سئو فنی چیه ؟ و چه کاربرد داره ؟

سئو تکنیکال یعنی بهینه‌سازی کدهای سایت.و فرآیندآماده سازی سایت تا ربات‌های گوگل درک بهتری از محتوای صفحات و ارتباط آن‌ها با یکدیگر پیدا کنند.
سئو فنی - آپکاد مارکتینگ
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

 سئو فنی یا سئو تکنیکال یعنی بهینه‌سازی کدهای سایت. به همین دلیل است که داشتن مقداری دانش در زمینه طراحی وبسایت برای یادگیری کامل سئو و آشنایی با سئو برای طراحی سایت لازم است.

سئو تکنیکال در واقع  فرآیندی است برای آماده سازی سایت تا ربات‌های گوگل درک بهتری از محتوای صفحات و ارتباط آن‌ها با یکدیگر پیدا کنند. به‌عبارتی دیگر یک سئوکار در سئو فنی باید به  ساختار صفحه و المان های استفاده شده در کدنویسی و پیاده سازی آن  توجه کند. هدف ما در استفاده از کدهای HTML علاوه بر نمایش صحیح اطلاعات به کاربر، این است که درک بهتری به ربات گوگل از محتوای وبسایتمان ارائه کنیم.

چرا سئو فنی (technical SEO) مهم است؟

فرض کنید شما یک سایت عالی با بهترین محتوا داشته باشید. اما اگر سایت مشکل سئوی فنی داشته باشد؟ پس نمی توانید رتبه دلخواه را در نتایج گوگل به دست آورید.

در ابتدایی ترین حالت، گوگل و سایر موتورهای جستجو باید بتوانند صفحات موجود در وب سایت شما را پیدا کنند، در آن بخزند(crawling) ، سپس رندر کرده و در نهایت صفحات سایت شما ایندکس شوند.

 فارغ از آنکه سایت شما با چه زبان برنامه‌نویسی یا سیستم مدیریت محتوایی پیاده‌سازی شده باشد، برای گوگل همیشه به زبان HTML نمایش داده می‌شود. کدهای HTML علاوه بر نمایش صحیح اطلاعات به کاربر، درک محتوا برای ربات‌های موتورهای جستجو را نیز آسان‌تر می‌کنند.

همان طور که می دانیم سئو فنی فرایند حصول اطمینان از مطابقت یک سایت با الزامات فنی موتورهای جستجوی مدرن و با هدف ارتقاء رتبه ارگانیک سایت می باشد. اجزای اصلی سئوی فنی شامل خزیدن(crawling) ، ایندکس کردن(indexing) ، رندرینگ (rendering) و ساختار وب سایت می باشد.

زمانی سایت شما از لحاظ سئو فنی تکمیل می شود که در صفحات سایت شما امنیت، بهینه سازی برای موبایل ، نبود محتوا تکراری ، سرعت بالا و بسیاری دیگر از موارد فنی دیگر رعایت شده باشد.

البته این به این معنا نیست که اگر سئو فنی سایت شما مناسب باشد در رتبه های برتر قرار می گیرید.اما هرچه دسترسی گوگل به محتوای خود را آسان تر کنید ، شانس بیشتری برای رتبه گرفتن دارید.

بخش اصلی سئو فنی

سئو فنی کلا به 5 بخش تقسیم می شود:

برطرف سازی خطاهای خزنده های گوگل:

اگر گوگل ببیند که شما مرتب سایت خود را بروزرسانی می کنید خیلی سریع تر به سایت شما سر می زند. گوگل لیست خطاهای خود را در گوگل سرچ کنسول برای شما به نمایش در می آورد. کافیست با مراجعه به گوگل سرچ کنسول و کلیک بر قسمت Coverage این لیست را استخراج کنیم.

رفع مشکلات ظاهر سایت شما از نگاه گوگل:

گوگل بخش جدیدی را به نام Page experience on mobile در گوگل سرچ کنسول ایجاد کرده است که مستقیما به بررسی تجربه از طریق موبایل اشاره دارد. در این بخش گوگل URL های خوب را تفکیک کرده است و کاری که باید انجام دهیم این است که تا جای ممکن صفحات سایت خود را در موبایل بهینه کنیم.

رفع لینک های خراب

گوگل انتظار دارد که اگر صفحه ای را در سایت خود پاک میکنید سریع بازدید کننده را به صفحات برتر هدایت کنید. اگر صفحات 404 به صفحه ای لینک داده نشود آن وقت گوگل آن را در گوگل سرچ کنسول به شما نشان خواهد داد. ولی این کار را گوگل دیر تر انجام می دهد. بهتر است برای شناسایی صفحات 404 سایت خود از ابزار semrush.com استفاده کنید.

ایمن سازی سایت با HTTPS

استفاده از SSL و انتقال آدرس از Http:// به Https:// یکی از فاکتور های سئو و بهینه سازی سایت مورد تایید گوگل است. به کار گیری SSLباعث افزایش امنیت انتقال اطلاعات سایت می شود علاوه بر این جالب است بدانید که قیمت آن چنانی هم ندارد.

به همین دلیل توصیه می کنیم از SSL های رایگان در cPanel یا توسط شرکت میزبان ارائه می شود استفاده نکنید، مستقیما نسخه اورجینال را از سایت خریداری و نصب کنید

افزایش سرعت بارگذاری سایت:

سرعت سایت به‌عنوان یک فاکتور در رتبه‌بندی لحاظ می‌شود. چراکه هرچه سایت سرعت پایین‌تری داشته باشد کاربران کمتر ترغیب می‌شوند به آن سایت رجوع کنند. از طرفی خزنده‌ها(Crawlers) موتورهای جستجو نیز برای گردش و خزش درون سایت از سرعت بالا به‌عنوان یک ویژگی مهم و مؤثر بهره می‌برند. هر چقدر خزنده‌ها با سرعت بالایی سایت شما را بررسی کنند، این باعث می‌شود که کارها آسان شود و در نتیجه مطالب سایت شما زودتر ایندکس می‌شوند که طبیعتا باعث افزایش ورودی از گوگل می‌شود.

مراحل سئو فنی یا تکنیکال

به‌طور کلی ما در سئو فنی یا تکنیکال باید به مسائل زیر توجه کنیم، که در این مقاله به‌طور کاملا دقیق هر کدام از موارد گفته شده را بررسی خواهیم کرد. سئو فنی شامل موارد زیر می‌شود:

  1. معرفی و تعیین تگ هایHTML تاثیرگزار در سئو
  2. ایجاد نقشه سایت و بهینه‌سازی آنxml
  3. ایجاد فایل دسترسی ربات‌ها یاtxt
  4. ایجاد داده‌های ساختار یافته یا Structured data
  5. آنالیز و بهینه‌سازی سرعت سایت(در حد توان)
  6. کنترل و بهینه‌سازی تگ Alt عکس‌ها و تصاویر
  7. نصب‌گواهینامه‌های امنیتی SSL یا پروتکل https
  8. جلوگیری از به‌وجود آمدن محتوای تکراری
  9. یافتن و رفع لینک‌های مشکل دار(شکسته، ریدایرکت شده و …)
  10. بررسی سایت در دستگاه‌های موبایلی و .

تگ‌های مؤثر در سئو فنی یا تکنیکال

زبان نشانه‌گزاری html به‌مرورگر اعلام می‌کند تا ساختار یک صفحه یا محتوا را درک کند؛ با این‌حال همه تگ‌ها در سئو اهمیت ندارند و تنها برخی از آن‌ها برای ما مهم هستند که در ادامه به بیان هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم:

تگ Canonical

متن‌های کپی و محتوای تکراری می‌توانند آسیب‌های جدی به سئو سایت وارد کنند. برای جلوگیری از این مورد از تگ کنونیکال استفاده می کنیم .کاربرد این تگ بیشتر در سایت های فروشگاهی است که یک محصول دارای توضیحات مشابه است و ممکن است از نظر گوگل پنالتی حساب شود .

تگ‌های هدینگ 

هدینگ‌ها درواقع راهنمای مخاطبین و موتورهای جستجو هستند و به یک متن ساختار می‌دهند. درواقع تگ‌های هدینگ هم در بهبود تجربه‌ی کاربری (UX) مؤثرند و هم به موتورهای جستجو کمک می‌کنند درک بهتری از محتوا به دست آورند.

متا تگ در سئو فنی

متا تگ‌ها، المان‌هایی هستند که درون تگ Head در فایل Html درج می‌شوند و وظیفه دارند اطلاعاتی از محتوای سایت شما را در اختیار موتورهای جستجو و کاربران قرار دهند که قطعاً بهینه‌سازی آن‌ها می‌تواند در رتبه‌ی سایت شما در گوگل و افزایش نرخ کلیک (CTR) مؤثر باشد.

متا تگ عنوان

تگ عنوان یکی از مهم‌ترین متا تگ‌ها از منظر سئو می‌باشد چراکه اولین چیزی از سایت شما است که کاربران در صفحه نتایج جستجو با آن روبرو می‌شوند.

متا تگ توضیحات

متا تگ توضیحات همچون تگ عنوان بسیار پراهمیت است چراکه این بخش نیز در نتایج جستجو به کاربران نشان داده می‌شود. ازآنجاکه تگ عنوان دارای محدودیت تعداد کاراکتر می‌باشد و شاید نتوان توضیح واضحی از محتوای صفحه در آن بخش ارائه داد، استفاده از تگ توضیحات بسیار کاربردی و مهم می‌باشد.

تأثیر نقشه سایت(Sitemap) بر سئو تکنیکال

نقشه‌ی سایت فایلی شامل کدهای XML است که در ریشه‌ی هاست وب‌سایت قرار می‌گیرد و به موتورهای جستجو کمک می‌کند، تا وب‌سایت شما را بهتر درک کنند. ربات‌های خزنده از این نقشه برای مسیریابی در سایتتان بهره می‌برند. این نقشه اطلاعات مفیدی همچون آدرس صفحات و لینک‌ها، آخرین باری که یک صفحه ویرایش شده، و … در خود دارد. و همچنین به کمک آن شانس ایندکس شدن تمام صفحات سایت شما افزایش می‌یابد.

فایل Robots.txt و نحوه ایجاد آن

نقش اصلی یک فایل Robots.txt ایجاد و تعیین محدودیت دسترسی  ربات‌های موتور جستجوی گوگل به محتوای وبسایت ماست. تمامی این ربات‌ها هم به تصمیم ما احترام می‌گذارند و به‌صورتی عمل می‌کنند که  قبل از ورود به هر سایت یا صفحه‌ای از وجود فایل Robots.txt بر روی آن و محدود نبودن دسترسی محتویات اطمینان حاصل می‌کنند و دستورات مندرج در آن فایل را بررسی می‌کنند. برای کاربرانی که از CMS وردپرس استفاده می‌کنند، ایجاد فایل robots.txt بسیار ساده است و می‌توانند از پلاگین‌ها و افزونه‌هایی نظیر Yoast SEO برای ویرایش فایل استفاده نمایند.

کنترل و بهینه‌سازی متن‌های جایگزین عکس‌ها یا Alt تصاویر

متن جایگزین عکس‌ها اهمیت بالایی برای درک صحیح گوگل از محتوای تصاویر شما دارند. به‌همین جهت نباید از آن‌ها غفلت کنید و بهتر است تصاویر جدیدتان را همراه با توضیحات Alt خوب آپلود کنید و تصاویر قبلی‌تان را نیز که تگ Alt ندارند را شناسایی و بهبود دهید.

نتیجه گیری:

 به‌طور کلی سئو فنی(Technical SEO) فرآیندی است برای آماده‌سازی سایت برای خزش و ایندکس ربات‌های گوگل و نیز درک بهتر آن‌ها از وضعیت صفحات مختلف سایت و نیز ارتباط آن‌ها با یکدیگر است . در این مقاله سعی کردیم به طور مختصر شما را با مفاهیم اوله سئو فنی آشنا کنیم .

لطفا نظرات و انتقادات خود را با تیم آپکاد در میان بگذارید .

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید