چگونه یک صفحه درباره ما بنویسیم؟

هر وبسایت باید یک صفحه درباره ما داشته باشد ، علت این مسئله این است که این صفحه، نقش مهمی در ایجاد اعتماد بین شما و مخاطبان شما دارد.
چگونه یک صفحه درباره ما بنویسیم؟ - آژانس بازاریابی آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

اهمیت صفحه درباره ما

نکته مهمی که در بیشتر سایتهای ایرانی توجهی به آن نمیشود طراحی صفحه درباره ما یا همان About Us است. اکثر افراد در این بخش مطالبی طولانی و خسته کننده برای کاربر و یا نوشته ای کوتاه و ناقص قرار میدهند که میتواند اعتبار سایت یا شرکت شما را زیر سوال ببرد.

معمولا تصور میشود که کاربران به صفحه درباره ما توجهی نکرده، متن معرفی شرکت را نمی خوانند و بیشتر به خدمات و محصولات ارائه شده در سایت مراجعه میکنند. این تفکر تا حدی صحیح است ولی زمانیکه قرار است یک بازدیدکننده به مشتری تبدیل شود اهمیت صفحه درباره ما یا درباره شرکت بیش از پیش افزایش می یابد.

در دنیای تجارت امروز، برندها و شرکت های بزرگ در ارتباط با مشتریان و ایجاد احساس شناخت متقابل بسیار موفق عمل کرده اند تا جاییکه شما صاحبان بسیاری از شرکت های بزرگ مانند اپل و گوگل را بخوبی میشناسید و حتی ممکن است زندگینامه آنها را مطالعه کرده باشید. همین نشان می دهد علاقه شما به خوانندگان و هنرمندان تا حد زیادی مدیون شناخت آنها و اطلاع از زندگی شخصی شان میباشد.

بسیاری از بازدیدکنندگان (خصوصا آن‌هایی که قصد دارند برای دریافت خدمات یک وبسایت پولی پرداخت کنند) از صفحه درباره ما سایت شما بازدید خواهند کرد. علت این مسئله این است که این صفحه، نقش مهمی در ایجاد اعتماد بین شما و مخاطبان شما دارد. این صفحه قرار است که به معرفی شما بپردازد و دیدگاه جامعی از کاری که دارید انجام میدهید، به مشتری منتقل کند و در مخاطب شما احساس اعتماد نسبت به اعتبار کسب و کار شما ایجاد کند.

کسب و کارهای بزرگ که روش‌های جذب مخاطب را به خوبی درک کرده‌اند، روی محتوای ارائه شده در این صفحه حساسیت بسیار زیادی دارند و ساعت‌های زیادی را صرف تهیه متن داخل این صفحه می‌کنند. علت این مسئله این است که وقت و فرصت هر کسب و کار برای جذب مخاطب بسیار کم است و باید محتوای این صفحه چنان گیرا باشد که در همان چند ثانیه مشتری را جذب کند.

در ادامه چند نکته مهم برای نوشتن صفحه درباره ما خوب در سایت را بررسی می کنیم.

1- نقش صفحه درباره ما را درک کنید

به عنوان اولین قدم در ساخت صفحه درباره ما، باید نقش آن در سایت را درک کنیم بسیاری از وبمستران هنوز تفاوت صفحه درباره ما و تماس با ما را نمیدانند. اما ما باید به خوبی بدانیم که هدف کاربر از ورود به این صفحه نه دریافت اطلاعات تماس بلکه بررسی اعتبار ماست.

اگر به گوگل آنالیتیکس سایت خود مراجعه کنید، میبینید اغلب مخاطبان زمانی که قصد خرید محصول یا خدمات از شما را داشته باشند، به صفحه درباره ما سر میزنند. این یعنی آنها به دنبال جوابهایی برای سوالات ذهنشان در مورد میزان اعتبار شما هستند. پس باید پاسخ های مناسبی برای این سوال ها در صفحه درباره ما سایت وجود داشته باشد.

2- نیاز و هدف مشتریان خود را بشناسید

کاربران به دلایل مختلفی به سایت شما وارد میشوند و وظیفه شما شناسایی نیاز و هدف آنهاست. بعنوان مثال یک طراح را بررسی میکنیم؛ برای کاربران مهمترین نکات، مشاهده نمونه کارها، نرم افزارهای مورد استفاده و سابقه فعالیت یک طراح خواهد بود. مشتریان بدنبال شخصی هستند که مدرک دانشگاهی معتبر، نمونه کارهای مناسب و خلاقیت کافی داشته باشد و بهترین مکان برای ارائه این اطلاعات صفحه درباره ما یا درباره شرکت خواهد بود.

اگر به عنوان یک فریلنسر در حوزه های هنری و تخصصی فعالیت میکنید صفحه درباره ما در واقع متنی برای معرفی شرکت نیست بلکه تمرکز آن باید بر تخصص و تجربه شما از نظر تحصیلی و کاری باشد.

3- از ادبیات مناسب استفاده نمایید

شما باید تشخیص دهید که چه نوع ادبیاتی برای صفحه درباره ما و ارتباط بهتر با مشتریان مناسب است، این امر مستلزم شناخت مشتریان هدف، گروه سنی و زمینه فعالیت شرکت است. ادبیات مناسب در صفحه درباره ما میتواند موجب ایجاد شناخت نسبی و اعتماد در مشتریان شما گردد.

بعنوان مثال اگر شما وارد کننده تجهیزات فنی و مهندسی هستید معرفی شرکت های همکار، ارائه گواهی معتبر نمایندگی و محیط کاری و تعداد کارمندان شرکت در صفحه درباره ما میتواند مشوق مناسبی برای همکاری افراد با شما باشد ولی باید در نظر داشته باشید که ادبیات شما در این صفحه کاملا رسمی خواهد بود.

در مقابل برای یک نویسنده یا متخصص تولید محتوا رعایت استانداردهای نگارشی و حفظ امضای نویسندگی در این متن اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

4- از تصاویر شرکت و پرسنل استفاده نمایید

ارائه عکسهایی از محیط شرکت و کارخانه، همایش ها و نمایشگاه هایی که در آنها فعالیت داشته اید و یا حتی عکس پرسنل و مدیران شرکت در صفحه درباره ما میتواند تاثیر زیادی بر ایجاد ارتباط و شناخت داشته باشد.

البته استفاده از تصاویر بستگی مستقیم به نوع مخاطب و هدف کسب و کار شما دارد. به عنوان مثال برای یک فروشگاه اینترنتی تصاویری از محیط کاری شرکت در بخش پشتیبانی و ارسال اهمیت بیشتری برای کاربران دارد.

در حالیکه اگر شما یک آژانس تبلیغاتی هستید بهتر است از تصاویر مربوط به نیروهای خلاق و کارشناسان مطرح در این صفحه استفاده کنید.

5- مشتریان شاخص خود را معرفی نمایید

صفحه درباره ما یا درباره شرکت مکان مناسبی برای معرفی مشتریان برگزیده و نظرات آنها در مورد شرکت و یا سایت شما است. از مشتریان خود بخواهید که نظر خود را در چند سطر کوتاه درباره شرکت شما و نحوه ارائه خدمات بنویسند و بخش ویژه ای در صفحه درباره ما به آن اختصاص دهید.

همچنین با معرفی همکاران تجاری و مشتریان شناخته شده خود در صفحه درباره ما براحتی میتوانید اعتماد افراد جدید را کسب کنید. این نحوه معرفی شرکت زمانی ارزشمند است که کسب و کار شما شرکت ها یا سازمان ها هستند.

6- اعتماد مخاطب با نماد های اعتماد جلب نمایید

قبل از اینکه دست به قلم شوید، تمامی مدارکی که میتواند در صفحه درباره ما باعث جلب اعتماد مخاطبان شود را به آن اضافه کنید. اول از همه، اولویت با نمادهایی است که نشان دهنده اعتبار شما نزد سازمان های دولتی باشند. منظور “Enamad” و لوگو ساماندهی است.

تعداد بسیار زیادی از مخاطبان سطح وب فارسی، صرفا با دیدن یکی از این 2 نماد به شما اعتماد کرده و با خیال راحت اقدام به خرید محصول میکنند. البته این به تنهایی کافی نیست.

علاوه بر نمادهای اعتماد، وجود مدرکی که نشان دهنده کیفیت و قدرت خدمات و محصولات شما باشد هم یک مزیت مناسب است. این مدارک میتوانند مدرک تحصیلی شما و یا مدارک بین المللی و… باشند.

7- پشت صحنه کسب و کارتان را نمایش دهید

یکی از روش های جلب اعتماد مخاطب در سطح وب، نمایش پشت صحنه کسب و کار است. این موضوع علاوه بر جلب اعتماد باعث میشود مخاطبان با شما ارتباط احساسی بیشتری برقرار کنند.

شما میتوانید در صفحه درباره ما سایت، در مورد تیم و اعضای کسب و کارتان صحبت کنید. اینکه در دفتر کنونی شما، چند نفر مشغول به کارند؟ اعضای تیم چه کسانی هستند و هر کدام چه کاری را انجام میدهند؟ هر چه بیشتری و با احساس عمیق تری اعضای تیم تان را معرفی کنید، مخاطب نسبت به شما و تیم اعتماد بیشتری پیدا میکند. حتی میتوانید هر فرد را به صورت جداگانه با یک تصویر، نمایش تخصص ها و یک جمله از خود او معرفی کنید.

8- در نوشتن صفحه درباره ما، مزیت ها را نمایش دهید

یک اشتباه بزرگ در نوشتن صفحه درباره ما، تبلیغ محصولات است. خیلی از وبمستران تصور میکنند باید در این صفحه همه محصولات خود را نمایش داده، تصاویرشان را قرار دهند و حتی در مورد هر کدام متنی هم بنویسند. مطمئنا تبلیغ کردن، آن هم به صورت مستقیم در این صفحه اشتباه بزرگی است.

صفحه درباره ما یک صفحه برای جلب اعتماد مخاطبان است نه لزوما تبدیل مخاطب به خریدار محصول. اما در مقابل، شما میتوانید با خلاقیت، در همین صفحه مزیت های کسب و کارتان را به مخاطب نشان دهید. به عنوان مثال اگر واقعا مزیت شما ارائه قیمت های مناسب است، میتوانید در یک متن به صورت غیر مستقیم به این ویژگی مهم خودتان اشاره کنید.

همینطور اگر در حیطه فعالیت خودتان اولین بوده اید، کارهای خاصی را انجام داده یا محصولات و خدماتتان افتخاراتی را کسب کرده اند، اشاره به آنها خالی از لطف نیست

9- اهداف، خط مشی، ارزش ها و گستره مخاطبان تان را بنویسید

یکی دیگر از ویژگی های صفحه درباره ما، تعیین اهداف، خط مشی ها، ارزش ها و حتی گستره مخاطبان است.

شما قرار نیست تنها به عنوان یک فروشگاه محصول یا خدمات در سطح وب فعالیت کنید و تنها هدفتان فروش و کسب درآمد باشد. اگر به عنوان یک مجموعه بزرگ، اهداف کاری خودتان را به مخاطبان ارائه کنید، در چشم آنها به یک برند معتبر تبدیل میشوید.

مثلا هدف یک وب سایت فروشنده محصولات بسته بندی کاغذی، میتواند حفظ محیط زیست باشد. البته این هدف باید تنها متن کوچکی را به خودش اختصاص دهد و قرار نیست تمامی صفحه در مورد آن نوشته شود.

همچنین شما اجازه دارید از ارزش ها و چشم اندازهای کاری خود در صفحه درباره ما صحبت کنید. مثلا اولویت اول شما رضایت مشتریان است.

در نهایت هم میتوانید گستره مخاطبان را مشخص کنید. یعنی تعیین کنید مخاطبان اصلی ما آقایان، خانم ها یا اصلا خانواده هایی هستند که به فلان خدمات نیاز دارند یا در فلان رنج سنی هستند. نوشتن این موضوعات به هیچ عنوان اجباری نیست اما در صورتی که به شکلی خلاقانه از آنها صحبت شود، باعث ایجاد یک صفحه درباره ما جذاب در سایتتان خواهد شد.

10- به سوالات بی جواب ذهن مخاطب تان پاسخ دهید

خودتان را به جای مخاطب بگذارید، زمانی که به یک سایت وارد میشوید؛ چه سوالاتی در ذهن شما شکل میگیرد؟ منظور سوالاتی مثل چگونگی خرید و… که جای آنها در صفحه سوالات متداول است، نیست. منظور سوالاتی است که در ذهن شما پیرامون یک شرکت و برند شکل میگیرد. مثلا اینکه:

  • آیا واقعا این مجموعه، قابل اعتماد است؟
  • آیا آنها مخاطبانی هم قبل از من داشته اند؟
  • مشتریان قبلی آنها راضی بوده اند؟
  • سابقه کاری این مجموعه چند سال است؟
  •  با چه کیفیتی خدماتش را به من ارائه میکند؟

و یک سوال مهم: چرا من باید از این شرکت خرید کنم؟

هر چه بهتر بتوانید سوالات ذهن مخاطب را پیدا کنید، در نوشتن صفحه درباره ما سایت موفق تر خواهید بود. این سوالات در هر کسب و کار متفاوت است پس پیشنهاد میکنم واقعا برای شناخت مخاطب و سوالات ذهنی او اقدام کنید.

11- به شبکه های اجتماعی تان اشاره کنید

شبکه های اجتماعی خودتان را در صفحه درباره ما معرفی کنید. اگر شبکه های اجتماعی با محتوای مناسبی دارید، بهتر است آنها را در صفحه درباره ما معرفی کرده و حتی از مخاطبان درخواست کنید که آنها را دنبال کنند.

اگر ارتباط خود با کاربران را فقط به سایت محدود کنید، نمی‌توانید رابطه‌ای صمیمانه با آن‌ها برقرار کنید. به علاوه اینکه خود آن‌ها نیز تمایل دارند در کانال‌ها و شبکه‌های دیگر نیز با شما در ارتباط باشند یا در جریان اخبار تازه شما قرار بگیرند. به‌این ترتیب، لینک شبکه‌های اجتماعی خود مانند اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و… را در این صفحه از سایت‌تان قرار داده و آنها را معرفی نمایید.

12- داستان شرکت یا کسب و کار خود را بنویسید

تهیه داستان راه اندازی شرکت، مسیر آغاز کسب و کار شما و همچنین انگیزه ای که برای راه اندازی شرکت داشته اید می تواند زمینه ساز افزایش بازدیدکننده به سایت و تبدیل کاربر به مشتری را برای شما هموار کند.

هیچ چیز جذاب‌تر از داستان گویی مخاطب را جذب نمی‌کند. حتما در صفحه درباره ما، داستان به‌وجود آمدن شرکت را بنویسید. مثلا اینکه چه عواملی باعث ایجاد انگیزه برای راه اندازی شرکت شده است، برای رسیدن به این نقطه چه مراحلی را پشت سر گذاشته‌اید.

13- صفحه درباره ما را گهگاهی بروز رسانی کنید

 نوشتن محتوای صفحه درباره ما فقط با یک‌بار تمام نمی‌شود؛ بلکه شما باید همیشه این صفحه را بروز رسانی کنید. چون شرکت شما ابتدا یک استارتاپ کوچک بوده و کم کم رشد یافته و به شرکتی بزرگ‌تر تبدیل شده است. پس گاهی محتوای آن را به‌روز رسانی کنید. همچنین در این مدت احتمالا افراد جدیدی به شما اضافه شده یا اینکه کم شده است. یا اگر یک بخش دیگری در شرکت راه اندازی کرده‌اید باید در مورد آن مطالبی جدیدی بنویسید.

14- از نوشتن توضیحات طولانی اجتناب کنید

کاربر با باز کردن صفحه درباره ما، هدفش این است در چند دقیقه و خیلی سریع با شما و کسب و کارتان آشنا شود. بنابراین با نوشتن توضیحات طولانی او را خسته نکنید. همین که بتوانید بهطور خلاصه خودتان را معرفی کنید و به جواب سوالاتش پاسخ دهید، کافی است.

15- از تبلیغات استفاده نکنید

صفحه درباره ما محلی برای معرفی خود و ارتباط بهتر با مشتریان است. در این بخش نباید به معرفی محصولات خود و ارزش های آنها بپردازید بلکه از این فضا برای معرفی اهداف و سیاست های کلی شرکت استفاده کنید، اجازه دهید تا افراد با مطالعه صفحه درباره ما تا حد بیشتری با شما و تفاوت های اساسی شرکتتان با سایر رقبا آشنا شوند.

به این فکر کنید که مزیت رقابتی شما در مقایسه با سایر کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند چیست و در این صفحه علاوه بر معرفی شرکت، اهداف و چشم انداز خود را برای مخاطبین روشن کنید.

16- از انواع فرمت محتوا استفاده نمایید

دقت کنید که قرار نیست صفحه درباره ما سایت شما صرفا از محتوای متنی و چند عکس ساخته شده باشد . بنابراین میتوانید با قرار دادن چند ویدیو ، پدکست ، اینوگرافیک و … در صفحه درباره ما، آن را جذاب تر کنید.

ویدیوهایی از مشتریان راضی، اینفوگرافیکی از رشد سازمانتان و یا پادکستی از معرفی خود و… که همگی میتوانند در نهایت باعث جلب اعتماد مخاطب شوند.

ممنون که تا پایان این مقاله با آپکاد همراه بودید ،در صورتی که برای نوشتن صفحه درباره ما نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید تیم تولید محتوای آپکاد در کنار شماست .

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید