یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت هر وبسایت، سرعت سایت است. تجربه نشان داده است که وبسایتهایی که با سرعت بیشتری در مرورگر کاربر ظاهر میشوند رتبههای بسیار بهتری در نتایج جستجو به دست میآورند؛ نرخ تبدیل بالاتری دارند؛ بانسریت (Bounce Rate) آنها کمتر است؛ بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در آنها صرف میکنند و در مجموع، تجربه بهتری را برای کاربر رقم میزنند و کاربران بیشتری را جذب و حفظ میکنند.
افزایش سرعت سایت به چندین معیار وابسته است که اصلیترین این معیارها، پلتفرمیست که سایت شما بر روی آن میزبانی میشود. هماکنون با خرید هاست پرسرعت، پیش از استفاده از ابزارهای زیر، بهینه بودن سرعت سایت خود را تضمین کنید.
نکات و مفاهیم مهم در تست سرعت سایت
موارد زیادی توسط ابزارهای تست سرعت مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد بنابراین پیش از آنکه به سراغ تست سرعت سایت بروید با چند مفهوم مرتبط با عملکرد این ابزارها آشنا شوید سپس تست و نتیجه را تجزیه و تحلیل کرده و اقدام به بهینهسازی وبسایت خود نمایید:
- آنالیز هدر سایت
- بررسی سی دی ان
- بارگذاری در مناطق جغرافیایی متفاوت
- فشرده سازی اسکریپت ها
- بهینه سازی تصاویر
- حجم صفحه اصلی
- تعداد درخواست ها
- سرعت در مرورگرهای متنوع
- کمینه سازی، حذف کردن کاراکتر های غیرضروری و کامنت ها ، فشرده سازی و بهینه سازی کدها
- Block delimiter
- زمان رسیدن به اولین بایت (TTFB)
- بررسی ری دایرکت ها
- CSS درون خطی
- Render-Blocking
- تنظیمات کش سرور
- تنظیمات اکسپایر شدن کش مرورگر
- فشرده سازی gzip
- DNS lookup
- طول و عرض مشخص برای عکس ها
- defer یا async فایل های js و css
- نحوه render شدن سایت در مرورگر
- render شدن حجیم ترین فایل در سایت
- جا به جایی المان ها در زمان و بعد از بارگزاری
- زمان نمایش اولین بخش از سایت
- نوع دستگاه مانند موبایل و دسکتاپ
- نوع اینترنت مورد استفاده در ابزار جهت تست
ویژگی ابزارهای تست سرعت
ابزارهای تست سرعت قالب معمولا ویژگی های مشترکی داشته و برخی نیز امکانات بیشتر و خاص خود را ارائه می دهند. البته معمولا ابزارهای تست سرعت، دارای دو نسخه رایگان و و غیررایگان بوده که نسخه پولی آن طبیعتا امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهند. امکاناتی که از یک ابزار تست سرعت قالب انتظار می رود شامل موارد زیر است:
- تعیین دقیق اسکریپت ها، فونت ها و پلاگین هایی که باعث مشکلات زمان بارگذاری می شوند (HTML ،JavaScript ،CSS)
- بررسی نحوه فشرده کردن فایل های قالب
- یافتن تصاویر بزرگ و حجیم
- تعیین اینکه آیا فایل های جاوا اسکریپت یا CSS مشکل ساز دارید
- زمان تست برای بایت اول (TTFB – سرعت لود اولیه سایت)
- تجزیه و تحلیل کل زمان بارگیری، اندازه صفحه و تعداد درخواست ها
- بررسی عملکرد از مکان های مختلف جغرافیایی
- بررسی سرعت ارائه در مرورگرهای مختلف
- تحلیل هدرهای HTTP
- اندازه گیری عملکرد شبکه تحویل محتوا
- تأیید اینکه فایل های قالب از CDN شما به درستی بارگیری می شوند
ابزار تست سرعت سایت گوگل PageSpeed Insights
Google PageSpeed Insights که در فارسی به گوگل پیج اسپید معروف است یک ابزار خوب گوگل برای تست سرعت بارگذاری سایت میباشد، دو نمره برای سرعت سایت شما در نظر میگیرد، یک رتبه مربوط به سرعت سایت شما در محیط دسکتاپ (مثلا در لپ تاپ) و یک نمره دیگر در دستگاههای گوشی به شما ارائه میدهد. پس این ابزار دو بار کنش (Fetch) در سایت شما انجام میدهد.
پس از بررسی صورت گرفته از طریق این ابزار گوگل، رتبه سایت شما از ۱ تا ۱۰۰ امتیازبندی میشود و عدد بالا به معنی آن است که سرعت سایت شما بهینه است (حداقل از نگاه گوگل). و رتبه بالای 85 نشاندهنده بالا بودن سرعت سایت است.
IsItWP
یک ابزار رایگان تست سرعت سایت وردپرس و مبتدی ترین ابزار برای تست سرعت وب سایت است که به شما امکان می دهد سرعت عملکرد وب سایت خود را بررسی کنید، چندین آزمایش را انجام دهید و نتایج را آزمایش کنید تا بفهمید چه چیزی باعث کند شدن وب سایت شما می شود.
شما همچنین به طور مرتب و منظم پیشنهادهای بهبود سایتتان را دریافت می کنید. می توانید روی هر دسته کلیک کنید تا مراحلی را که می توانید برای عیب یابی مشکلات عملکرد داشته باشید، مشاهده کنید.
این وب سایت همچنین نظارت بر به روز بودن سرور و سایر ابزارهای مفید را برای دارندگان وب سایت ها ارائه می دهد.
pingdom، ابزار تست سرعت سایت
یکی از مهمترین ابزار آنالیز سرعت سایت، وب سایت pingdom است که برای لود کامل یک صفحه با تمامی اشیاء درون آن از جمله تصاویر ، HTML5 ، جاوا اسکریپت ، CSS ، فلش فریم در نظر گرفته شده است. زمان بارگزاری تمامی اشیاء موجود بر روی وب سایت را می توان با یک نمودار میله ای مشاهده نمود.
نحوه عملکرد pingdom
در این سایت در باکس مشکی رنگ بالا نتایج کلی از قبیل سرعت لود شدن ، حجم اطلاعات موجود در صفحه ی اصلی و … نمایش داده می شود. در قسمت پایین نیز زمان بارگزاری فایل های مختلف درون سایت به تفکیک آورده شده که با توجه به این آمار مشخص می شود که کدام فایل ها تاثیر بیشتری در زمان لود شدن وب سایت شما دارد. با کاهش حجم و یا در صورت امکان حذف آن ها عملکرد وب سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.
در تب Performance Grade نمره های مربوط به عملکردهای مختلف سایت موجود می باشد و بدین وسیله می توان جهت رفع مشکل قسمت هایی که نمره پایین کسب کرده اند ، اقدام نمود .
در تب Page Analysis نیز اطلاعات مفید و آمار های مختلفی در خصوص بخش ها و فایل های موجود در سایت آورده شده که برای آنالیز سرعت لود شدن وب سایت مفید و کاربردی می باشد.
در تب History نیز تاریخچه تست هایی انجام شده بر روی این وب سایت ، در قالب نمودارها و لیست های متفاوت قابل مشاهده است و در صورت انجام تغییرات و تست مجدد می توان نتایج تغییرات را با نتایج گذشته مقایسه نمود
GTmetrix
GTmetrix یک برنامه معروف رایگان، آنلاین قوی و پرطرفدار است که باعث افزایش سرعت سایت میگردد. به گونهای که سرعت صفحه وب شما را با توجه به PageSpeed و شاخص YSlow بر مبنای استانداردهای مشخص از A تا F بررسی میکند، گزارش مفصلی ارائه داده و امتیازهایی برای عملکرد صفحات وب تولید مینماید.
گزارشهای GTmetrix در شش بخش مختلف: PageSpeed، YSlow، نمودار آبشاری، محور زمانی بارگذاری، ویدئو و تاریخچه یا سوابق ارائه میشود. همچنین توصیههایی را برای بهبود هر مشکل موجود در سایتتان ارائه میدهد. مخصوصا در ایران طرفداران زیادی به این سایت سر میزنند و وبسایت خودشان را مورد ارزیابی قرار میدهند و جالب آن است که بدانید بیشترین ترافیک سایت GTmetrix از سمت ایران بوده و کاربران ایرانی بیشتر از هر کاربران دیگری وارد این سایت میشوند.
GTmetrix یک سایت کارآمد جهت تست و آنالیز سرعت بارگذاری وبسایت است که به بررسی لودینگ و پارامترهای مختلف که در سرعت بارگذاری وبسایت تاثیرگذار هستند، میپردازد و سعی دارد با نشان دادن فاکتورهای لازم، باعث افزایش سرعت وبسایت به خصوص افزایش سرعت سایت وردپرسی شود.
همچنین این امکان را به شما میدهد تا گزارش کار سرعت سایت خود را به شکل فایل CSV خروجی بگیرید. با ثبتنام و دریافت یک حساب کاربری رایگان میتوانید وضعیت وبسایتتان را از هفت موقعیت جغرافیایی مختلف ارزیابی کنید. علاوه بر این، امکان انتخاب نوع مرورگر (کروم یا فایرفاکس) و نوع اینترنت مورد استفاده نیز وجود دارد.
از جمله سایر ویژگیهای پیشرفتهتر این ابزار، میتوان به قابلیت تهیه ویدئو از بارگذاری سایت (ضبط و نمایش لحظه به لحظه بارگذاری وبسایت برای پیدا کردن بخشهایی که بارگذاری سایت را بیشتر به تعویق میاندازند) و همچنین امکان مستثنا کردن تبلیغات و نمایش تأثیر آنها بر بارگذاری سایت اشاره کرد.
توجه داشته باشید که بدون ثبتنام و ایجاد یک حساب کاربری رایگان علاوه بر اینکه به بسیاری از گزینههای بالا دسترسی نخواهید داشت، معمولاً در ابتدای درخواست برای بررسی سرعت سایت باید مدتی در صف وبسایتهای متقاضی منتظر بمانید.
ویژگیهای جی تی متریکس
این امکان را به شما میدهد تا وبسایت خود را در کشورهای مختلف و همچنین با مرورگرهای متفاوت آزمایش کنید.
خلاصهای از شاخصهای کلیدی عملکرد را ارائه میدهد.
میتوانید عملکرد وبسایت را با استفاده از مانیتورینگ دنبال کنید و آن را با گراف مشاهده نمایید.
میتوانید یک صفحه وب را در دستگاههای مختلف شبیهسازی شده بررسی کنید.
این اجازه را میدهد تا لودهای صفحه وب را به صورت فیلم پخش کنید.
WebPageTest
ابزار تست سرعت WebPageTest شباهت زیادی به ابزار گوگل دارد، اما امکان انتخاب موقعیتهای جغرافیایی و مرورگرهای متفاوت (ازجمله مدلهای مختلف موبایل) را در اختیار کاربر قرار میدهد. این ابزار نیز در شاخص های متفاوت از A تا F به سایت امتیاز میدهد.
گزارش WebPageTest شامل خلاصه گزارش، جزئیات، مرور عملکرد، جزئیات بارگذاری محتوا، اسکرینشاتها و امنیت و بخش آنالیز تصاویر و نقشه سرعت بارگذاری اجزای مختلف برگه مورد نظر می باشد.
Performance
Performance ابزار آنلاین تست سرعت سایت است که میزان زمان اتصال شما را به سایتتان و بارگیری کامل هر صفحه مشخص میکند.
ویژگیهای Performance
میتوانید عملکرد سایتهای خود را از هر کشور تست کنید.
مدت زمان درخواست اتصال HTTP مشتری به اولین بایت صفحه وب را که توسط مرورگر شما دریافت میشود، اندازهگیری میکند.
میتوانید زمان سرور را برای پاسخ به درخواست داده ساخته شده از دستگاه دیگر تحلیل کنید.
ابزار Devtools گوگل کروم – تست سرعت سایت از ایران
از نگاه بنده این ابزار متفاوتترین ابزار تست سایت است و خصوصیاتی دارد که هیچ یک از ابزارهای بالا نیز ندارند، یکی از مهمترین ویژگی این ابزار نمایش آمار دقیقتر برای کاربران ایرانی است چرا که ابزار Devtools در مرورگر گوگل کروم مستقر شده و شما میتوانید با لوکیشن ایران سرعت سایت خود را تست کنید، در هیچ یک از ابزارهای بالا لوکیشن ایران وجود ندارد، البته سرعت اینترنت شما هم گاهی در نتایج دخیل میشود.
Load Impact
Load Impact نسبت به سایر ابزارهای تست سرعت سایت موجود در این لیست کمی متفاوت است. مثلا به شما این امکان را می دهد که هنگام ورود بازدیدکنندگان بیشتر بطور همزمان، سرعت وب سایت وردپرسی شما چگونه کند می شود.
این یک سرویس پولی با یک تست رایگان محدود است که به شما امکان می دهد در عرض 3 دقیقه 25 کاربر مجازی ارسال کنید. نسخه پولی به شما امکان می دهد بارهای ترافیکی بیشتری را آزمایش کنید. این به شما کمک می کند در عین حال که تست سرعت وب سایت را آزمایش می کنید ، چگونگی تأثیر بازدید بیشتر بر وب سایت نیز ببینید.
تست عملکرد سایت با uptrends
این سایت از مهمترین ابزار آنالیز سایت برای زمان لود شدن و بررسی سرعت سایت از جمله تمامی امکانات مانند تصاویر ، فریم ها ، شیوه نامه ها، صفحات HTML ، جاوا اسکریپت ها می باشد. این آزمون زمان لود مربوط به اشیاء موجود بر روی سایت را به تفکیک نشان می دهد. ضمنا شما قادر خواهید بود جزئیات کامل صفحات HTML را تجزیه تحلیل کنید .امکان تست وب سایت از نقاط مختلف جهان و همچنین مشاهده ی جزئیات کامل در خصوص زمان صرف شده برای لود وب سایت ، از دیگر قابلیت های ابزار آنالیز سایت است.
KeyCDN Website Speed Test
KeyCDN ابزاری سریع بوده و بستری مناسب جهت تست سرعت وب سایت ایجاد کرده است که می توانید با استفاده از آن اطلاعات کاملی در مورد عملکرد وب سایت خود کسب کنید. این ابزار، قالب سایت را از 14 کشور مختلف در سراسر جهان بررسی می کند. این تست سرعت قالب شامل تحلیل نموداری و پیش نمایش وب سایت است که به سرعت می توانید تعداد درخواست های HTTP حجم کل صفحه درخواست شده و زمان بارگیری را مشاهده کنید.
این ابزار همانند PageSpeed یکی از تنها ابزارهایی است که تحلیل فوق العاده از وضعیت نمایش سایت در تلفن همراه ارائه می کند.
سخن آخر
علاوه بر موارد بالا ابزارهای زیر هم به صورت رایگان ارائه می شوند. دقت کنید الزامی نیست که فقط یکی از این ابزارهای تست سرعت را استفاده کنید می توانید از هر ابزاری با توجه ویژگی های منحصر به فردشان نهایت استفاده را نموده و نهایتا یک بهینه سازی عالی روی سایت انجام دهید.
Yellow Lab Tools
PageScoring
با ابزارهای معرفی شده در این محتوا می توانید وب سایت خود را آنالیز کرده و اقدام به رفع مشکلات سایت و قالب نمایید تا افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند نه تنها از حضور در وب سایت لذت ببرید، بلکه به یک مشتری هدف نیز تبدیل شده و منجر به سودآوری برای وب سایت شوند.” در این مطلب آموختیم که چطور سرعت سایت خود را بررسی کنیم” اما یک راه ساده برای بهبود سرعت استفاده از افزونه های کاربردی کش و سرعت است. یکی از این پلاگین های کاربردی برای افرایش سرعت سایت افزونه خرید افزونه Wp Rocket است پیشنهاد می شود ویزگی های این افزونه کاربردی را بررسی کنید.
بسیار سپاسگذاریم که تا پابان این مقاله با آپکاد همراه بودید . همان طور که در این مقاله توضیح دادیم سرعت سایت نقش بسیار تعین کننده ای در سئو سایت شما دارد . اگر در زمینه سرعت سایت و سئو سایت در اصفهان نیازمند اطلاعات بیشتری بودید حتما از مشاوره رایگان آژانس بازاریابی آپکاد استفاده کنید .
.