سئو سایت فروشگاهی و افزایش فروش

اگر صاحب یک وب سایت فروشگاهی هستید،بزرگترین چالش شما افزایش بازدید وب سایت و فروش بیشتر است.قطعا سئو سایت فروشگاهی این امکان را به شما میدهد
تولید کحتوای فروشگاهی - آژانس بازاریابی دیجیتال آپکاد
فهرست
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

اگر صاحب یک وب سایت فروشگاهی هستید، قطعا بزرگترین چالش شما افزایش بازدید وب سایت و در نهایت فروش آن است. یکی از مهم ترین راه های افزایش بازدید و کاربران وب سایت، موتورهای جست و جو هستند. برای کسب کاربر بیشتر از طریق موتورهای جست و جو نیازمند رعایت اصول سئو سایت فروشگاهی  است.

در ابندا باید بگوییم اگر توان سئو سایت خود را ندارید و اگر نمی خواهید بر روی سئو سایت فروشگاهی خود تمرکز داشته باشید یا می خواهید در یک زمان کوتاه رتبه و جایگاه مناسبی را در گوگل بدست آورید می توانید از طریق تبلیغات Adwords یا همان تبلیغات کلیکی گوگل محصولات خود را به فروش برسانید

البته با توجه به تغییراتی که در گوگل مشاهده می‌شود دیگر به دست آوردن رتبه در صفحه اول کافی نیست، سایت شما باید رتبه اول گوگل را از آن خود کند تا بتواند بیشترین کاربر را به سمت سایت جذب نماید. هر چه رتبه سایت شما در گوگل بهتر باشد، کلیک بیشتری نیز دریافت خواهید کرد و افزایش ترافیک سایت در یک فروشگاه اینترنتی به‌راحتی می‌تواند نرخ فروش  سایت شما را افزایش دهد.

چرا سئو سایت فروشگاهی مهم است؟

اهمیت سئو سایت بر هیچکس پوشیده نیست، اما بهتر است نگاهی به آمار معتبر داشته باشیم تا به اهمیت سئو فروشگاه‌های آنلاین بیشتر واقف شویم.

  • 44% از مردم خرید آنلاین‌شان را با جستجو در گوگل شروع می‌کنند.
  • به نقل از سایت معروفcom، حدود 37% الی 40% از کل ترافیک وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک از موتورهای جستجو می‌آید.

جدا از اهمیت سئو در فروشگاه‌های اینترنتی، زیاد بودن محصولات، ما را ملزم می‌کند با حساسیت بیشتری به سئو بپردازیم.

تفاوت سئو سایت فروشگاهی و سئو یک وبسایت

خیلی از افراد فکر میکنند سئو وبسایت و سئو سایت فروشگاهی تفاوت خاصی ندارد و هر کس سئو وبسایت را انجام داده باشد می تواند به راحتی سئو یک سایت فروشگاهی را نیز انجام بدهد. این صحبت مثل این میماند که ما تمام متخصص های علم پزشکی را مشابه هم فرض کنیم و بگیم کسی که متخصص قلب است میتواند جراحی مغز و اعصاب هم انجام بدهد. درست است که تمام متخصصین در این زمینه دوره ی پزشکی عمومی (در اینجا مبانی سئو) را پشت سر گذاشته اند اما هر کدام یک تخصص متفاوت دارند. 

پس فهمیدیم در شاخه های مختلف سئو تفاوت وجود دارد از جمله این تفاوت ها این است که در یک فروشگاه آنلاین شما با متن و وبلاگ زیاد سروکار ندارید که بتوانید با نوشتن یک مطلب طولانی و جامع به سئو وب سایت خود کمک کنید در صورتی که یکی از روش هایی که برای سئو وبسایت های شرکتی پیشنهاد میشود تولید محتوای طولانی است.

یکی دیگر از این تفاوت ها در بروز رسانی های دوره ای دیده میشود. در یک وبسایت مطلبی که شما مینویسید ممکن است بعد از چندین ماه یا حتی چندین سال نیاز به تغییر داشته باشد اما در سایت فروشگاهی تغییرات به صورت روزانه نیز اتفاق می افتند.اجناس شما تمام میشود، جنس های جدید اضافه می کنید، تخفیف های خاص برای اجناس قرار میدهید و … 

این جا بحث کاملا متفاوت و تخصصی است. سئو سایت فروشگاهی چالش های متفاوتی نسبت به سئو یک وبسایت معمولی دارد. 

اقدامات لازم برای سئو سایت فروشگاهی

به طور کلی سئو سایت فروشگاهی شامل ۲ قسمت زیر می‌باشد:

  • سئوی داخلی: اقدامات درون سایت برای بهینه‌ کردن سایت فروشگاهی است.
  • سئوی خارجی: اقدامات در خارج از سایت برای زیاد کردن بازدید مشتریان است.

مراحل سئو ایت فروشگاهی

1.  معماری اطلاعات

باید همه اطلاعات موجود در سایت شما براحتی قابل دسترس باشد، به نحوی که چنان مدیریت و ساماندهی خوبی داشته باشید زمانی که یک کاربر وارد سایت شما می شود فقط با چند کلیک بتواند محصول مورد نظر خود را پیدا کند و مراحل خرید را انجام دهد.

بصورت خلاصه، بازدیدکننده ای که وارد صفحه اصلی سایت شما می شود باید به سمت ، دسته بندی هایی که به دنبال آن است هدایت شود و از طریق دسته بندی ها و فیلتر های موجود در هر دسته بندی بتواند محصول مورد نیاز خود را بر اساس قیمت و شرایطی که نیاز دارد در سایت شما پیدا کند.

نباید شرایطی باشد که بازدیدکننده چندین دسته بندی مختلف را طی کند تا به محصول برسد.

2. پیدا کردن کلمات کلیدی

پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، مهم ترین بخش از سئو کردن یک وبسایت فروشگاه اینترنتی است. 

و اما چرا این موضوع اینقدر مهم است؟

زیرا این کلمات کلیدی سایت شما هستند که به تمامی فعالیت های سئوی سایت شما جهت می دهند. 

(برای مثال: بدون کلمات کلیدی شما نمی توانید صفحه ی محصول یا دسته بندی محصولات خود در سایت را سئو کنید.)

چه بخواهید چه نخواهید این لیست کلمات کلیدی سایت شماست که بر روی سئو فنی سایت (Technical SEO) نیز تاثیر می گذارد و دقیقا به خاطر همین موضوع معماری سایت شما (Site Architecture) و آدرس های صفحات نیاز دارند که با توجه به کلمه کلیدی مرتبط بهینه شوند.

پس همانطور که متوجه شدین پیدا کردن کلمات کلیدی یک بخش مهم از سئو سازی وب سایت فروشگاهی است.

می توانید با استفاده از ابزارهای آنلاین که برخی از آن ها پولی هستند، کلمات مهم کسب و کار خود را بیابید. این ابزارها عبارتند از:

3. هر URL فقط برای یک کلمه کلیدی باشد

در سایت فروشگاهی خود نباید بخواهید که با 1 آدرس url چندین کلمه کلیدی شما رتبه و جایگاه داشته باشند. در حالت عادی شما قادر هستید تا برای هر صفحه تا 3 کلمه کلیدی ورودی داشته باشید، تا 7 کلمه هم ظرفیت وجود دارد اما بهتر است که برای هر کدام از کلمات کلیدی خود (مثلا اسم یکی از دسته بندی های سایت) یک کلمه کلیدی خاص داشته باشید که بیشترین ترافیک و جستجو را دارد و مشتریان شما از آن زیاد استفاده می کنند.

همچنین در نظر داشته باشید زمانی که شما با یک کلمه کلیدی رتبه و جایگاه بگیرد، اگر یک سیلاب به اول و آخر آن اضافه شود اما کلمه کلیدی شما همچنان رتبه و جایگاه داشته باشد، شما با کلمات جدیدتر هم باز رتبه و جایگاه مناسب تری را خواهید داشت و مطمئن باشید با سیلاب های جدید هم رتبه شما بهبود خواهد داشت.

4.مدیریت کلمات کلیدی هر صفحه

متاسفانه در سایت های فروشگاهی بدلیل اینکه ممکن است از یک دسته بندی چندین محصول وجود داشته باشد و کلمه کلیدی هر کدام از این دسته بندی ها برابر با همان اسم محصول باشد بخاطر همین ممکن است که کلمات کلیدی مشکل تداخل داشته باشند و بصورت تکراری مورد استفاده قرار گیرند.

بهتر است که تمرکز خود را بر روی دسته بندی محصولات قرار دهید، زیرا بازدیدکنندگان قدرت بیشتری بر روی انتخاب تنوع محصولات دارند و از طرفی، شما نیز می توانید متن و محتوای خود را بصورت کامل به نمایش بگزارید و قدرت مانور بیشتری دارد.

اگر در سئو سایت فروشگاهی لندینگ پیج های خود را بر روی صفحه محصولات قرار ندهید، بهتر است که دسته بندی محصولات لندینگ پیج های شما باشند.

5.دسته بندی ها و برچسب ها

در سئو سایت فروشگاهی بهتر است که یا از دسته بندی استفاده بکنید، یا از برچسب ها

از نظر طراحی و معماری و برای خود گوگل نیز هیچ تفاوتی بین دسته بندی و برچسب های یک سایت وجود ندارد. بخاطر همین از استفاده بیش از حد و یا وارد کردن کلمات کلیدی نامرتبط باید خودداری کنید و در نظر داشته باشید که اگر از برچسب ها برای اضافه کردن کلمات کلیدی غیر مربتط یا حتی انواع مختلف کلمات کلیدی استفاده بکنید، تعداد صفحات سایت شما که اسپم هم می باشند افزایش پیدا می کند و این برای سئوی سایت شما نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

توصیه می کنیم که حتما از دسته بندی ها استفاده بکنید و از برچسب ها در سایت خود استفاده نکنید

2 دلیل برای استفاده نکردن از برچسب ها در سئو سایت فروشگاهی:

محتوای ضعیف: به این معنی که در یک صفحه فقط 1 لینک وجود دارد وهیچ متن و توضیحات دیگری در آن وجود ندارد و با توجه به اینکه طبق اطلاع رسانی های خود گوگل بهتر است که صفحات کمتر از 300 کلمه نداشته باشید به همین جهت بهتر است که از ساختن صفحاتی که محتوایی ندارند و اسپم هستند خودداری شود.

محتوای تکراری: در برچسب ها معمولا بدلیل تکراری بودن توضیحات مشکل داپلیکیت کانتنت رخ میدهد که این مورد نیز خود به سئوی سایت شما آسیب وارد می کند.

6.تحلیل رقبا

تحلیل رقبا یکی از مهم‌ترین عوامل در سئو فروشگاه اینترنتی است. شما تمام موارد سئو را رعایت می‌کنید و رتبه خوبی نیز در گوگل به‌دست می‌آورید ولی بدون تحلیل رقبا نمی‌توانید از رقبای اصلی خود پیش افتاده و آنها را پشت سر بگذارید و رتبه اول گوگل را از آن خود کنید.

در تحلیل رقبا شما باید موارد بسیاری را مانند کلمات کلیدی استفاده شده توسط رقبا، تعداد بک لینک دریافتی، نوع بک لینک دریافتی (کلمه کلیدی، کلمه کلیدی طولانی، کلمات عمومی و …) سایت‌های ارائه‌دهنده بک لینک (تعداد لینک خروجی، میزان ارتباط محتوای سایت با سایت رقیب و …) را تحلیل و بر اساس این تحلیل‌ها برنامه و استراتژی خود را برای پیش افتادن از رقبا تنظیم کنید.

برای تحلیل رقبا می‌توان از ابزارهای رایگانی مانند گوگل و Keyword planner یا گوگل ترندز google trends استفاده کرد.

7.سرعت صفحات

سرعت سایت یکی از معدود فاکتورهایی است که گوگل دقیقا اعلام کرده است از سیگنال های مربوط به آن در الگوریتم های خود استفاده می کند. 

سرعت سایت نه تنها بر روی سئو وبسایت فروشگاهی تاثیرگذار است؛ بلکه بر روی رفتار خرید کاربران شما نیز در سایت مستقیما تاثیرگذار خواهد بود. بررسی ها نشان می دهد که افزایش کندی سرعت سایت باعث می شود 29.8% کاربران اقدام به لغو ادامه ی فرایند ثبت سفارش خود از سایت کنند.

سه ترفند مهم برای بهینه سازی محتوا صفحات فروشگاه 

  • برای توضیحات محصول بیش از 1000 کلمه بنویسید.
  • کلمه کلیدی را در محتوا پخش کنید
  • استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی

امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده واز آن بهره لازم را برده باشید اگر برای سئو سایت فروشگاهی خود نیاز به مشورت و مساعدت داشتید به آژانس بازاریابی آپکاد اعتماد کنید.

آپکاد منتظر نظرات و پیشنهادات شماست با ما در ارتباط باشید. 

مطالب جذاب بیشتری بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام!

لطفا نام کاربری و پسورد خود را برای ورود وارد نمایید