 برای سایت های ایرانی خوب می باشد . این اعداد نشان می دهد رقبا شما چقدر اعتبار دامنه و صفحه قوی دارند و شما باید چقدر تلاش کنید تا به انها برسید.

اسپم اسکور ( SPAM SCORE ) : 

فاکتوری هست در سایت MOZ که بین عدد 1 تا 17 می باشد و هر چقدر این عدد به عدد 17 نزدیک تر باشد امکان پنالتی شده سایت توسط گوگل بیشتر است .در سایت ها و صفحاتی که در ماز اسپم اسکور بالای 4 دارند بک لینک نسازید .

حتما بخوانید :  سئو یا بهینه سازی سایت ( SEO ) چیست ؟

در صفحاتی که لینک خروجی زیادی دارند (بالای 50 تا 60 لینک خارجی ) لینک سازی نکنید حتی اگر اسپم اسکور پایینی داشته باشند.

در مورد تعداد لینک سازی توجه نمایید که اگر سایت شما جدید است و اتوریتی و یک لینکهای می از قبل دارید بسیار محتاط باشید . توصیه می کنم در ما اول فقط 10 بک لینک بسازید ( هر 3 روز یک مورد)

در ماه دوم این تعداد را می توانید به 15 مورد افزایش دهید و در ماه سوم به 20 تا 30 مورد.

حتما تعداد بک لینک هایتان در سایت های فارسی زبان خیلی بیشتر از سایت های خارجی باشد.

لینک های رقبا را لیست کنید و به صورت متنوع لینک سازی یعنی از تمام حالت های لینک سازی مثل رپورتاژ ، فروم و … نمایید و فقط یک روند ثابت نداشته باشید.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

صفحه Google My Business آنها را آنالیز کنید

تحلیل صفحه بیشتر برای کسب و کارهای محلی صدق می کند.
در این نوع آنالیز سعی کنید بفهمید:
– آیا سایت آنها به روز شده است؟
– آیا پست های آنان به شدت درگیری مخاطب پیدا کرده است؟
– از تصاویر استفاده کرده اند؟
– آیا افراد پیج آنها را دنبال می کنند؟
اگر آنها هر کدام از این موارد را رعایت نمی کنند می توانید با توجه به این نکات بیزنس خودتان را فعال کنید و برای پیشرفت بیشتر از رقبای خود ایده یابی کنید.

لوکیشن و جستجوی مکانی روی نقشه گوگل

نقشه های گوگل بخشی از صفحه نتایج هستند و جدا روی جستجوی برند، سئوی سایت های بزرگ و همینطور لوکیشن ها تاثیر زیادی دارند، جستجوی موبایلی و سئوی محلی بشدت از حضور نام ها روی نقشه های گوگل استفاده می کنند، پس حضور رقیب روی جستجوهای محلی را هم بررسی و مکان هایی که حضور دارند را شناسایی کنید. شما هم آدرس دفتر خود را به نقشه های گوگل اضافه کنید.

بررسی انواع بک لینک ها در سایت رقبا

لینک‌های ورودی یا بک لینک همانند ستون فقرات در بهینه سازی سایت یا همان سئو عمل می‌کنند. به همین دلیل در بررسی سئو رقبا باید لینک‌های ورودی به سایت‌شان را بررسی کنید. به مبدا لینک‌ها، تعدادشان و متن مورد استفاده در آن‌ها دقت کنید تا راز موفقیت رقیب را بدست آورید. معمولا در بررسی سئو رقبا ایده‌های مناسبی برای لینک به سایت‌تان خواهید یافت. اگر رقیب شما از سایت‌های مناسب و پر بازدیدی لینک دارد که شما از وجودشان بی خبر بودید، با صاحبان این سایت‌ها تماس گرفته و در صورت امکان لینک مناسبی برای سایت خود تهیه کنید.

با بررسی سایت رقیب می توانید از بک لینک های انها با خبر شوید و برای لینک سازی سایت خودتان از آنها استفاده کنید

– از لینک های اسپم آنها برای لینک سازی خودتان استفاده نکنید.
– از بک لینک های با کیفیت آنها حتما به نفع خودتان استفاده کنید اگر آنها از بلاگ ها، فروم ها و … بک لینک دریافت کرده اند شما هم همین مسیر را پیش ببرید.

تحلیل پروفایل های بک لینک رقبا -یک لینک سازی تحلیلی

  • کامنت
  • پروفایل یا پست فروم ها
  • پرفایل در سایت های web 2 , …
  • بک لینک های SideWide در سایدبارها یا فوتر تمام صفحات سایت
  • بک لبنک های لیست شده
  • رپورتاژ آگهی
  • کامنت

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

1- نسبت لینک سازی صفحه اصلی به لینک سازی صفحات عمقی آنها چیست؟
توسط ابزار Ahrefs می توانید به این موضوع پی ببرید. لینک سازی خارجی از دید گوگل اعتبار سایت را می رساند، هر چه سایت اعتبار بیشتری داشته باشد رتبه بندی آسان تر خواهد شد. اگر بک لینک رقبا به صفحات عمقی روانه شده است شما نیز باید همین کار را بکنید. برای این کار باید محتوا با تعداد کلمات زیاد تولید کنید توجه کنید که دایره لغات شما باید از کلمات lsi حتما استفاده شود.

2- نسبت لینک های فالو به نوفالو آنها چیست؟
یک پروفایل طبیعی لینک سازی دارای نسبت متعادلی از لینک های فالو و نوفالو است. پروفایل لینک شما نباید 100 درصد بک لینک فالو باشد.
رقبای شما که دارای رتبه بندی خوبی هستند به احتمال زیاد دارای بک لینک های نوفالو از کامنتهای بلاگ، اخبار و .. هستند.

بررسی انکر تکس سایت رقبا :

انکر تکس ها در سایت  باید ترکیب طبیعی داشته باشد تا گوگل فکر کند لینک سازی خارجی طبیعی به نظر برسد.شما می توانید با بررسی انکر تکست های سایت رقبا بینید آنها از چه انکر تکست هایی استفاده کرده اند و شما هم از انکر تکست های آنها استفاده نمایند .

3- توزیع انکر تکست آنها چگونه است؟
انکر تکست موضوعی زیرکانه است. برخی از رقبای شما دارای تکست انکرهای کلمات کلیدی سنگین هستند و برخی دیگر انکر تکست های کمی دارند و یا اصلا ندارند. از کدام باید پیروی کنید؟
ما توصیه می کنیم رقبایی را دنبال کنید که از انکر تکست های بهینه نشده استفاده می کنند. اگر قرار باشد از بین دو مورد یکی را انتخاب کنید آن موردی را تقلید کنید که دارای تکست انکر کمتر بهینه شده ایست.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

4- آیا آنها از ریدایرکت ها استفاده می کنند؟
ری دایرکت 301 به اندازه لینک سازی داخلی خوب عمل می کند. به همین خاطر است که باید سایت رقبای خود را از این نظر نیز چک کنید. انوع مختلف ری دایرکت وجود دارد اما ری دایرکت 301 به این مفهوم است که یک صفحه به طور کلی از سایت شما حذف شده و می خواهید ترافیک آن صفحه را به یک صفحه ی دیگر منتقل کنید. این موضوع برای انتقال دامنه قدیمی به دامنه جدید صدق می کند

6- آیا آنها دارای لینک های حاشیه ای سایت (site-wide) هستند؟
برخی مواقع دیده می شود رقبا دارای لینک های حاشیه ای باشند. این نوع لینک ها به اندازه لینک های داخل محتوا ارزشمند نیستند. به شما توصیه می کنیم اگر مبتدی هستید از این لینک ها خودداری کنید. این دسته از لینک ها بسیار حساس هستند و باید بدرستی استفاده شود پیشنهاد می کنیم در ابتدای کار از این نوع بک لینک ها استفاده نکنید.

7- آیا آنها لینک های خود را مخفی می کنند؟
گاهی رقبا رتبه خوبی دارد اما هیچ بک لینکی ندارد. شاید که نه حتما آنها لینک های خود را مخفی کرده اند. برخی مواقع آنها از PBN و یا شبکه خصوصی لینک سازی استفاده می کنند و به همین خاطر با پنهان کردن لینک خزش خزنده های گوگل و جلوگیری از گزارش آنها توسط رقبا را مسدود می کنند. خطر نکنید و از این امر خودداری کنید.

8- آیا آنها از وب سایت های خارجی لینک گرفته اند؟
مشاهده درصد زیادی از لینک های خارجی و انکر تکست ها نشان می دهد سایت در حال اسپم سازی است. اگر شما یک سایت ایرانی هستید پس لینک ها و انکر تکست های شما باید اکثرا فارسی باشد زیرا زبان اصلی کشور فارسی است. از رقبایی که دارای لینک های غیر متعارف فارسی هستند تقلید نکنید.

 

آنالیز تاپ پیج های سایت های رقیب (Top Page Analysis )

با آنالیز سایت رقبا و به دست آوردن صفحاتی که بیشترین آتوریتی را دارند شما می توانید متوجه شوید که بهترین صفحاتی سایت رقبا کدام است و رقبا بر روی چه صفحاتی سرمایه گذاری می کنند

همچنین شما با استفاده از این قابلیت می توانید می توانید وبلاگهایی که می خواهی لینک سازی انجام دهید را آنالیز کرده و لینک های خود را در صفحاتی که بیشترین آتوریتی را دارند بسازید .

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطر آنچنان که لازم است.

آنالیز سوشال سیگنال سایت رقبا-ارزیابی میزان حضور در شبکه‌های اجتماعی

کانال تلگرام یعنی مخاطب مستقیما شنونده صحبت های شماست و اینستاگرام هم دست کمی از آن ندارد، سعی کنید کانال و پیج رقیب را از نظر شیوه فعالیت، زمینه های مربوطه و روش کار بررسی و الگویی برای آن بسازید، اگر آنها الگو ندارند، شما برای موفق شدن خودتان در پیج هایتان الگوی کار بسازید تا بهتر از آنها باشید. همینطور لینکدین و فیسبوک آنها را هم مد نظر داشته باشید.

شبکه‌های اجتماعی امروزه نقش مهمی در افزایش ورود کاربران به سایت‌ها دارند. به همین دلیل بررسی سئو رقبا در این زمینه دید مناسبی از عملکردشان به شما خواهد داد. Instagram، Telegram و LinkedIn از مهمترین منابع جذب بازدیدکنندگان به سایت‌ها هستند. در این شبکه‌ها رقبای خود را پیدا کنید و با اضافه شدن به لیست دوستان‌شان میزان محبوبیت و فعالیت های‌شان را زیر نظر بگیرید.

 

اسنیپت های جستجوی رقیب خود را بررسی کنید 

بررسی نوع تبلیغات

شرکت های زیادی هستند که استفاده از تبلیغات مناسب برای ورود بازدیدکنندگان به سایت را راحت‌تر از سئو و جذب مستقیم بازدیدکنندگان از موتورهای جستجو می دانند. یکی از روش های تبلیغاتی رایج، تبلیغات کلیکی گوگل است و شما با بکارگیری Google Keyword Planner
و ابزارهایی که توسط خود گوگل ارائه شده‌اند، می‌توانید تخمینی از میزان رقابت در کلمه کلیدی مورد نظرتان و عملکرد رقبا در این زمینه داشته باشید.

سخن پایانی

بررسی سئو رقبا تمام شدنی نیست و باید در مقاطغ مختلف زمانی انجام شود، تمام فعالیت‌هایی که برای بررسی سئو رقبا گفته شد زمانبر بوده و در مواردی نیاز به تجربه کافی دارند. ولی اگر می‌خواهید راز موفقیت رقبای‌تان را بدانید باید همین مسیر را طی کنید، حتی اگر در این رقابت پیروز نشوید باز هم نکات و موارد زیادی را برای بهبود وضعیت سئو سایت‌تان خواهید یافت.خوشحال می‌شویم دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید