گوگل وبلایت google web light چیست ؟

گوگل وبلایت google web light ویژگی متفاوت با AMP است که در آن گوگل با تبدیل کد های سایت ، بارگزاری صفحات سایت در موبایل را سریعتر می کند.
گوگل وبلایت google web light چیست ؟ - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

گوگل وب لایت google web light ویژگی است که گوگل برای لود سریعتر صفحات سایت موبایل در نظر گرفته است. وقتی در تلفن همراه از نتایج جستجوی گوگل به صفحه‌ای میروید، گوگل با  Web Light برای افزایش سرعت و استفاده کمتر از داده تلفن همراه، صفحه را بهینه سازی می کند.

تقریبا یک سال است که گوگل از وب لایت web light استفاده می کند . تحقیقات گوگل نشان داده این صفحات 4 برابر سریعتر از صفحه اصلی بارگذاری می شوند و  80 درصد بایت کمتر مصرف می کنند و بخاطر بارگذاری سریع آنها ، ترافیک روی این صفحات 50 درصد بیشتر است.

گوگل وبلایت را اینگونه تعریف می کند:

وقتی در تلفن همراه از نتایج جستجو به صفحه‌ای می‌روید، Web Light می‌تواند برای حفظ محتوای مرتبط و استفاده کمتر از داده تلفن همراه، صفحه را تبدیل و بهینه‌سازی کند.

مرکز راهنمای گوگل

تصور کنید در منطقه ای هستید که آنتن موبایل خوبی ندارید و اینترنت شما H یا E ‌شده است ( سرعت اینترنت تان کم شده است).اگر در این شرایط ، شما چیزی را در گوگل جستجو کنید، امکان اینکه موتور جستجوی گوگل، صفحات وبسایت ها با نسخه وبلایت منتشر کند زیاد است. .در حقیقت گوگل این کار را برای کاربران انجام میدهد و صفحات سایت شما را با یک نسخه سبکتر که به آن وب لایت میگویند به کاربر نشان میدهد.

در اینجا ویدیویی از گوگل برای مقایسه بارگیری صفحه وب در حالت وبلایت و بدون کد گذاری در حالت نسخه اصلی آورده شده است :

آدرس ویدیو در یوتوب

تاریخچه پروژه وب لایت گوگل

Web light  پروژه ای است که با تصمیم گوگل برای سهولت دسترسی کاربرانی که با اینترنت بسیار ضعیف در حد 2G کار میکنند و با هدف تسریع و سهولت در بارگزاری وب سایت در تلفن همراه راه اندازی شده است. طبق اعلام گوگل ، وب سایت هایی که خود را با این فناوری تطبیق داده اند افزایش 50٪ ترافیک را تجربه کرده اند. گوگل وبلایت را می توان یکی از ابزارهای گوگل در جهت افزایش سرعت سایت دانست. Google web light  ابتدا در کشور های اندونزی و هند راه اندازی شد که به نظر می رسد که هم برای کاربران و هم برای وب سایتها مفید است. دقت داشته باشید که web light  فقط برای موبایل می باشد و برای اتصال 3G  یا 4G  فعال نیست و در واقع ضرورتی هم ندارد.

مزایای استفاده از وبلایت گوگل Web Light google

با Web Light می توان:

  • با اتصال اینترنت ضعیف صفحات را سریع‌تر بار گزاری کرد .
  • نسخه ساده‌تری از صفحه را مشاهده کرد و یا انتخاب کرد محتوای اصلی بارگزاری شود.
  • وقتی در گوگل جستجو می شود  از داده تلفن همراه کمتری استفاده می شود .

Weblight گوگل چگونه عمل می کند؟

این فناوری به صورت خودکار ، کاربرانی که با سرعت پایین به اینترنت متصل هستند را شناسایی می کند و با رمز گزاری صفحه، نسخه ای متفاوت و بهینه را برای آنها نمایش می دهد. در حالت عادی  گوگل  کل وب سایت شما را رمز گذاری نمیکند  ، فقط آن صفحه ای که کاربر می خواهد وارد آن شود را تغییر می دهد.

در این صورت آدرس اینترنتی یک صفحه به این شکل تغییر می یابد:

http://googleweblight.com/?lite_url=[your_website_URL]

در واقع بسیاری از وب سایتها فقط به محیط کاربری جذاب توجه میکنند که منجر به افزایش زمان بارگزاری صفحه می شود و در نتیجه کاهش سئو سایت می گردد . اما گوگل سعی کرده است به کمک we blight  کمی این مشکل برای کاربران کم سرعت برطرف نماید.

نکته : اگر از تصاویری با حجم بالا در صفحات وبسایت استفاده کرده اید و حتما لازم است که تصویر به کاربر نمایش داده شود میتوانید we blight  را غیر فعال کنید. برای این کار ، گوگل  راه حلی دارد که به شما امکان می دهد که اگر نمیخواهید صفحات سایت کد گذاری شود با استفاده از تگ “Cache-Control: no-transform”  که در هدر سایت قرار می گیرد آن را غیرفعال کنید.

حتما بخوانید :  گوگل ادسنس چیه و چطور از گوگل ادسنس  کسب درآمد کنیم ؟

زمانی که گوگل بات Googlebot این تگ را مشاهده کند، صفحه سایت بصورت عادی و بدون کد گزاری نمایش داده خواهد شد. اما در غیر این صورت ، گوگل با احتمال اینکه مدت زمان لود و نمایش صفحه به کاربر زیاد خواهد بود، نسخه کد گزاری شده را نمایش میدهد.

در کل we blight  هرچه باشد برای سایت و سئو مثبت و کاربردی است و پیشنهاد می کنیم هرگز از تگ بالا استفاده ننمایید زیرا امکان ایجاد خطا و مشکلات دیگری را محتمل می نماید.

وبلایت در کنسول جستجوی گوگل

اگر دقت کرده باشید در سرچ کنسول گوگل در قسمت performance ، گزینه ای به نام search appearance وجود دارد که اگر روی آن کلیک کنید می توانید دفعاتی که کاربری با سرعت پایین صفحه ای از سایت شما را بازدید کرده را ببینید.

برای اینکه نسخه وبلایت  سایت خود را مشاهده نمایید از طریق نسخه قدیمی وبمستر گوگل ، tools  و سپس گزینه transcoder را انتخاب نمایید و با ثبت آدرس می توانید نسخه بهینه شده را دانلود و بررسی کنید.

اگر در وب سایت خود از تبلیغات استفاده می کنید ، weblight تعداد تبلیغات نشان داده شده در هر صفحه را محدود می کند و نهایتا 3 تبلیغ را نمایش می دهد.  طبق گفته های گوگل ، این محدودیت تاثیر منفی در درآمد و میزان کاربران سایت شما نخواهد داشت زیرا با افزایش سرعت بار گزاری صفحه 50٪ افزایش ترافیک را نیز به همراه دارد.

Web light چه فرقی با AMP دارد ؟

صفحات AMP از مبدا ، درخواست داده می شوند و توسط مدیر سایت فعال می گردد ؛ اما صفحات تبدیل شده (transcode ) به منظور کاهش زمان بارگزاری توسط گوگل صورت میگیرند، یعنی گوگل فقط کد صفحه مبدا را تغییر داده و آن را اینگونه نشان میدهد.

در صفحات AMP  شما تصمیم میگیرید چه چیزهایی و چگونه به کاربر نشان بدهید اما در صفحات وب لایت گوگل تصمیم می گیرد.

چگونه از نمایش web light برای سایتمان جلوگیری کنیم ؟

اگر نمی خواهید گوگل صفحات شما را به صورت وب لایت نمایش دهد ، با اینکه پیشنهاد نمی شود  اینکار را انجام دهید ‌، میتوانید با افزودن کد زیر در  هدر سایتتان از نمایش صفحات سایتتان به صورت transcode جلوگیری کنید.

Cache-Control: no-transform

Googlebot یا همان ربات گوگل با دیدن این کد در هدر سایت ، صفحه شما را transcode یا تبدیل به صفحات وبلایت نمی کند.

چگونه استفاده از وبلایت گوگل را فعال یا غیر فعال کنیم ؟

شما میتوانید انتخاب کنید گوگل در هنگام پایین بودن سرعت اینترنت شما نسخه Web Light صفحه را به شما نشان دهد.

  1. در گوشی اندروید یا کامپیوتر دسکتاپ ، «برنامه Google» را باز کنید؛
  2. به google.com/preferences بروید؛
  3. در قسمت «بهینه سازی صفحات برای بارگیری سریعتر»، زمان بارگیری صفحات با Web Light را انتخاب کنید؛ یا در صورت غیر فعال سازی ، هرگز را انتخاب کنید.
  4. به پایین صفحه بیایید و روی ذخیره ضربه بزنید.

نکته: برای اینکه در صفحه ای که دارید نسخه وبلایت را مشاهده می کنید به نسخه اصلی صفحه برید، در بالا روی مشاهده نسخه اصلی ضربه بزنید.

در برنامه Google Go

  1. در گوشی اندروید یا کامپیوتر ، برنامه Google Go را باز کنید؛
  2. در بالا سمت چپ، روی «تنظیمات» ضربه بزنید؛
  3. در قسمت «داده»، استفاده از «حالت ساده» را خاموش کنید.

نکته: برای رفتن به صفحه اصلی در برنامه گوگل گو ، کنار «ساده» روی «ضربدر یا دکمه close» بزنید.

چگونه نسخه وبلایت یک صفحه را می توانیم ببینیم

شما میتوانید نسخه وبلایت یک صفحه که amp ندارد را به با مراجعه به لینک زیر مشاهده کنید :

http://googleweblight.com/i?u=[your_website_URL]

به جای [your_website_URL] آدرس وبسایت خودتان را بزنید به عنوان مثال

http://googleweblight.com/i?u=www.apkadmarketing.com

حتما بخوانید :  گوگل ادسنس چیه و چطور از گوگل ادسنس  کسب درآمد کنیم ؟

نکته 1 : برای باز شدت صفحه باید از فیلترشکن و یا از سایت شکن استفاده کنید.

نکته 2 :البته باید دقت کنید در صورتی که از کامپیوتر برای این منظور استفاده می کنید حتما از شبیه ساز موبایل مرورگرها استفاده کنید . چون این ویژگی فقط در حالت موبال کار می کند.

نبرای استفاده از حالت شبیه ساز موبایل مرورگرها باید بر روی صفحه ای که می خوایید به حالت موبایل نمایش داده بشه کلیک راست کرده و گزینه inspect انتخاب کنید یا در مرورگر کروم کلید های ctrl+shit+Iبزنید و یا در مرورگر کروم بر روی آیکن سه نقطه سمت راست بالا مرورگر بزنید و از تب باز شده گزینه more tools و سپس گزینه developer tools را انتخاب کنید . وقتی نوار ابزار پیشرفته مرورگر باز شد باید بر روی آیکن موبایل در بالای صفحه کلیک کنید تا به رنگ آبی دربیاید. برای اطلاعات دقیق تر می توانید به از صفحه راهنمای گوگل استفاده کنید .

مقایسه زمان بارگزاری صفحه در حالت وبلایت و در حالت نسخه اصلی

گوگل در سایت https://www.webpagetest.orgمقایسه سرعت لود صفحه را به صورت صفحه وبلایت Web Light page و غیر کد گذاری شده non-transcoded page در اختیار کاربران قراداده است شما می توانید با نوشتن آدرس صفحه مورد نظرتان سرعت لود صفحه تان را با نسخه اصلی مقایسه نمایید.

منبع : گوگل دولوپر و گوگل ساپورت

چه کسانی نسخه وب لایت سایت ما را مشاهده میکنند ؟

فقط کاربرانی که از طریق تلفن همراه با اینترنت ضعیف جستجویی در گوگل انجام میدهند قادر به مشاهده صفحات وبلایت هستند. این قانون برای صفحات در تبلت و نسخه دسکتاپ قابل مشاهده نیست.

آیا گوگل آنالیتیکس قادر به ردیابی و ارائه آمار وب لایت است ؟

بله . گوگل آنالیتیکس میتواند داده ها را ردیابی و شناسایی کند.

آیا صفحات سایت من برای آنهایی که اینترنت خوبی در موبایل دارند هم وب لایت نمایش داده میشود ؟

خیر، هدف از گوگل وبلایت ایجاد نسخه سریعتر از وبپیج سایت برای سرعت بیشتر در گوشی هایی است که سرعت اینترنت آنها پایین می باشد.

چه مرورگر هایی قابلیت نمایش صفحات وب لایت را دارند ؟(دسترسی وبلایت گوگل)

این ویژگی در گوگل کروم Chrome و مرورگر Android (نسخه ۲٫۳+) و در «برنامه Google» و برنامه Google Go و در تلفنهای Android و در تلفن‌های KaiOS ( نوعی تلفن های ارزان قیمت در ایالات متحده در دسترس است و همچنین Web Light در همه کشورها در دسترس نیست.

آیا صفحه ترنس یا کد شده کش میشود ؟

محتوای اصلی تا ۲۴ ساعت در حافظه کش مرورگر باقی میماند.

فقط صفحه جستجو شده توسط کاربر ترنس کد میشود یا تمام صفحات سایت ؟

گوگل هر صفحه ای که کاربر به آن رجوع کند و از داخل آن به صفحه ای دیگر کلیک کند را هم ترنس کد میکند.مگر آنکه صفحه ای که شما از طریق کد دستوری بالا موتور جستحو را از این کار ممنوع کرده باشید.

گوگل چه حمایتی از صفحات ترنس کد شده میکند ؟

گوگل رسما اعلام کرده سایت های ترنس کد شده تا ۵۰٪ بیشتر از بقیه سایت ها بازدید میگیرند که این میتواند به افزایش بازدید سایت شما کمک کند.

چه تعداد بنر تبلیغاتی ما در سایت نمایش داده میشود ؟

گوگل برای پایین نگه داشتن حجم صفحه مجبور است بنر های تبلیغاتی سایت شما را حذف کند ، اما در حال حاضر نهایت تا ۳ بنر تبلیغاتی سایت شما را نشان میدهد.

آیا گوگل وب لایت به سئو کمک میکند؟

گوگل رسما اعلام کرده سایت های ترنس کد شده تا ۵۰٪ بیشتر از بقیه سایت ها بازدید میگیرند که این میتواند به افزایش بازدید سایت شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید