پرسونال برندینگ چیه و چه فایده ای  داره ؟

برندسازی شخصی (پرسونال برندینگ) در تعریف ساده استفاده از نام و اعتبار یک شخص حقیقی (یا حقوقی) یا در مواردی محدودتر یک گروه در مقاصد تجاری و اقتصادی به عنوان یک برند می‌باشد.
پرسونال برندینگ چیه و چه فایده ای  داره ؟ -آژانس بازاریابی دیجیتال آپکاد- بهترین آژانس بازاریابی آنلاین در اصفهان
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

پرسونال برندینگ درواقع، یک “قدرت نرم” است. همانند اصول برندسازی محصول، برندسازی اشخاص هم بسیار مهم است. همه ما می دانیم این که صرفاً مدرک تحصیلی، تجربه یا عناوین شغلی می‌توانند موجب موفقیت فرد شوند، تصور درستی از بازار کار نیست. 

برند مجموعه‌ای از تعریف‌ها و خاطرات مشتریان و اطرافیان از شماست که نوع نگاه اطرافیان درباره شما را شکل می‌دهد. درواقع برند مجموعه ویژگی‌های منحصربه‌فرد است که به کسب‌وکار و روابط آن با جامعه معنا می‌دهد.

پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی چیست؟

برندسازی شخصی (پرسونال برندینگ) در تعریف ساده استفاده از نام و اعتبار یک شخص حقیقی (یا حقوقی) یا در مواردی محدودتر یک گروه در مقاصد تجاری و اقتصادی به عنوان یک برند می‌باشد. به عبارت دیگر، فرآیندهای پیشرفت یک کسب‌وکار به وسیله نام و اعتبار یک شخص که مدیر یا صاحب اصلی آن مجموعه است پرسونال برندینگ گفته می‌شود.

برند شما چیزیست که شما را منحصر به فرد می‌کند. برند ماهیت یک تجارت است. با توجه به این توضیحات باید اذعان داشت که هر کسب‌وکاری که یک نام تجاری دارد الزاماً به معنی دارا بودن یک برند نیست! شاید از بین ده کسب‌وکار فعال، فقط چند مورد آن‌ها برند داشته باشند.

ضرورت و اهمیت پرسونال برندینگ

اگر برند شخصیتان را خودتان طراحی و مدیریت نکنید، دیگران متناسب با تجربیات و منافعشان برندتان را مدیریت می کنند!

پرسونال برندِ شما می‌تواند برای حرفه‌تان حیاتی باشد. پرسونال برند یعنی نحوه معرفی خودتان به مشتریان فعلی و آتی. این برند به شما فرصت می‌دهد تا اطمینان حاصل کنید که مردم شما را به همان شکلی که می‌خواهید می‌بینند بجای اینکه دیدگاه اختیاری و مخربی درمورد شما اتخاذ کنند.

اگر قصد دارید تأثیرگذار شوید باید یک پرسونال برند قوی بسازید. پرسونال برند به شما کمک می‌کند تا جلوتر از بقیه بایستید. می‌توانید از پرسونال برندتان برای اثبات دانش و مهارت‌های خود در حیطه یک تخصص خاص استفاده کنید.

مراحل ساخت یک پرسونال برندینگ

قدم اول: به‌طور مشخص بگویید که هستید

پرسونال برند شما بر اساس مهارت‌ها، علایق، ارزش‌ها و باورهای شما ساخته می‌شود. اگر می‌خواهید یک برند شخصی قدرتمند بسازید باید خودتان را بشناسید. از خود بپرسید:

من چه مهارت‌های منحصربه‌فردی دارم؟

ارزش‌های اصلی من چیست؟

بزرگترین علاقه من چیست؟

چه تجربه‌های خاصی من را اینگونه که هستم شکل داده است؟

چگونه می‌توانم موثرترین خدمت‌رسانی را برای مخاطبان اصلی‌ام انجام دهم؟

چه کار تازه‌ای انجام دهم که فرد دیگری انجام نداده است؟

قدم دوم: حیطه فعالیت خود را مشخص کنید

در این مرحله باید مشخص کنید که می‌خواهید به وسیله برند شخصی خود چه کاری انجام دهید. برای تعیین این موضوع سوال‌های زیر را از خود بپرسید:

چه از جنبه شخصی و چه از جنبه حرفه‌ای، می‌خواهم چه کاری انجام دهم؟

می‌خواهم چگونه و با چه چیزی شناخته شوم؟

اگر می‌توانستم در یک موضوع ماهرترین فرد جهان باشم، آن موضوع چه بود؟

با چه پیام کلیدی‌ای می‌توانم با مخاطب ارتباط برقرار کنم؟

اگر می‌توانستم یک توصیه به افراد ارائه دهم، آن توصیه چه بود؟

پاسخ این پرسش‌ها به تقویت شکل‌گیری برند شخصی شما در ذهنتان کمک می‌کند.

قدم سوم: جامعه هدف خود را مشخص کنید

شما نمی‌توانید به همه به‌طور ویژه خدمت‌رسانی کنید. قاعدتا یک جمعیت اصلی از افرادی وجود دارند که برند شخصی شما برای آن‌ها تاثیرگذار است یا نیازهایشان را برطرف می‌کند. این جمعیت در حقیقت همان مخاطبان هدف شما هستند.

برای کمک به شناسایی مخاطبان اصلی خود می‌توانید به این سوالات پاسخ دهید:

به چه کسانی می‌توانم به طور موثر کمک کنم؟

چه کسانی می‌توانند بیشترین فایده را از دانش و مهارت من کسب کنند؟

بیش از همه دوست دارم به چه کسانی خدمت‌رسانی کنم؟

چه کسانی بیش از همه تحت تاثیر من و برند من قرار می‌گیرند؟

پرسونای مخاطب حاوی این اطلاعات است:

جمعیت‌شناسی: سن- جنسیت – وضعیت تاهل – سطح تحصیلات – حرفه و شغل

خواسته‌ها و آرزوها: خواسته‌های آینده آن‌ها – اهداف آن‌ها

چالش‌ها: موانعی که با آن‌ها روبه‌رو هستند – دلیل دست نیافتن آن‌ها به اهدافشان

قدم چهارم: مزیت رقابتی برند شخصی  تان را تعیین کنید

مجموع خدماتی را که ارائه می‌دهید در یک عبارت به صورت ساده و صریح بگنجانید. این گزاره می‌تواند به طور خلاصه و مفید، توصیف‌کننده آنچه شما انجام می‌دهید برای مخاطبانتان باشد.

قدم پنجم: خودتان را به چشم یک برند ببینید

وقتی نام و مخاطبان پرسونال برند خود را مشخص کردید، دیگر باید به خودتان به چشم یک برند نگاه کنید. بدین معنا که در هر زمان که با مخاطب خود ارتباط دارید، خواه در بلاگ و ایمیل باشد یا پادکست و رسانه‌های دیگر، باید به پیام برند خود پایبند باشید.

قدم ششم: وبسایت پرسونال برندینگ خود را بهینه‌سازی کنید

حضور آنلاین خود را مطابق با اهداف برند شخصیتان بهینه‌سازی کنید. پایگاه آنلاین شما، وبسایت شخصی برند شماست. اصلی‌ترین مکانی که افراد برای دانستن اینکه شما که هستید و چه می‌کنید، به آن مراجعه می‌کنند. همچنین وبسایت مکانی خواهد بود که بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل می‌کند، از این رو از اهمیت زیادی برخوردار است.

مواردی که باید برای طراحی سایت در اصفهان به منظور برندینگ شخصی در نظر بگیرید

لوگوی حرفه‌ای طراحی کنید

شعار برندتان را نمایش دهید

از تصاویر حرفه‌ای استفاده کنید

مدارک و گواهی‌نامه‌هایتان را ارائه دهید

حتما از کال تو اکشن (CTA) استفاده کنید. 

صفحه «درباره ما» را صادقانه و قانع‌کننده بنویسید ؟

صفحه‌ای حاوی جزییات خدمات خود در سایت قرار دهید. 

منابع رایگان ارائه دهید. 

صفحه «تماس با ما» بسازید

قدم هفتم: استراتژی محتوایی خود را توسعه دهید

منظور از محتوا پست‌های بلاگ، ویدئوها، مطالب شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها، پادکست‌ها و موارد مشابه است.

هر یک محتوایی که شما با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارید باید در جهت ساخت پرسونال برندینگ شما باشد.  

یک محتوای موثر باید ویژگی های زیر را داشته باشد

در فواصل زمانی مشخص (روزانه، هفتگی و…) یک ستون محتوایی طولانی و مشخص داشته باشید.

قطعات کوچک‌تر محتوا را در تمام کانال‌های خود به اشتراک بگذارید

فرآیند تولید محتوا را پیوسته تکرار کنید

قدم هشتم: ارزشی به مخاطب اضافه کنید

وقتی پرسونال برند را ایجاد کردید باید به طور مداوم و بدون چشم‌داشت مطالب مفید و ارزشمند به مخاطب ارائه دهید. به‌طور حتم مواقعی وجود دارد که شما آن‌ها را دعوت به خرید برند خود می‌کنید اما این موضوع نباید به مطلب اصلی محتوا یا پیام شما تبدیل شود. 

قدم نهم: حول پرسونال برندینگ خود اجتماع مخصوص تشکیل دهید

یکی از راه‌های خوب در بهبود پرسونال برند ایجاد یک جامعه خاص مرتبط با برند است که اعضای آن می‌توانند به یکدیگر کمک کننند. فایده این کار درگیر شدن بیشتر افراد حول موضوع برند شخصی شما و بهبود کمک‌رسانی در رفع نیازهای هر دو طرف خواهد بود.

برای این کار مراحل زیر به شما کمک میکند

با ایجاد یک گروه خصوصی در فیسبوک شروع کنید

رویدادهای زنده تشکیل دهید

یک سایت «عضو گیری» ایجاد کنید

تاکتیک های ناگفته در برندینگ شخصی

در پرسونال برندینگ باید استراتژی و تاکتیک‌های مختلفی را رعایت کنید تا بتوانید در بازه زمانی مشخصی شده به نقطه‌ای که می‌خواهید برسید. از جمله مهمترین تاکتیک های برندسازی شخصی (پرسنال برندینگ) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

داستان برند:

داستان برند (Brand Story) اهمیت بسیار زیادی دارد و آنهایی برنده‌اند که قصه‌گو باشند. با اینکه داستان‌سرایی و روایتگری اصلا ساده نیست، ولی تلاش کنید برای حفظ ارتباط و الهام‌بخشی داستان‌های خودتان را بگویید. روایت‌هایی واقعی از موفقیت و شکست‌ها. بخش درباره من بهترین قسمت برای بیان داستان خودتان است.

وب‌سایت و پروفایل شخصی قوی به منظور پرسونال برندینگ: 

حتما برای خودتان یک وب‌سایت قدرتمند و منحصربه‌فرد ایجاد کنید تا بتوانید با تولید محتوای جذاب و کاربردی علاوه بر حفظ ارتباط همیشگی با مخاطبان، به عنوان یک منبع معتبر و غنی شناخته شوید. ضمن اینکه در شبکه‌های اجتماعی باید پروفایل شخصی خود را تقویت کرده و برای خودتان اعتبار بسازید.

پست مهمان و حضور در انجمن‌ها: 

خسیس نباشید و تلاش کنید با حضور در بسترهای مختلف مخاطب بیشتری برای خود جذب کنید. هرچه می‌دانید به عنوان پست مهمان در سایت‌های معتبر منتشر کنید و از انتشار رایگان آنها هراسی نداشته باشید. درآمد شما در جای دیگری برمی‌گردد.

بهره‌برداری از شبکه‌های اجتماعی: 

حضور در شبکه‌های اجتماعی مختلف اهمیت بسیاری دارد. در این مسیر برنامه ویژه داشته باشید و حضور همیشگی خود را حفظ کنید. اجازه دهید مخاطبان با شما ارتباط داشته باشند و همیشه جلوی چشم آنها باشید.

شبکه‌سازی قدرتمند: 

یجاد ارتباطات قوی و شبکه‌سازی قدرتمند از جمله تاکتیک‌هایی است که در پرسنال برندینگ خیلی خوب جواب می‌دهد. هر چه شبکه قدرتمندتری داشته باشید اعتبار بیشتری پیدا می‌کنید و برندتان شناخته‌شده‌تر می‌شود.

نتیجه گیری :

در پایان برای آنکه یک برندینگ عالی و فوق العاده از خود داشته باشید به نکات مهم زیر توجه کنید

شفاف‌سازی خواسته: 

شفاف‌سازی کامل درباره جلوه‌ای که می‌خواهید در برابر دیگران داشته باشید را انجام دهید. تلاش نکنید تا چندین و چند پیام را از پرسونال برندتان به نمایش بگذارید؛ در واقع، مخاطب را گیج نکنید! یک هدف اصلی را نشانه بگیرید و در آن بهترین باشید.

در دنیای مجازی، یک دست باشید

دستی به صفحات‌تان در همه‌ی شبکه‌های اجتماعی بزنید و همه‌ی آن‌ها را با پیامی که می‌خواهید از شما منتشر شود هماهنگ کنید (به خصوص در Linkedin.)

آن چه که به آن معروفید

آیا می‌توانید در ۱۰ کلمه یا حتی کمتر، ارزش‌های خودتان را معرفی کنید؟ این که نتوانید خیلی سریع و کوتاه به سوال «که هستید؟» پاسخ دهید؛ یکی از بزرگ‌ترین زنگ خطرهای پرسونال برندتان و یا هر نوع دیگری از انواع برندها می‌باشد. مردم باید شما را به چه چیزی بشناسند؟ به روز بودن؟ رهبر بودن؟ یا خوش تیپ بودن؟!

 امیدوارم که این مطالب جامع و مفید بوده باشد و بتواند شما را برای پرسونال برندینگ صحیح رانمایی کند لطفا نظرات و پیشتهادات خود را با تیم آپکاد در میان بگذارید و در صورتی که به مشاوره نیاز داشتید حتما با ما در تماس باشید

 

 

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید