انواع کپی رایتینگ چیه ؟ و هر کدام چه کاربردی دارد ؟

کپی‌رایتر یک فروشندۀ محتوا است وکلمات را طوری می‌چیند تا سفارش‌دهنده پول بیشتری در بیاورد.در این قاله به معرفی انواع کپی رایتینگ می پردازیم
انواع کپی رایتینگ چیه ؟ و هر کدام چه کاربردی دارد ؟ - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

همان طور که در مقاله  کپی رایتینگ چیه توضیح دادیم. کپی‌رایتر یک فروشندۀ محتوا است. کلمات را طوری می‌چیند تا سفارش‌دهنده پول بیشتری در بیاورد.در این قاله به انواع کپی رایتینگ و کاربرد آن می پردازیم و در ادامه به برخی از استراتژی های کاربردی در کپی رایتینگ حرفه ای می پردازیم .

انواع کپی رایتینگ

در هر روز ده‌ها و صدها میلیون پیام در فضای اینترنت به اشتراک گذاشته می‌شود؛ در این میان، برای جلوگیری از محو شدن پیام تبلیغاتی در این سیل خروشان چه باید کرد؟ طبیعتاً پاسخ، استفاده از کپی رایتینگ بهتر و مؤثرتر است. امروزه شرکت‌های مختلف به اهمیت استفاده از پیام‌های تأثیرگذار و هدفمند پی برده‌اند و به همین منظور به سراغ کپی رایترهای توانمند و باتجربه می‌روند تا بتوانند جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب نمایند، مشتریان بیشتری را جذب کنند و در نهایت، برند خود را به گونه‌ای به تصویر بکشند که باشخصیت و مشتاق به کمک به مخاطب هدف به نظر برسد. البته باید توجه داشته باشید که در این راستا معمولاً بسته به هدفی که تعیین شده، باید از انواع مختلفی از کپی رایتینگ استفاده کرد که در ادامه به متداول‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

انواع کپی رایتینگ فروش

در کپی رایتینگ فروش، کپی رایتر با چالش متقاعد کردن خواننده نسبت به مزایای محصول یا سرویس و در نهایت مجاب کردن وی برای خرید یا استفاده از آن روبرو است. البته این در حرف از عمل آسان‌تر است. در اینجا علاوه بر داشتن یک سبک و سیاق نوشتاری متقاعدکننده، به دانش و خلاقیت نیز نیاز خواهید داشت. استفاده از استراتژی‌های زیر در اقناع مخاطب به شما کمک خواهد کرد:

1. پیام خود را به وضوح بیان کنید و مخاطب هدف را مستقیماً خطاب قرار بدهید؛

2. مشکلی که محصول یا سرویس شما می‌تواند برطرف کند را شناسایی کنید و به منظور جلب اعتماد و نظر مخاطب، آن مسئله را از زاویه دید مشتریان بالقوه و به ملموس‌ترین شکل ممکن توصیف کنید؛

3. بر چرایی ناتوانی روش‌ها و محصولات موجود در حل آن مشکل تأکید داشته باشید؛

4. توضیح بدهید که چگونه بهترین روش حل مشکل مزبور را پیدا کرده‌اید؛

5. روش دریافت محصول یا سرویس و در نتیجه، حل مشکل را برای خواننده مشخص کنید.

انواع کپی رایتینگ سئو

یکی از انواع کپی رایتینگ کپی رایتینگ سئو است  که می‌توان به صورت سنتی یا مدرن تعریف کرد. تفاوت کپی رایتینگ سئوی سنتی با کپی رایتینگ معمولی در تمرکز بر کلمات کلیدی است. با استفاده از کلمات کلیدی مناسب در کپی رایتینگ، پیام ما در جایگاه بسیار بهتری در نتایج جستجو قرار خواهد گرفت. توجه داشته باشید که منظور از کپی رایتینگ سئو انباشتن نوشته از کلمات کلیدی نیست؛ بلکه باید از کلمات کلیدی مناسب به تعداد مناسب و به نحوی استفاده کرد که متن ما کاملاً همگون و طبیعی به نظر برسد.

از طرف دیگر، در کپی رایتینگ سئوی مدرن، تمرکز ما بر تولید محتوایی است که آن‌قدر جذابیت دارد که دیگران به لینک دادن یا به اشتراک گذاری آن تمایل پیدا می‌کنند تا از این طریق، اعتبار وب‌سایتمان در نزد موتورهای جستجو افزایش پیدا کند که به نوبه خود باعث کسب رتبه‌های بهتر برای کلمات کلیدی هدف خواهد شد. البته در اینجا نیز تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی مناسب ضروری است؛ اما باید توجه داشت که امروزه با تغییر و تحولاتی که گوگل در الگوریتم‌های خود به وجود آورده، برای اعتبار دامنه شما و عکس العمل مخاطبان به محتوا و کلماتی که برای توضیح در لینک‌ها به کار می‌برید به عنوان شاخص‌هایی برای سنجش کیفیت و تناسب محتوا اهمیت بسیار بیشتری قائل می‌شود.

کپی رایتینگ تِکنیکال یا فنی

منظور از کپی رایتینگ فنی یا تکنیکال (Technical)، نوشتن متن‌های خاص در موضوع یا حوزه‌هایی است که به سطح بالایی از دانش تخصصی نیاز دارند. هدف اصلی از کپی رایتینگ فنی، ارائه ارزش افزوده به کمک اطلاعات تخصصی است. به همین دلیل، کپی رایترهای تکنیکال معمولاً کپی رایترهای حرفه‌ای نیستند؛ بلکه بیشتر متخصصانی در حوزه تخصصی خود محسوب می‌شوند. به عنوان نمونه، نوشتن یک متن درباره شواهد تأثیر اسید هیدروکلریک باید به کسی سپرده شود که اطلاعات دقیق و درستی در زمینه شیمی دارد. طبیعتاً مخاطب این مطلب نیز افرادی خواهند بود که متخصص حوزه مربوطه هستند یا دست کم میزان آشنایی آن‌ها با آن زمینه از حد متوسط بالاتر است. بنابراین، محتوا باید بر پایه واقعیات نوشته شود و دربردارنده جزئیات لازم باشد. 

حتما بخوانید :  کپی رایتینگ چیه؟ مزایا و معایب کپی رایتینگ چیه ؟

کپی رایتینگ محتوا

کپی رایترهای محتوانویس با تمرکز بر یک موضوع خاص برای وبسایتهای مختلف نویسندگی می‌کنند که با توجه به ذات کپی رایتینگ، موضوع این نویسندگی بیشتر حول محورهایی مانند مقالات آموزشی یا راهنماهای مرحله به مرحله و گام به گام خواهد بود. جذاب و جالب به نظر رسیدن مطلب در اینجا اهمیت فراوانی دارد؛ چرا که اگر یک مطلب از دید مخاطب شما جالب و آموزنده به نظر برسد، احتمال انجام عمل مورد نظر یا خرید به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

کپی رایتینگ خلاق

کپی رایتر در این روش درباره موضوع منتخب خود نویسندگی می‌کند، اما تبلیغ محصول یا سرویس خاصی را نیز در نوشته‌هایش می‌گنجاند. غالباً نوشتن شعارهای تبلیغاتی یا اسلوگان‌های شرکت‌ها نیز در قالب کپی رایتینگ خلاق انجام می‌شود. بسیاری از کپی رایترهای خلاق در بازاریابی نیز سابقه کار داشته‌اند و برخی صرفاً در جذابیت بخشیدن به موضوعات مختلف مهارت و استعداد دارند.

استراتژی های کپی رایتینگ برای متقاعد کردن مخاطبان

بر مزایا تأکید کنید نه ویژگی‌ها

این یکی از پایه‌ترین دروس کپی رایتینگ در کتاب است. هر کپی رایتری در همان ابتدا یاد می‌گیرد که باید بر مزایا تأکید کند نه ویژگی‌ها، اما جالب است که این امر به طور طبیعی رخ نمی‌دهد.

تا حد امکان تخصصی عمل کنید

دومین نکته در زمینه کپی رایتینگ برای فروش این است که تا حد امکان باید تخصصی باشد. به راحتی می‌توان ادعاهای کلی درمورد یک محصول مطرح کرد اما اثبات تخصصی خیلی موثرتر است. برای مثال یک شرکت بهینه‌سازی نرخ تبدیل می‌گوید که خدمات آن‌ها نرخ تبدیل را دو یا سه برابر می‌کند. این خارق‌العاده است اما چندان متقاعد‌کننده نیست.

عواطف و احساسات را هدف قرار دهید

وقتی نوبت به خرید می‌رسد مردم به شدت تحت تأثیر عواطفشان قرار می‌گیرند. ما فکر می‌کنیم که تصمیماتمان کاملأ منطقی‌اند اما درواقعیت بیشتر خریدها براساس عواطف و احساسات شکل می‌گیرند. یک دلیل ساده این است که عواطف ما رابطه نزدیکی با تصمیم‌گیری‌هایمان دارد. آنتونیو داماسیو استاد علوم اعصاب در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی این موضوع به طور گسترده مورد مطالعه قرار داد و نتیجه تحقیقاتش را در کتابش تحت عنوان خطای دکارت نوشت.

از رضایت مشتریان استفاده کنید

کپی رایترهای حرفه‌ای می‌دانند چگونه از رضایت مشتریان برای دستیابی به حداکثر اعتبار در میان مشتریان استفاده کنند. علت این است که وقتی می‌گویید «ما سریع‌ترین اینترنت جهان را داریم!» حتی اگر درست باشید مشتریان تصور می‌کنند که شما غرض ورزانه صحبت می‌کنید که در واقعیت نیز اینگونه است. اما وقتی رضایت مشتریان را به اشتراک می‌گذارید فورأ اعتبار پیدا می‌کنید. حرف‌هایی که از دهان مشتریان بیرون بیایند خیلی قابل اعتمادتر از بیانیه‌های مشابه توسط صاحب کسب‌وکار یا فروشنده‌ها هستند.

خیلی درمورد خودتان ننویسید

ممکن است غیرعادی به نظر برسد اما یک قاعده مهم برای نگارش کپی‌های بهتر این است که در کپی بر خودتان تمرکز نکنید. این قاعده مهمی است که افراد زیادی آن را نقض می‌کنند. بیشتر کسب‌وکارها با نوشتن کپی‌های تجارت‌محور بجای کپی‌های مشتری‌محور این قاعده را نقض می‌کنند. آن‌ها می‌نویسند که چقدر خارق‌العاده هستند و محصول آن‌ها چقدر عالی است اما بر مشتریان و فروشِ چیزی که مشتریان نیاز دارند تمرکز نمی‌کنند. این روش خوبی برای نوشتن نیست و عادت بدی است که بسیاری از شرکت‌ها دارند.

بصورت محاوره‌ای بنویسید

قاعده بعدی این است که بصورت محاوره‌ای بنویسید زیرا کل نکته نوشتن همین است. عمل نوشتن یعنی یک محاوره (مکالمه) بین نویسنده و خواننده، نه نوشتن ایده‌ها برروی کاغذ. این مکالمه پس از تکمیل نگارش بوجود می‌آید. در فرآیند فروش نرمال یک فروشنده بطور حضوری با مشتریان صحبت می‌کند. او حضور پیدا می‌کند، با مشتریان احوالپرسی می‌کند و درباره محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهد صحبت می‌کند. تنها تفاوت کپی رایتینگ این است که بصورت حضوری صورت نمی‌گیرد.

حتما بخوانید :  کپی رایتینگ چیه؟ مزایا و معایب کپی رایتینگ چیه ؟

از پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید

این قاعده برای کپی آنلاین بکار می‌رود زیرا پاراگراف‌های کوتاه‌تر سریع‌تر بصورت آنلاین خوانده می‌شوند. یک مطالعه پشتیبان در سال ۲۰۰۴ در این زمینه انجام شد. مطالعه ردیابی چشم ۳ که توسط موسسه پوینتر انجام شد نشان داد که پاراگراف‌های کوتاه‌تر دو برابر بیشتر از پاراگراف‌های بلندتر با تثبیت چشم همراه بودند. معنی آن چیست؟ یعنی خوانندگان متن‌هایی با پاراگراف‌های کوتاه را دو برابر بیشتر از متن‌های با پاراگراف‌های بلندتر می‌خوانند

لوگوهای مشتری را نمایش دهید

یک راه دیگر برای اینکه مشتریان احساس کنند بخشی از چیزی هستند نمایش لوگوها از سوی مشتریان برتر است.

تعداد رسانه‌های اجتماعی را نمایش دهید

هنوز یک راه دیگر برای ایجاد حس تعلق نمایش تعداد دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی است. با نمایش تعداد بزرگی از دنبال‌کنندگان درواقع به مردم نشان می‌دهید که آن‌ها تنها افرادی نیستند که از یک محصول یا خدمات استفاده می‌کنند و آن‌ها نیز به جامعه کاربران ملحق می‌شوند.

حس انحصاری بودن را ایجاد کنید

یک راز دیگر که کپی رایترها برای متقاعد کردن مردم استفاده می‌کنند ایجاد حسِ انحصاریت است. هدف این کار این است که مشتریان با مشارکت در یک گروه انحصاری احساس خاص و ویژه‌ای پیدا کنند. به همین دلیل عباراتی مثل «اسرار» و «اطلاعات خودی» عملکرد خوبی دارند. این عبارات این حس را به مردم منتقل می‌کنند که بخشی از یک گروه خودی هستند و اطلاعاتی دارند که بقیه مردم ندارند.

ارزش محصول‌تان را ثابت کنید

ارزش محصولتان را ثابت کنید زیرا مشتریان تقریبأ همیشه می‌خواهند معامله خوبی داشته باشند یا حداقل تصور کنند که پولشان را آگاهانه خرج می‌کنند. بنابراین یکی از اهداف اصلی اثبات ارزش محصولتان است. کار شما این است که به مشتریان نشان دهید اگر محصول شما را خریداری کنند معامله خوبی کرده‌اند.

در نوشتن فراخوان به عمل (CTA) جسور باشید

کپی رایتینگ نمی‌تواند تأثیرگذار باشد، مگر اینکه در تهیه آن کمی جسارت به خرج بدهید. اما منظور از جسارت چیست؟

جسارت در فرهنگ عمید به معنای دلیری، بی باکی و بی پروایی آمده است. کسی که جسارت دارد، محکم دست می‌دهد، در چشمان مخاطب خود نگاه می‌کند، روراست و بی پرده صحبت می‌کند و دقیقاً چیزی که از طرف مقابل می‌خواهد را به زبان می‌آورد. انسان‌های جسور، اعتماد به نفس دارند و محکم و بی پروا هستند. همین سبک و سیاق را می‌توانید در کپی رایتینگ خود اِعمال کنید

.

نتیجه گیری :

کپی رایترها با استفاده از کپی رایتینگ در بسترهای مختلف، از رادیو و تلویزیون گرفته تا اینترنت، تلاش می‌کنند تا پیام‌های تبلیغاتی و بازاریابی محور را به وضوح و با جذابیتی ارائه کنند که به مذاق مخاطب هدف خوش بیاید و در میان گرداب تبلیغات غرق نشود. کپی رایتینگ معمولاً با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌شود که با ترکیبی از روش‌های مناسب در کنار خلاقیت و توجه به تناسب محتوا با مخاطب هدف می‌توان نظر مشتریان بالقوه را جلب کرد و درصد موفقیت در متقاعد ساختن آن‌ها به انجام عمل مورد نظر را افزایش داد.

نظرات و پیشنهادات خود را با آپکاد در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید