تقویم محتوا چیه و چه کاربردی داره ؟

تقویم محتوای یک تقویم ساده است که تمام محتواها و مطالبی که قصد انتشار آن ها را دارید،همراه با زمان انتشار هر کدام از آن ها در آن درج شده است و جزئیات و طبقه بندی محتوا را در بر می گیرد
تقویم محتوایی چیه - آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

تقویم محتوا  Content Calendar و Editorial Calendar یک تقویم ساده است که تمام محتواها و مطالبی که قصد انتشار آن ها را دارید،همراه با زمان انتشار هر کدام از آن ها در آن درج شده است و جزئیات و طبقه بندی محتوا را در بر می گیرد و باعث می شود تیم بازاریابی برای همه ی فعالیت های خود برنامه ریزی کند. این تقویم به شما کمک می کند که برای تولید محتوا در ماه های آینده هم برنامه ریزی کنید.

این جدول برنامه‌ریزی دارای فیلدهای مختلفی است که به شما کمک می‌کند برنامۀ دقیق روزانه برای تولید محتوا در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی داشته باشید و مطابق با آن برنامه پیش بروید. تقویم تولید محتوا به‌گونه‌ای طراحی شده است که شما را در یک رقابت هیجان‌انگیز با خودتان قرار می‌دهد و از طریق جدول‌ها و نمودارهای مختلف، امکان اندازه‌گیری میزان پایبندی شما به برنامه‌ریزی انجام‌شده وجود دارد؛ با این کار شما می‌توانید وضعیت عملکرد خودتان یا تیم تولید محتوای خود را ارزیابی کنید.

تقویم محتوا چه قدر اهمیت دارد ؟

دلایل مختلفی، ضرورت ایجاد و استفاده از تقویم محتوایی را توضیح می‌دهد.

  • باعث جهت‌دهی به انتشار محتوا در موقعیت و رویدادهای مربوطه می‌شود.
  • باعث تسهیل مدیریت منابع تولید و تبلیغ محتوا می‌شود.
  • منجر به بهبود ایده‌پردازی، جستجو و بهینه‌سازی محتواها می‌شود.
  • یک تقویم محتوایی خوب، باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی شما می‌شود.
  • باعث نظم بخشیدن و سازماندهی کار روزانه، ماهانه و سالیانه تمامی عوامل می‌شود.
  • با جلوگیری از انتشار محتوای تکراری یا بیش‌ا‌زحد تصادفی محتواها و همچنین، نظم بخشیدن در انتشار محتواها، باعث حفظ مخاطبین و درگیر کردن آن‌ها می‌شود.
  • علاوه‌بر لیست کردن محتواها، می‌توانید چگونگی توزیع محتواها در طول ماه یا سال را به صورت واضح مشخص کنید. این کار، باعث پی بردن به روزها و رویدادهای مهم کسب‌‌وکار و در نتیجه، برنامه‌ریزی برای آن می‌شود.
  • باعث پی بردن به شکاف‌های موجود در برنامه محتوایی می‌شود.

تقویم محتوا شامل چه مواردی می شود؟

  • عنوان و موضوع محتوا ، به همراه تاریخ انتشار آن
  • مشخصات نویسنده  محتوا
  • موقعیت و محل انتشار محتوا
  • نوع محتوا
  • دسته بندی و شرح وضعیت محتوا
  • موقعیت مخاطبین
  • دلایل استفاده از تقویم محتوا

معرفی چند ابزار حرفه‌ای تدوین تقویم محتوا

امروزه ابزارهای زیادی به منظور برنامه ریزی وجود دارد. جدای از این که کدام یک از این ابزارها را برای تهیه تقویم محتوایی خود انتخاب می‌کنید، پیشنهاد ما این است که حتما یک نمونه از تقویم تهیه شده را در مقابل خود بر روی دیوار بچسبانید تا کارهای روزانه همواره مقابل دیدتان باشند. در ادامه چند مورد از بهترین ابزارهای تهیه تقویم محتوایی را به اختصار معرفی خواهیم کرد.

۱- Trello

ترلو را می‌توان ساده‌ترین و خوش‌آب‌ورنگ‌ترین ابزار آنلاین برای مدیریت تقویم محتوا دانست. این سایت به شما اجازه می‌دهد که تیمسازی کنید و برای هر تیم فضاها یا بردهای جداگانه برای پیش بردن کارها در نظر بگیرید. محیط ترلو براساس قالب کاری کان-بان بنا شده و به شما اجازه استفاده از تگ‌ّهای رنگی، چک لیست، تقویم و آپلود فایل را می‌دهد. محیط هر برد در ترلو را می‌توانید به دلخواه شخصی‌سازی کنید تا فضای آن با فضای کاری شما شباهت بیشتری داشته باشد. شاید تنها ایراد ترلو این باشد که در نسخه رایگان امکان استفاده از تعداد نامحدود برد برای هر تیم را به شما نمی‌دهد؛ که این مشکل را می‌توانید با تشکیل تیم‌های مختلف یا ساخت برد جداگانه و سپس عضو کردن اعضا حل کنید.

۲- Asana

آسانا ابزار دیگری است که می‌توانید از آن برای مدیریت تقویم محتوایی استفاده کنید. مزیت آن نسبت به ترلو این است که انواع قالب‌ها برای کارهایی مانند بازاریابی، محتوا و … در اختیارتان می‌گذارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، یا این که یک قالب خالی انتخاب کنید و به دلخواه تغییرش بدهید. آسانا همچنین به شما اجازه می‌دهد که کارها در قالب لیست، تقویم و کان بان ببینید. استفاده از نمودارهای گانت در نسخه غیررایگان آن امکان‌پذیر است.

۳- Airtable

محیط ایرتیبل نسبت به دو ابزار قبلی محیط جدی‌تری دارد. مزیتش این است که به شما اجازه می‌دهد به صورت کاملاً حرفه‌ای از قالب کان بان استفاده کنید و به تمام فوت و فن‌های آن آشنا شوید. هرچند شاید در نگاه اول چندان یوزر فرندلی نباشد و مسلط شدن به آن مدتی از شما زمان ببرد.

۴- Zenkit

اگر از قالب‌های کان بانی خسته شده‌اید زنکیت یک گزینه عالی برای شماست. این ابزار مدیریت تقویم محتوا به شما اجازه می‌دهد تا از مایند مپ (نقشه ذهنی) و نمودارهای سلسله مراتبی نیز استفاده کنید. البته که استفاده از تقویم و تاریخ برای مدیریت کارهای شما مهم است، اما خیلی خوب می‌شود اگر بتوانید مراحل انجام کارها را با استفاده از این امکانات ترسیم کنید

مراحل ساخت تقویم محتوا

تهیه تقویم محتوا کار ساده‌ای به نظر می‌رسد اما در واقع چنین نیست. برای آنکه یک تقویم محتوایی کارآمد تنظیم کنید، باید مرحله به مرحله پیش بروید و هر مرحله را نیز به دقت انجام دهید. این مراحل عبارتند از:

بررسی استراتژی محتوا:

 باید مرتبا به استراتژی محتوا مراجعه کنید و از آخرین تغییرات آن آگاه باشید. کلمات کلیدی، پرسونای مخاطب، دسته بندی ها و … همه و همه در استراتژی محتوا جای دارند و برای تنظیم تقویم محتوایی مهم هستند.

تعیین اهداف در ساخت تقویم محتوا: 

باید مشخص کنید که هدف شما از تولید محتوا چیست و می‌خواهید با انتظار محتوا روی سایت یا شبکه های اجتماعی به چه چیزی برسید؟ روی کدام دسته‌بندی‌ها در سایت تاکید دارید و می‌خواهید کدام کمبودها را در محتوای سایت پوشش دهید؟ آیا تازه می‌خواهید شروع به تولید محتوا برای سایت کنید یا قصد ارتقای محتواهای پیشین را دارید و …. . این اهداف هستند که تعیین می‌کنند تقویم محتوایی چگونه تنظیم شود.

شناخت مخاطب: 

چه در ابتدای راه تولید محتوا باشید و چه در میانه راه، باید مخاطب را به طور مرتب بررسی کنید و بشناسید. ممکن است بنا به هر دلیلی مخاطب شما تغییر کند و یا سلیقه مخاطب پیشین شما عوض شود. شما باید برای تنظیم هر دوره تقویم محتوایی، مخاطب و نیازهایش را در نظر بگیرید.

بررسی انواع محتوا: 

انواع محتواهایی را که می‌توانید استفاده کنید و به کارتان می‌آید را مشخص کنید و آنها را در برنامه بگنجانید. مثلا ترکیبی از متن، ویدیو و عکس داشته باشید و یا انیمیشن و متن را به عنوان انواع محتوا انتخاب کنید. به هر حال شما باید بدانید که می خواهید کدام یک از انواع محتوا را در سایت یا صفحات شبکه اجتماعی داشته باشید.

بررسی توانایی تیم تولید محتوا در تقویم محتوا: 

نویسندگان، گرافیست‌ها، سردبیر، ویراستار و … هر یک توانایی‌های خاصی دارند. به ویژه در مورد نویسندگان و گرافیست‌ها دقت زیادی به خرج دهید. هر نویسنده نوعی از متن‌ها را بهتر می‌نویسد و یا تبحر بیشتری در موضوعاتی خاص دارد و این امر در مورد گرافیست‌ها و کارهای‌شان نیز صدق می‌کند. برای تعیین اینکه چه کسی کدام محتوا را تولید کند حتما توانایی‌های تیم را در نظر داشته باشید.

تعیین موضوعات و دسته بندی‌ها: 

موضوعاتی را که قرار است روی آنها کار شود را مشخص کنید و نام دسته‌بندی را هم کنار آنها بنویسید. هر یک از موضوعات را به نویسنده یا گرافیست بسپارید و نام او را در تقویم، قید کنید.

زمان‌بندی برای به‌روزرسانی محتوا: 

زمانی را برای به‌روزرسانی محتواها در نظر بگیرید و بازه زمانی به‌روزرسانی‌ها را نیز در تقویم مشخص کنید. مثلا اگر به روزرسانی هر 6 ماه یک بار است، در کنار موضوع، آن را بنویسید و یا بر اساس زمان انتشار، زمان به‌روزرسانی را در تقویم مشخص کنید.

تعیین برنامه انتشار محتوا :

 تاریخ و ساعت انتشار را در کنار موضوعات بنویسید و حتما قید کنید که زمان تحویل چند روز پیش از انتظار محتوا است.

جمع بندی

در این مطلب بیان کردیم که منظور از تقویم محتوا چیست و چه تاثیری در موفقیت کسب و کارها دارد. برای این که بتوانید به رشد کسب و کار خود کمک کنید و به راحتی به آنچه که می‌خواهید برسید، یکی از مهم‌ترین کارها، داشتن برنامه ریزی است. تهیه و تدوین تقویم محتوا به شما کمک می‌کند تا بتوانید به خوبی کارها را مدیریت کرده و تا حدود زیادی اهداف بازاریابی را محقق سازید.

ممنون که تا پایان این مطلب با آپکاد همراه بودید لطفا نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید