کپی رایتینگ چیه؟ مزایا و معایب کپی رایتینگ چیه ؟

کپی رایتینگ به معنای نوشتن متن تبلیغاتی یا همان متن فروش است. هدف شما از این متن آن است که خواننده را مجاب به کاری کنید
کپی رایتینگ چیه؟ - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

کپی‌رایتینگ یکی از اساسی‌ترین عناصر هر نوع بازاریابی برای یک برند و همانند یک فراخوانی برای اقدام ((Call-To-Action(CTA) اما در مقیاسی بزرگ‌تر است.کپی رایتینگ به معنای استفاده از کلمات برای جذب مخاطبین و فروش بیشتر است.

در واقع کپی رایتینگ به معنای نوشتن متن تبلیغاتی یا همان متن فروش است. هدف شما از این متن آن است که خواننده را مجاب به کاری کنید. حال اینکار می‌تواند خرید محصول باشد، یا عضویت در خبرنامه یا تماس با شما برای دریافت اطلاعات بیشتر است.

همچنین کپی رایتینگ به معنای انتخاب، ویرایش، درست کردن و ساختن کلمات است به گونه‌ای که خواننده را متقاعد کند اقدام ویژه‌ای اتخاذ نماید. همانطور که مشاهده می‌کنید عبارت «هنر فروشندگی» فقط به فروش نهایی محصول اشاره نمی‌کند. هدف نهایی کپی رایتنگ همیشه فروش محصول نیست بلکه هدف آن متقاعد کردن خواننده برای اتخاذ یک اقدام خاص است.

کپی رایترکیست ؟

با این تعریف، «کپی رایتر» کسی است که در کپی رایتینگ مهارت دارد. کپی رایتر تلاش می‌کند تا از طریق یک متن مناسب، خواننده را به انجام یک تعهد، خرید یا هر عمل دیگری متقاعد کند. این متن چه در تبلیغات تلویزیونی و چه در محتوای اینترنتی، نقش بسیار مهمی را بر عهده دارد. در واقع، حتی تأثیرگذارترین تصاویر و ویدئوها نیز بدون متن یا دیالوگ مناسب نمی‌توانند تأثیر مطلوبی را از خود بر جا بگذارند.

اشکال کپی رایتینگ

  • تبلیغات
  • وب‌سایت‌ها
  • ایمیل‌ها
  • پست‌های وبلاگ
  • صفحات فرود یا لندینگ پیچ‌ها
  • بروشورها
  • نمایش‌ها
  • فیلمنامه‌های ویدیویی
  • عناوین
  • شرح محصولات
  • Lead magnets (جلب مشتری راغب)
  • مقالات سفید

تفاوت کپی رایتینگ با تولید محتوا چیست؟

در تولید محتوا هدف شما این است که با تولید محتوای مرتبط و مفید به کاربران خود در تصمیم‌گیری کمک کنید و خوانندگان بیشتری را جذب کنید. یعنی تمرکز بروی جذب کاربر است. اما در کپی رایتینگ تمرکز شما متقاعد کردن مشتری است. پس

  • تولید محتوا شامل وبلاگ‌نویسی، ایجاد پادکست و خبرنامه ایمیلی می‌شود.
  • اما کپی رایتینگ بیشتر به متن صفحات فروش و تبلیغات شما مربوط می‌شود.

تفاوت کپی رایتینگ با کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی

در بازاریابی محتوایی بیش از هرچیز روی تولید محتوای ارزشمند، انتشار و به اشتراک گذاری آن با دیگران تمرکز می کنیم. کانتنت مارکتینگ ارائه محتوای درست به مخاطب درست است. کسب و کارها از بازاریابی محتوایی عموما برای تولید لید استفاده می کنند.

 این شکل از بازاریابی، ابزاری قدرتمند برای ساخت اعتبار و ایجاد Awareness خصوصا در بازاریابی آنلاین است. کانتنت مارکتینگ در حقیقت به دنبال تولید محتوای غنی، و کپی رایتینگ بیشتر به Packaging شبیه است. یکی “قانع کننده” و دیگری “ترغیب کننده” است و بدون شک هر دوی این ها لازمه موفقیت هستند. بازاریابی محتوایی عموما در وبلاگ، تولید پادکست، ویدئو و مقاله نمود پیدا می کند

در بازاریابی محتوایی عموما به جای تبلیغ مستقیم برند سعی می کنیم نسبت به محصول علاقه، اطمینان و کنجکاوی ایجاد کنیم.

۷ راهکار برای داشتن یک کپی‌ رایتینگ مؤثر

1-رویکردی متفاوت در پیش گیرید


همه ما هرروز با تبلیغات مختلف بمباران می‌شویم و عادت کرده‌ایم که به پیام‌های تبلیغاتی توجه نکنیم. بیشتر ما حتی به آن‌ها نگاه هم نمی‌کنیم؛ اینجاست که نقش کپی‌رایتینگ مهم می‌شود. یک پیام تبلیغاتی با محتوای خوب می‌تواند توجه این مخاطبان بی‌علاقه را جلب کند.
هر برندی مزایا و ابعاد مختلفی دارد که می‌توانید برای تبلیغ برند از هرکدام استفاده کنید؛ اما هنگام انتخاب پیام کپی‌رایتینگ به‌دقت بیشتری نیاز است. برای طراحی تأثیرگذار پیام تبلیغاتی باید آن جنبه‌ای از محصول را انتخاب کنید که بتواند مخاطب شما را تحریک و توجه او را جلب کند.
به‌عنوان یک کپی‌رایتر، برای تولید پیام‌های تبلیغاتی، با رویکردی متفاوت به داستان محصول نگاه کنید. با تولید پیام‌های غیرمنتظره و غیرعادی بر حس بی‌توجهی مخاطبان خود غلبه کنید و آن‌ها را مشتاق کنید تا به تبلیغ شما توجه کنند. یک کپی‌رایتینگ خوب باید مخاطب خود را به فکر کردن و یا تماشای مجدد پیام ترغیب کند. این امر باعث می‌شود که پیام تبلیغاتی شما بیشتر در ذهن‌ها بماند.
به‌عنوان نمونه، بازاریابان مایع ظرف‌شویی دورتو قبل از ورود محصول خود به بازار و شناخته شدن آن توسط مردم، تبلیغات جالبی در بیلبوردهای‌های سطح شهر مطابق عکس‌های زیر داشتند.

سپس بعد از مدتی که از این تبلیغات گذشت، از محصول خود به‌طور واضح و عادی رونمایی کردند. به این روش در تبلیغات “تیزینگ” می گویند.
نقطه قوت تیزینگ این برند، بهره‌گیری مستقیم از کپی‌رایتینگ و هماهنگی آن با طرح بصری ارائه‌شده است. طراحان این تیزینگ ابتدا با پیام‌های غیرعادی و معمایی مخاطب خود را مشتاق کردند که محصول دورتو چیست. بعد از گذشت مدتی، کمپین تبلیغاتی اصلی را اجرا کردند و به سوال ذهن مخاطب خود جواب دادند. بازاریابان این محصول با این کار ذهن مخاطبان خود را بیشتر با تبلیغات خود درگیر کردند.

حتما بخوانید :  انواع کپی رایتینگ چیه ؟ و هر کدام چه کاربردی دارد ؟

2-در متن خود از احساسات استفاده کنید


به‌عنوان نمونه، فرض کنید که محصول شما کفش است و می‌خواهید برای آن بازاریابی کنید. به‌جای صحبت راجع به انعطاف‌پذیری و یا وزن کم محصولتان که تقریباً بازاریابان تمام کفش‌ها به آن می‌پردازند، بین محصول خود و تجربه‌ای که قرار است برای خریداران آن به ارمغان آورد،‌ ارتباط برقرار کنید.

این آگهی تبلیغاتی در مورد پیچیدگی‌های زندگی صحبت می‌کند که به‌تدریج از بین می‌روند و با سادگی و راحتی جایگزین می‌شوند. همان‌طور که پیام پیش می‌رود، جمله‌ها ساده‌تر می‌شوند و کلمات ساده و ریتمیک جایگزین می‌شوند. ریتمی که کلمه دویدن به آگهی تبلیغاتی می‌دهد، مشابه صدای برخورد کفش به زمین در هنگام دویدن است.
اگر شما از احساسات به‌درستی در کپی‌رایتینگ خود استفاده کنید، می‌توانید نرخ تبدیل وب‌سایت خود را تا حد زیادی بهبود بخشید؛ اما اینکه چگونه در صنعت‌های مختلف احساسات مخاطب را درگیر کنید، یکی از چالش‌های پیش روی کپی‌رایترها است. بر اساس گزارش ارائه‌شده توسط Unbounce Conversion Benchmark نحوه استفاده از احساسات در صفحه فرودهای با کاربردهای مختلف با هم تفاوت دارد. مثلاً، در وب‌سایت مرتبط با صنعت گردشگری باید با کلمات مثبت صحبت کنید. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، حتی اگر شما به میزان ۱٪ از کلمات منفی مانند محدودیت، چالش، ترس، عصبانیت و … در کپی‌رایتینگ مربوط به سفر استفاده کنید، نرخ تبدیل این وب‌سایت تا بیش از ۲۵٪ کاهش می‌یابد.

در همین گزارش آمده است که در صفحه خدمات کسب‌وکار خود با‌ید خلاصه و مفید صحبت کنید. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که نرخ ‌تبدیل صفحات فرودی که کمتر از ۱۰۰ کلمه دارند در مقایسه با آن‌هایی که بیش از ۵۰۰ کلمه دارند، ۵۰٪ بیشتر است.
همچنین، در صفحه خدمات و سرویس‌های‌ کسب‌وکار خود حس اعتماد را به مشتریان خود منتقل کنید و از کلماتی مانند مفید، نگهداری، راهنمایی و … استفاده کنید.
استفاده از بعضی از احساسات ممکن است نرخ تبدیل صفحات فرود را بسته به کاربرد آن‌ها افزایش و یا کاهش دهد.  به‌عنوان‌مثال، استفاده از حس شادی در وب‌سایت‌های آموزشی تأثیر مثبتی در بهبود نرخ تبدیل دارد اما ایجاد زیاد این حس در مخاطبان وب‌سایت‌های حقوقی می‌تواند تأثیر بدی بر نرخ تبدیل داشته باشد.
بنابراین، در کپی‌رایتینگ خود از احساسات، به‌خوبی و متناسب با رفتار مخاطبان خود استفاده کنید تا بتوانید بیشترین تأثیر را بر آن‌ها داشته باشید.

3-برای عنوان متن وقت بگذارید


تحقیقات اخیر Sharethrough.com نشان می‌‌دهد که ۲۰٪ از جوانان، هنگام گشتن در رسانه‌های اجتماعی فقط عنوان feedها را می‌خوانند. عنوان‌ها همیشه یک ابزار مهم برای اتصال مخاطب بوده‌اند. اگر عنوان یک متن مثلا موضوع یک ایمیل، خسته‌ کننده باشد یا به‌ اندازه کافی جالب نباشد، مخاطبان متن شما را نخواهند خواند. در تعیین عنوان محتواهای تبلیغاتی، سعی کنید مخاطبان خود را به دانستن آنچه در متن آمده است، کنجکاو کنید. طنز، بازی کردن با کلمات و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن، راه‌حل‌هایی خوب برای جلب‌توجه هستند. بهتر است عنوان شما در یک خط بیاید.
بسیاری از کپی‌رایترها بر این باورند که که هدف عنوان یک آگهی تبلیغاتی باید این باشد تا مخاطب ترغیب شود که خط اول متن را بخواند. هدف خط اول متن این باید باشد که مخاطب خط دوم را بخواند و الی‌آخر.
به‌طور خلاصه، اگر عنوان آگهی تبلیغاتی مخاطبان شما را جذب نکند، دیگر همه‌چیز از دست رفته است.

4-برای کپی رایتینگ بهتر مشتریان خود را بشناسید.


یک کپی‌رایتینگ موفق تنها با یک نفر صحبت می‌کند و متن آن با توجه به شرا‌یط، انگیزه‌ها، نیازها، آرزوها و چالش‌های او است. به همین دلیل باید مشتریان خود را بشناسید و آن‌ها را از نظر جمعیت‌شناسی و علایقشان بررسی کنید. سپس، متناسب با هر دسته از مشتریان خود و نیازهایشان محتوای تبلیغاتی تولید کنید.

حتما بخوانید :  انواع کپی رایتینگ چیه ؟ و هر کدام چه کاربردی دارد ؟

5-از اصطلاحات تخصصی و مبالغه بپرهیزید!


زمانی که نویسندگان محتوا در تلاش هستند که مخاطبان خود را با شرکت،‌ محصولات و یا خدمات خود آشنا کنند، ممکن است از اصطلاحات تخصصی استفاده و یا برای اینکه هدف خود را برجسته کنند؛ دست به دامان مبالغه شوند. اما حقیقت این است که یک کپی‌رایتینگ خوب باید پیام خود را با زبان و اصطلاحات خود مخاطبان به آن‌ها برساند. این بدان معنا نیست که هرگز جوایز و دستاوردهای خود را در معرض دید دیگران قرار ندهید؛ بلکه باید دستاوردهای خود را درست همان‌گونه که هستند به بقیه گزارش دهید.
متن خود را واضح بنویسید. اگر پیچیدگی و نامفهوم بودن جملات خواننده را مجبور به خوانش چندباره متن کند، کپی‌رایتینگ نمی‌تواند به موفقیت لازم برسد.

6-همیشه مختصر ولی مفید بنویسید


یک نوشته خوب باید کوتاه باشد ولی درعین‌حال به‌خوبی پیام خود را منتقل کند. در یک پوستر و یا بنر تبلیغاتی نیز بهتر است که تعداد زیادی کلمه وجود نداشته باشد تا مخاطب شما با یک نگاه به پوستر بتواند تمام کلمات را ببیند.
بنابراین، جمله‌های کپی‌رایتینگ خود را پس از نوشتن آن بررسی و عبارات اضافی را حذف کنید ولی حواستان باشد که مفهوم پیام شما تغییر نکند.

7-در تولید محتوا به جزئیات دقت کنید


هنگام تولید محتوا باید حواستان به جزئیاتی مانند اشتباهات املایی، لینک‌های شکسته،  کلمات تکراری و … باشد. این‌ها اشتباه‌های متداولی هستند که بیشتر نویسندگان به آن‌ها دچار می‌شوند ولی از یک برند انتظار می‌رود مخاطب را با این موارد مواجه نکند. اشتباه در جزئیات می‌تواند تأثیر بدی بر مخاطبانتان داشته باشد.

امیدوارم این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته باشد لطفا نظرات خود را با گروه آپکاد در میان بگذارید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید