سئو داخلی چیه ؟ و چه کاربردی داره؟

سئو داخلی به هر فعالیتی که به منظور افزایش رتبه سایت در گوگل انجام می شود و مربوط به کدنویسی داخلی وفعالیت داخلی سایت است گفته می شود
سئو داخلی- آپکاد مارکتینگ
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

سئو داخلی به هر فعالیت و اقداماتی که داخل سایت انجام می شود و مربوط به کدنویسی داخلی است که به منظور افزایش رتبه سایت در گوگل است را سئو داخلی می گویند.

سئو داخلی (On-Page SEO) یکی از مهمترین  انواع سئو  سایت است. بهینه سازی فاکتورهای درون سایت را سئو داخلی می گویند که در مقابل  لینک سازی و بهینه سازی خارجی صفحات –  سئو خارجی قرار دارد. البته این موضوع به این معنا نیست که شما با انجام یکی از آنها میتوانید از دیگری صرف نظر کنید.

خوب است بدانیم سئو داخلی از مراحل اولیه و پایه ایی برای افزایش رتبه سایت در گوگل است. در صورت ضعیف بودن سئو داخلی هر چقدر هم که برای سئو خارجی زمان و هزینه صرف کنید با نتیجه مطلوب مواجه نمی شوید

سئو داخلی چیست ؟

جدا از اینکه سئو داخلی مناسب، موجب تفسیر بهتر موتورهای جستجو از سایت شما می شود، به کاربران نیز کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. در اصل، سئو داخلی خوب به موتورهای جستجو کمک می کند تا آنچه که کاربران در صفحات شما می بینند را درک کنند و ارزش محتوا را از دید آنها نیز بسنجند. بنابراین موتورهای جستجو می توانند به این واسطه بهترین و مناسب ترین صفحات را با توجه به جستجوی کاربران به آنها ارائه دهند.

هدف نهایی سئو داخلی اینست که به موتورهای جستجو و کاربران، در موارد زیر کمک کند:

  • درک محتوای هر صفحه
  • تشخیص محتوای شما به عنوان مرتبط ترین مطلب با عبارات مورد جستجو
  • ارزیابی صفحه به عنوان یک صفحه با ارزش و قابل نمایش در صفحات نتایج جستجو (SERP)

مراحل سئو داخلی

ثبت نام در وبمستر گوگل :

Search Console   ابزار رایگان می باشد که توسط خود گوگل ارائه شده. با استفاده از ابزار کنسول جستجوی گوگل (که اسم قبلی آن گوگل وبمستر می باشد) شما می توانید با گوگل ارتباط مستقیم داشته باشید و داده هایی از نحوه عملکرد سایت خود را در این ابزار مشاهده کنید

url ( تا حد امکان و حاوی کلمات کلیدی باشد. )

استفاده از کلمات کلیدی در آدرس URL صفحات یکی از معیار های گوگل برای رتبه بندی سایت ها می باشد، از استفاده بیش از حد از کلمات در URL که موجب طولانی تر شدن آدرس میشود باید خودداری کرد و آدرس شما باید کوتاه باشد.

متا تگ های مهم

Title:

تگ های مختلفی در صفحات وجود دارند. مهم‌ترین آن‌ها تگ عنوان صفحه می‌باشد. عنوان چیزی است که کاربران در موتورهای جستجو در نتایج طبیعی (SERP) و تبلیغاتی می‌بینند.

تگ عنوان یا تگ تایتل نشان‌دهنده موضوع صفحه می‌باشد. هنگام رتبه دهی صفحات براثر سرچ کاربر گوگل به مقایسه عنوان صفحه با مطالب صفحه می‌پردازد.

برای نوشتن عنوان وب سایت نکاتی وجود دارد که بهتر است آنها را در نظر بگیریم از جمله آن ها به موارد زیر می توان اشاره کرد:

 حدود ۷۰ کاراکتر باشد و این به دلیل آن است که اگر بیشتر از این مقدار باشد در نتایج به طور کامل نشان داده نمی شود.

 حتما مرتبط با صفحه مورد نظر باشد.

 می توانید برند خود را در انتهای هر عنوان صفحه به صورت ثابت بیاورید.

همچنین در نظر داشته باشید که عنوان جذاب باعث می شود کاربر برای کلیک بر روی سایت شما در نتایج جستجو تحریک شود. همین موضوع باعث افزایش کلیک بر روی سایت شما در نتایج جستجو شده و در نتیجه افزایش CTR سایت شما می گردد.

عواملی برای افزایش چشمگیری عنوان در نتایج جستجوی گوگل که می توانید استفاده کنید.

 استفاده از اعداد و ارقام

 سوالی پرسیدن عنوان

 استفاده از پرانتز و براکت

 استفاده از عدد سال مانند 1400 یا 2021

 استفاده از قیمت

 استفاده از عبارتهایی مانند رایگان، تخفیف، ضمانت، تضمین

H1

سرتیترها یا هدرها، تگ هایی هستند که برای مشخص کردن بخش های مختلف یک مطلب بکار می رود

Description

توضیحات متا یکی دیگر از مواردی است که در سئو داخلی مهم است. توضیحات متا، توضیحاتی هستند که در قسمت زیر عنوان صفحه در نتایج جستجو نشان داده می شود.

Keywords

انتخاب کلمه کلیدی مناسب نه تنها بر روی سئوی داخلی سایت بسیار مورد اهمیت است، بلکه در سئو خارجی هم امری بسیار حیاتی است، درحالی‌که باید محتوا باکیفیت و کاربرپسند تولید کنید، تمرکز روی کلمات کلیدی نیز همچنان حیاتی هست. مثلا در تگ های متا، از کلمات کلیدی برای طرح کلی یک محصول یا خدمات یا متن شاخصی از یک پست از وبلاگ، استفاده کنید.

اصولا شرکت های معتبر در زمینه سئو در اصفهان یک فیلد مشخص برای تهیه کلمات کلیدی در سئو سایت دارند . شرکت آپکاد نیز با استفاده از تکنیک های به روز و ابزارهای حرفه ای کلمات کلیدی کسب و کار شما را مشخص می نماید.

حتما بخوانید :  نشانه گذاری اسکیما چیست، چه تاثیری بر سئو دارد، انواع آن کدامند؟

تگ alt و title برای عکس:

متن جایگزین تصویر (Alternative text) همینطور شناخته شده با نام های alt attributes, alt descriptions ویا به عنوان “alt tag” در کد HTML برای توضیح در خصوص یک عکس در صفحه به کار می رود.

Canonical:

تولید محتوای منحصر به فرد

محتوا به عنوان قلب سئو داخلی است و بقیه عناصر همه به بهبود ارائه آن کمک می کند. وقتی این کار به خوبی انجام شود ترافیک سایت هم بالا می رود و این همان دلیلی است که سئو داخلی چگونه می تواند ترافیک سایت را بالا ببرد. بنابراین لازم است این کار به خوبی انجام گیرد و برای این کار بهتر است یک استراتژی محتوا تعیین کنید که بتوانید به صورت مطلوبی آنچه در ظرفیت کسب و کار شما وجود دارد را ارائه کنید. 

Google Places را اضافه کنید

بررسی سرعت سایت :

گوگل مبالغ بسیار زیادی را هزینه کرده است تا وب سرعت بالاتری داشته باشد. در حقیقت، در هر بیانیه ای که از گوگل منتشر می شود، شما به راحتی می توانید این قضیه را متوجه شوید که این شرکت تاکید زیادی بر اهمیت سرعت و نقش آن در روند ایندکس موتور جستجو می کند.

ترافیک سایت ، باGoogle Analytics 

Search Console   ابزار رایگان می باشد که توسط خود گوگل ارائه شده. با استفاده از ابزار کنسول جستجوی گوگل (که اسم قبلی آن گوگل وبمستر می باشد) شما می توانید با گوگل ارتباط مستقیم داشته باشید و داده هایی از نحوه عملکرد سایت خود را در این ابزار مشاهده کنید

اضافه کردن شبکه های اجتماعی

اضافه کردن شبکه های اجتماعی می واند بر سئو سایت داخلی سایت تاثیر به سزایی بگذارد.

لینک داخلی

ساختار وب را به تار عنکبوت تشبیه می کنند زیرا تارهای عنکبوت همگی به هم متصل هستند و عنکبوت ها با استفاده از تارها به هر نقطه ای می روند حال اگر به هر دلیلی یکی از تارها پاره شود عنکبوت ها برای رفت و آمد به مشکل می خورند و مسیر دیگری را انتخاب می کنند.  در زیر به انواع لینک سازی داخلی می پردازیم.

نوعی لینک سازی است که در سیستم وردپرس با استفاده از افزونه ی Automatic SEO Links می توانید کلماتی را به عنوان کلمه‌ی کلیدی معرفی کنید و هر موقع در متن از کلمات کلیدی استفاده کردید به طور خودکار به صفحه ی هدف (landing page) لینک داخلی انجام شود

هم چنین می توانید از برنامه نویس سایتتان بخواهید که این ویژگی را به راحتی برایتان کد نویسی کند. به طوری که هم مطالب مرتبط و هم محصولات مرتبط را بر اساس کلمات کلیدی موجود در محتوا به کاربران خود پیشنهاد دهید. با این روش همه صفحاتی که کلمه کلیدی تولید محتوا را داشته باشند به یک صفحه هدف لینک خواهند شد و این موضوع باعث می شود کاربر هم با استفاده از این ویژگی با مطالعه هر مطلب بتواند مطالب مرتبط را هم مطالعه کند و در نتیجه زمان بیشتری نیز در سایت باقی خواهد ماند.

اگر بدون افزونه و کد نویسی لینک سازی داخلی انجام شود به لینک های تولید شده در مقالات، (لینک سازی دستیِ داخلی) می گویند. 
لینک هایی که خودتان می سازید و به دیگر مطالب مرتبط سایتتان لینک می کنید از جمله این لینک ها هستند که با استفاده از آن ها به کاربرانتان می فهمانید که در این حوزه اطلاعات بیشتری در سایت دارید که می توانند به آنها نیز مراجعه کنند. این نوع لینک سازی تأثیر بسیار خوبی بر روی گوگل و بازدید دیگر صفحات توسط کاربران دارد.

3. لینک سازی عکس ها

لینک سازی تصویری برای معرفی عکس و موضوع عکس ها به گوگل استفاده می شود و اگر از تگ Alt برای عکس ها استفاده کنید برای seo سایت شما مفید است. تگ Alt کمک می کند که اگر کاربر شما به هر دلیلی نتوانست عکس را لود کند با استفاده از متنی که در این عکس به عنوان موضوع قرار داده اید متوجه شود که چه عکسی را نتوانسته مشاهده کند. دلیل اصلی استفاده از تگ Alt شناسایی عکس با عنوان وارد شده به گوگل است. مثلا اگر عکسی در رابطه با طبیعت در سایت بگذاریم و در Alt تصویر بنویسیم گردشگری در جنگل گوگل متوجه می شود که این عکس به چه چیزی اشاره دارد. 
با این حال می توان گفت تأثیر لینک سازی با عکس به اندازه ی لینک سازی متنی نیست و شما صرفاً برای انجام موارد سئو داخلی (On Page Seo) باید برای متن ها لینک سازی انجام دهید.

حتما بخوانید :  نشانه گذاری اسکیما چیست، چه تاثیری بر سئو دارد، انواع آن کدامند؟

4. لینک سازی در صفحه اول سایت

مهم ترین صفحه هر سایت، صفحه اصلی آن است. اگر صفحه اصلی سایت را صرفاً جهت افزایش درآمد و معرفی هر آنچه فقط برای شما سودآور است طراحی کنید و به فکر ارتباط برقرار کردن کاربر با سایت خود نباشید باعث نابودی سایتتان می شوید.

صفحه اصلی سایت شما از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است و همین موضوع باعث می شود، لینک هایی که در صفحه اصلی سایت شما قرار می گیرد،‌ اهمیت بسیار بالایی داشته باشد و رتبه صفحات لینک شده برای انکر تکست آن لینک در گوگل افزایش یابد.

صفحه اصلی سایت باید دارای دسته بندی مرتب و ساختار یافته باشد. مقالات، محصولات، درباره ما و تماس با ما، هر کدام نیازمند صفحه ای مجزا هستند که لینک های هر صفحه باید در هدر یا فوتر صفحه ی اصلی سایت قرار گیرد. با توجه به این موضوع که در هر صفحه ی داخلی نیز هدر و فوتر سرجای خود ثابت هستند این گزینه ها همیشه در دسترس کاربر قرار خواهند داشت و از طرف دیگر نیز تکرار این بخش ها در دیگر صفحات باعث می شود اعتبار صفحه اصلی نیز متمرکز به لینک های داخلی محتوای آن شود.

5. لینک سازی در منو

کلمات کلیدی سایتتان را بررسی کنید اگر هر کلمه، صفحه هدف (Landing Page) مخصوص به خودش را ندارد، برای آن ها صفحه ای مجزا بسازید. لینک سازی در منوی سایت های فروشگاهی بسیار اهمیت دارد. بطور مثال سایت فروش موبایل باید در منو از کلمه ی کلیدی برندهای موبایل استفاده کرده باشد و عملیات سئو نیز روی این صفحات انجام شده باشد تا کاربر به راحتی به صفحه ی هدف مربوط به آن برند (Landing Page) وارد شود و برای سایت شما افزایش رتبه و بازدید داشته باشد. کلماتی که برای منو انتخاب می کنید روی سئو سایت نیز بسیار اهمیت دارند و گوگل به این کلمات توجه بیشتری نشان می دهد. زیرا این کلمات دقیقا کلماتی هستند که با درست انتخاب کردن و درست قرار دادن آن ها در منو بیشترین ورودی سایت خود را برایشان اختصاص خواهید داد.

تمام فعالیت فوق در زمینه سئو داخلی سایت در قالب  چک لیست زیر می باشد

خلاصه تمام کارهایی که در زمینه بهینه سازی داخلی سایت می توان انجام داد به صورت چک لیست به شرح زیر است:

  • مطمئن شوید که می دانید بهینه سازی کردن داخلی و خارجی چه تفاوت هایی با هم دارند
  • اطمینان حاصل کنید که محتوای شما اصیل، مفید و تحقیق شده باشد
  • عناوین صفحه خود را با اضافه کردن کلمات کلیدی ، کلمات جذاب کننده و اعداد بهینه کنید
  • توضیحات متا منحصر به فرد برای تمام صفحات خود ارائه دهید (کلمات کلیدی مورد نظر خود را در آن ها درج کنید)
  • تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید و اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی هدف شما در محتوا و عنوان باشند
  • LSI و کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید و از آن ها نیز در عناوین و محتوای خود استفاده کنید
  • اطمینان حاصل کنید که هر صفحه شما فقط یک تگ H1 داشته باشد
  • از تگ ها به صورت سلسله مراتبی در صفحه استفاده کنید (H1 -> H2 -> H3)
  • محتوای خود را از نظر ظاهر نیز زیباتر کنید
  • تصاویر و سایر عناصر چندرسانه ای خود را بهینه کنید (تگ ALT مهمترین فاکتوری است که باید رعایت کنید)
  • اطمینان حاصل کنید که URL های شما سئو دوستانه هستند و ساختار URL شما از ساختار سایت شما تبعیت می کند
  • لینک داخلی را به محتوای خود اضافه کنید
  • لینک خروجی به محتوای خود اضافه کنید (به وب سایت های مرتبط با کیفیت بالا لینک دهید)
  • اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در کمتر از 3 ثانیه (هم دسکتاپ و هم موبایل) لود می شود
  • اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما سازگار با تلفن همراه است
  • نظرات را تشویق کنید اما فقط نظراتی را منتشر کنید که معقول باشند

امیدواریم که مطالب این نوشته مورد پسند شما قرار گرفته باشد لطفا برای ارائه نظرات و پیشتهادات خود و همچنین مشاوره رایگان در زمینه دیجیتال مارکتینگ با تیم آپکاد در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید