مارکتینگ اتومیشن ها چیست و چه کاربردی دارد؟

مارکتینگ اتومیشن ها ابزار هایی هستند که بطور کلی فرایند ها را در بازاریابی به صورت خودکار انجام میدهند.وتاثیر بسیار زیادی درزمان شما دارد.
مارکتینگ اتومیشن ها چیست و چه کاربردی دارد؟- آژانس بازاریابی آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

مارکتینگ اتومیشن ها ابزار هایی هستند که بطور کلی فرایند ها را در بازاریابی به صورت خودکار انجام میدهند.

این سیستم ها با تمرکز بر اطلاعات به دست آمده از رفتار و تعامل کاربران، به تعریفی جامع و کامل از نیازها و انتظارات مشتریان دست پیدا کرده و ارتباط محکمی را با مشتریان برقرار می‌کنند

مارکتینگ اتومیشن ها فناوری است که فرایندهای بازاریابی و کمپین های چند منظوره را در چندین کانال به طور خودکار مدیریت می کند.


با مارکتینگ اتومیشن ها ، مشاغل می توانند مشتریان را با پیام های خودکار از طریق ایمیل ، وب ، اجتماعی و متن هدف قرار دهند. طبق مجموعه دستورالعمل هایی به نام گردش کار ، پیام ها به طور خودکار ارسال می شوند. گردش کارها ممکن است توسط الگوها ، سفارشی ساخته شده از ابتدا یا اصلاح شده در اواسط کمپین برای دستیابی به نتایج بهتر تعریف شود.

بخشهای بازاریابی و فروش از مارکتینگ اتومیشن ها برای خودکارسازی کمپینهای بازاریابی آنلاین و فعالیتهای فروش برای افزایش درآمد و افزایش کارایی استفاده می کنند. وقتی از اتوماسیون به طور م toثر برای انجام کارهای تکراری استفاده می شود ، کارکنان مختارند با مشکلات مرتبه بالاتر برخورد کنند و خطای انسانی کاهش می یابد.

مارکتینگ اتومیشن ها به تولید سرپرست ، پرورش و امتیازدهی و همچنین اندازه گیری ROI کلی در کمپین ها کمک می کند. اثرات صرفه جویی در زمان و هزینه اتوماسیون با افزایش اندازه و پیچیدگی سازمان افزایش می یابد. سیستم های مارکتینگ اتومیشن ها خوب برای توسعه در کنار کسب و کار شما طراحی شده اند. 

مارکتینگ اتومیشن ها چه می کند


در ابتدایی ترین شکل خود ، مارکتینگ اتومیشن ها مجموعه ای از ابزارهایی است که برای ساده سازی و ساده سازی برخی از وقت گیرترین مسئولیت های بازاریابی و فروش مدرن طراحی شده است. از خودکارسازی فرآیند صلاحیت رهبری گرفته تا ایجاد مرکزی برای ایجاد کمپین های دیجیتالی ، اتوماسیون به معنای ساده سازی دنیای تجارت است که بسیار پیچیده و بسیار سریع در حال رشد است.

مارکتینگ اتومیشن ها به شما امکان می دهد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال را بدون نیاز به فشار دادن دستی “ارسال” در هر ایمیل ، پیام ، کمپین یا پستی که ایجاد می کنید ، پیاده سازی کنید. ابزارهای اتوماسیون خوب به شما کمک می کنند تا مخاطبین خود را شناسایی کرده ، محتوای مناسب را طراحی کرده و به طور خودکار اقداماتی را بر اساس برنامه و رفتار مشتری انجام دهید. هنگامی که کمپین شما به پایان رسید ، می توانید روی کارهای دیگر تمرکز کنید ، سپس با باز شدن نتایج برنامه بازاریابی خود را تجزیه و تحلیل کرده و تغییر دهید. یک استراتژی بازاریابی خودکار می تواند در وقت و منابع شما صرفه جویی کند ، درآمد را افزایش دهد و در عین حال بر رشد کسب و کار خود تمرکز کنید

مارکتینگ اتومیشن ها چگونه کار می کند؟

شما داده های مشتری را از طریق تعاملات زیادی جمع آوری می کنید: ایمیل ، بازدید از وب سایت ، استفاده از برنامه ، در رسانه های اجتماعی و غیره. این داده ها به ایجاد یک دید 360 درجه از هر مشتری کمک می کند.

به بیان دقیق‌تر، فرآیند اتوماسیون در بازاریابی می‌تواند در هر کدام از بخش‌های زیر وارد شود:‌

  • تولید سر نخ (Lead Generation)
  • یکپارچگی با سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM Integration)
  • مدیریت سرنخ‌ها (Lead Management)
  • برنامه‌های بازاریابی (Marketing Programs)
  • بازاریابی اپلیکیشن (Application Marketing)
  • پیش‌بینی رفتار مشتری (Prediction)
  • مدیریت منابع (Resource Management)
  • ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)
  • مدیریت کمپین‌ها (Campaign Management)

مارکتینگ اتومیشن ها و سفر مشتری

سفرهای مشتری مجموع تجربیات شخص  با نام تجاری شما است. با مارکتینگ اتومیشن ها ، می توانید هرگونه تعاملی را بر اساس داده های مشتری تنظیم کنید تا کاریر سفرهای مداوم و بدون دردسر را در هر نقطه از سایت شما داشته باشد.

اتوماسیون بازاریابی محتوا و پیام های مرتبط را در مقیاس وسیع در بسیاری از کانال ها ایجاد می کند. پیام های ایمیل با محتوای متفاوت ارسال کنید که بسیار اثرگذارتر از چسباندن نام مشتری در عنوان موضوع است. پیام های تلفن همراه را با ایمیل و کمپین های اجتماعی خود را با هم هماهنگ و ادغام کنید.

تبلیغات دیجیتالی ایجاد کنید که برای شخص مناسب در زمان مناسب ظاهر می شود. به علاوه ، محصولات مناسب را در وب سایت خود برای هر کاربر جداگانه به صورت خودکار توصیه کنید.

با مارکتینگ اتومیشن ها ، می توانید مشتریان را در طول سفر خود بدون توجه به جایی که در چرخه عمر مشتری یا قیف فروش  قرار دارند ( از جذب تا حمایت ، )جلب کنید.

پنج نشانه که بیان می‌کند کسب‌و‌کار شما نیاز به استفاده از اتوماسیون بازاریابی دارد.

طولانی‌بودن چرخه فروش

چنانچه چرخه فروش در کسب‌و‌‌کاری، طولانی یا بسیار پیچیده شده باشد، نیاز به ایجاد ارتباطات تعاملی با کاربران در اولین نقاط تماس مشتریان به شدت احساس می‌شود. نزدیک‌شدن به کاربران و هدایت صحیح آن‌ها به داخل قیف فروش به کمک یک سرویس‌دهنده اتوماسیون بازاریابی، تنها راه کوتاه کردن چرخه فروش و بهبود وضعیت است.

خودکار نبودن فرآیندهای ارتباط با مشتری

یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (‌CRM) نمی‌تواند به تنهایی فرآیندهای میان بخش ارتباط با مشتری، فروش و مارکتینگ را به صورت اتوماتیک پیاده‌سازی کند. نقطه مشترک میان این تیم‌ها حضور مشتری و بهبود تعامل با آن‌هاست. اگرچه سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری و فروش عمده تمرکز خود را روی ارتباط با مشتری و بهبود این تعامل می‌گذارند اما یافتن گروه هدفی که احتمال بیشتری دارد تا به مشتری تبدیل شوند یا با احتمال زیادی در صورت برقرار نشدن ارتباطی سازنده، به مشتریان ناراضی تبدیل خواهند شد فقط توسط یک سیستم اتوماسیون بازاریابی که تمامی رفتارهای کاربران را رصد می‌کند، امکان‌پذیر است.

نبود اطلاعات کافی از کاربران

دسته‌بندی کاربران (User Segmentation) بر اساس معیارهای مختلف، یکی از ابتدایی‌ترین نیازهایی است که تیم مارکتینگ برای اجرای کمپین‌های هدفمند به آن نیاز دارد. نبود اطلاعات کافی از سوابق رفتاری کاربران باعث می‌شود، امکان ساخت چنین دسته‌بندی‌‌هایی وجود نداشته باشد. یک سرویس اتوماسیون بازاریابی با ثبت اطلاعاتی چون: منبع جذب کاربران، بازخورد آن‌ها به کمپین‌های اجرا شده، موقعیت جغرافیایی لحظه‌ای و سابقه قبلی موقعیت مکانی کمک می‌کند تا امکان ایجاد دسته‌بندی‌های پیش‌رفته و اجرای کمپین‌های بسیار هدفمند فراهم شود.

نبود اطلاعات کافی از میزان نرخ بازگشت سرمایه

اگرچه، معیارهای متفاوتی برای تعیین اثربخشی یک کمپین وجود دارد، اما یکی از مهم‌ترین این معیارها میزان نرخ بازگشت سرمایه‌ای است که بعد از اجرای کمپین عاید کسب‌و‌کار می‌شود. یک سرویس اتوماسیون بازاریابی به علت ثبت تمامی رخدادهای کمپین، می‌تواند اطلاعات قابل استنادی از نرخ بازگشت سرمایه در هر کمپین نیز ارائه دهد.

دشوار بودن سنجش علاقه مشتریان

اولویت‌بندی مشتریان بر اساس علاقه آن‌ها به خدمات و محصولات کسب‌و‌کار، مبحثی چالش برانگیز است. نداشتن چنین اولویت‌بندی باعث می‌شود، سنجش میزان متناسب بودن محصول یا سرویس ارائه شده با علایق و نیازمندی مشتریان، بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن باشد. در کسب‌و‌کاری که قصد دارد محصولی جدید به بازار عرضه کند، سنجش میزان رضایت مشتریان از محصول قبلی و نیازهایی که محصول قبلی قادر به پاسخگویی نبوده کمک می‌کند تا محصول جدید به گروه مناسبی از مخاطبان عرضه شود. خودکارسازی فرآیندهای سنجش میزان علاقه مشتریان و ثبت این اطلاعات کمک می‌کند تا دیدی جامع از وضعیت علاقه مشتریان به سرویس و خدمات حاصل شود.

کشمکش برای پیدا کردن کاربران هدف

ارسال پیام‌هایی با محتوای نامرتبط و در زمانی نامناسب به کاربران، می‌تواند تمام استراتژی‌های اجرای یک کمپین را تا مرز نابودی پیش ببرد. سرویس‌های اتوماسیون بازاریابی قادرند، بهترین زمان برای برقراری ارتباط با کاربران را از روی سوابق رفتاری آن‌ها تشخیص دهند. از طرفی ثبت دائمی رفتار کاربران روی وب‌سایت یا اپلیکیشن باعث می‌شود پیدا کردن محتوای مورد علاقه کاربران بسیار ساده‌تر باشد.

اجرای کمپین‌های بازاریابی موبایل به کمک اتوماسیون بازاریابی ( اتوماسیون بازاریابی موبایل)

استفاده از اتوماسیون در بازاریابی موبایل، به معنی تحویل پیام‌های شخصی‌سازی شده به کاربر در زمان و مکان مناسب و متناسب با سلایق و علایق او برای افزایش نرخ بازگشت و نرخ تبدیل کاربران است. افزایش نرخ تبدیل کاربران در دراز مدت باعث افزایش نرخ بازگشت سرمایه نیز خواهد شد.

به چند مثال زیر توجه کنید

خوشامدگویی به کاربرانی که به تازگی اپلیکیشن را نصب کرده‌اند

از آنجاییکه نرخ ریزش کاربران در اپلیکیشن‌های موبایلی بالاست. ایجاد ارتباطی تعاملی با کاربر بلافاصله بعد از نصب اپلیکیشن و هدایت صحیح او به استفاده از بخش‌های مختلف اپلیکیشن (User Onboarding) تا حد قابل توجهی به کاهش ریسک از دست رفتن کاربر کمک می‌کند.

ارسال پوش‌های تراکنشی

رخدادهای درون‌برنامه‌ای که به صورت تکراری برای تعداد زیادی از کاربران اتفاق می‌افتند، مورد بسیار مناسبی برای اجرای کمپین‌های خودکار به حساب می‌آیند.

فرآیندهای تکراری مثل:

  • تکمیل فرآیند خرید
  • ارسال کالا برای مشتری
  • رزرو هتل
  • و…

در این حالت، برای هر کاربر پیامی با محتوای ثابت ارسال نمی‌شود، بلکه پیامی با شناسه خاص به او ارسال خواهد شد. به عنوان مثال: پیام کنسل شدن بلیط پرواز X به شماره YYYY با شماره صندلی Z برای یک کاربر، با کاربر دیگری در همان پرواز متفاوت است. از طرفی این پیام در طی یک چرخه یک‌بار اتفاق می‌افتد.

جشن‌گرفتن با کاربران

به منظور ایجاد احساس ارزشمندی کاربران و افزایش میزان وفاداری آن‌ها به برند، ارسال پیام‌هایی که کاربران را تشویق به استفاده بیشتر از اپلیکیشن می‌کند، بسیار کاربردی هستند. به عنوان مثال، در یک اپلیکیشن ورزشی، تعریف ارسال پیام خودکار برای کاربرانی که مقدار کالری که در ۱ روز سوزانده‌اند، بیشتر از مقدار خاصی بوده است، یک مثال خوب از جشن گرفتن موفقیت کاربران است.

 ثبت بازخورد کاربران

اپلیکیشن‌هایی که بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران فعالیت می‌کنند، می‌توانند بازخورد کاربران از حضور در یک موقعیت مکانی را ثبت کنند. این نوع برقراری تعامل، بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران (Geo-Based) صورت می‌گیرد.

بسیار سپاسگذاریم که تا پایان این مقاله با گروه آپکاد همراه بودید . اگر در زمینه اجرای کمپین های بازاریابی برای سایت  یا اپلیکیشن خود نیاز به اطلاعات بیشتری دارید با تیم آپکاد در ارتباط باشید.

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید