نقشه سایت یا سایت مپ Sitemap چیست؟

نقشه سایت یا سایت مپ Sitemap یک فایل متنی حاوی تمام آدرسهای موجود در سایت است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا سایت را بهتر شناسایی نماید.
نقشه سایت یا سایت مپ Sitemap چیست؟ - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

همانطور که پیدا کردن یک مکان بدون استفاده از آدرس و نقشه دشوار است ، برای گوگل هم دسترسی به همه صفحات سایت بدون نقشه دشوار است. یک نقشه سایت (Sitemap) خوب می‌تواند به خزنده های گوگل در کراول کردن سایت و هدایت آنها کمک کند. پس مضخص است وجود سایت مپ برای سئو سایت بسیار مهم است زیرا به گوگل این امکان را می‌دهد تا صفحات مهم سایت شما را حتی اگر از لینک‌های داخلی به درستی استفاده نشده باشد، بررسی و ایندکس کند.

نقشه سایت چیست؟

نقشه سایت XML (زبان نشانه گذاری قابل توسعه) در واقع یک فایل متنی حاوی تمام آدرسهای موجود در سایت است. همچنین نقشه سایت (سایت مپ) میتواند اطلاعات متا ( توضیحات) هر آدرس از سایت مانند آخرین بروز رسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط آن با صفحات دیگر را نیز شامل شود. وجود نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات سایت را به صورت بهتر شناسایی کرده و همچنین از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی مطلع شود.

مهم‌ترین کاری که از نظر سئو، سایت مپ می‌کند هدایت خزنده‌ها درون صفحات یک وب‌سایت است تا همه‌ی صفحات Index شوند. تعریف تخصصی‌تر سایت مپ این است: لیستی از آدرس‌های (URLs) یک وب‌سایت.اما، سایت مپ ساختار سایت شما را هم نشان می‌دهد، اینکه چطور صفحات مختلف (اصلی و زیرمجموعه‌ها) ساماندهی شده و دسته‌بندی‌ها انجام گرفته است.

نقشه‌های سایت نمی‌توانند بیش از 50 هزار URL را در خود ثبت کنند. همچنین حجم فایل نقشه سایت نیز حداکثر می‌تواند 50 مگابایت باشد. در صورتی که نقشه سایتتان از یکی از این دو مورد بزرگتر شود، باید با دسته بندی مطالب در نقشه‌های مختلف هریک را بصورت جدا در موتورهای جستجو ثبت کنید. سایت شما می‌تواند یک نقشه سایت برای صفحات، یک نقشه برای تصاویر و یک نقشه برای ویدیوها داشته باشد. نحوه ثبت نقشه سایت در ادامه توضیح خواهیم داد.

چرا به نقشه سایت نیاز داریم؟

گوگل محتواهای جدید را توسط ربات‌های خزنده‌ای که وب را بررسی می‌کنند کشف می‌کند. وقتی یک صفحه توسط این ربات‌ها بررسی می‌شود، به لینک‌های داخلی و خارجی آن توجه می‌شود. اگر یک آدرس URL پیدا شود که در فهرست جستجوی آن‌ها نیست، محتوای آن آدرس را فراخوانی می‌کنند و در جای مناسب ایندکس می‌کنند.

اما گوگل نمی‌تواند تمام محتواهای موجود را به این روش پیدا کند. اگر صفحه‌ای وجود داشته باشد که از صفحات شناخته شده به آن لینک داخلی داده نشده باشد، گوگل قادر به پیدا کردنش نخواهد بود.

اینجاست که اهمیت نقشه سایت در سئو مشخص می‌شود. کار سایت مپ این است که به گوگل (و البته موتورهای جستجوی دیگر) بگوید که کجا و در چه آدرسی می‌توانند مهم‌ترین صفحات آن سایت را پیدا کنند تا بتوانند این صفحات را ایندکس کنند.

انواع سایت مپ

سایت مپ به دو نوع کلی تقسیم بندی می شود:

– Visual Sitemap یا سایت مپ از نوع HTML

این نوع سایت مپ معمولاً پیش از طراحی سایت ایجاد می‌شود. در این نوع از نقشه سایت دسته‌بندی اطلاعات و صفحات، ارتباط صفحات و محتواها مشخص می‌شود. همچنین این نوع سایت مپ مخصوص کاربران بازدید کننده وب سایت است و به آنها کمک می کند که محتویات صفحات مورد نظرشان را براحتی پیدا نمایند. سایت مپ از نوع HTML قابل استفاده در گوگل وبمستر نیست.

– XML Sitemap یا سایت مپ از نوع XML

این نوع سایت مپ زمانی ایجاد میشود که شما سایت و صفحات مختلف را ساخته‌اید و آماده‌اید تا آن را به گوگل نشان دهید. این نوع نقشه سایت است که راهنمای خزنده‌های گوگل است و در سئو سایت بسیار بسیار مهم است. این نوع سایت مپ دارای ساختار سازمان یافته شده ای دارد و احتیاج به مشاهده شدن توسط کاربران وب سایت ندارد. سایت مپ از نوع XML می تواند در فایل Robots.txt آدرس دهی شود تا به موتورهای جستجو کمک نماید راحتر این فایل را پیدا نمایند.

روش های ساخت سایت مپ

  • استفاده از افزونه برای ساخت sitemap مانند : Google XML Sitemaps ، Yoast
  • استفاده از ابزار انلاین مانند : www.xml-sitemaps.com
مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید