شاید درباره نشانه گذاری اسکیما و تاثیر بر آن سئو و کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل شنیده باشید. در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که دقیقا نشانه گذاری اسکیما چیست ، چه تاثیری بر سئو دارد و انواع آن کدامند.
گوگل از روی علایم و نشانههایی که در سایتمان قرار دادهایم محتوای سایتمان را میفهمد و قصد و منظورمان را متوجه میشود. این موتور جستجو نیازی به ذخیره کردن خط به خط محتوای ما ندارد و در عوض یک سری نشانه را به حافظه خود میسپارد و بر اساس آنها نتایج را در SERPs (صفحه نتایج) طبقهبندی میکند.
این زبان نشانه گذاری می تواند فواید بسیاری، برای موتور جستجو و وب سایت ها داشته باشد. زبانی مشترک بین موتورهای جستوجو، که به آنها کمک میکند اطلاعات صفحات وب را آسانتر و سریعتر تشخیص بدهند. این زبان نشانه گذاری همان اسکیما است .
از اسکیما به عنوان نشانه گذاری معنایی نیز یاد می شود. این نوع نشانه گذاری سبب می شود، تا اطلاعات مفید و بیشتری در کنار نتایج سایت شما به کاربران نشان داده شود.
استفاده از اسکیما تاثیر زیادی روی سئوی سایت دارد و باعث میشود موتورهای جستجو راحت تر با سایتتان ارتباط برقرار کرده و بهتر آن را درک کنند.
نشانه گذاری اسکیما یا Schema Markup چیست؟
نشانه گذاری اسکیما Schema Markup بخشی از سئو داخلی وبسایت است.
نشانه گذاری اسکیما «Schema Markup» روشی برای شناساندن سایت به موتورهای جستجو است. اسکیما کمک می کند تا در مورد هدف، محتوا و سایر اطلاعات سایت توضیحاتی داده شود، تا یک موتور جستجو مثل گوگل بتواند بهتر و سریع تر داده ها را تجزیه و تحلیل کند. در کل به عمل نشانه گذاری صفحات مختلف سایت برای موتورهای جستجو (گوگل، بینگ و یاهو) Schema Markup یا نشانه گذاری اسکیما (یا شِما) میگویند.
تاریخچه پیدایش اسکیما به سال 2011 برمی گردد. از این سال وبسایت «Schema.org» فعالیت خود را به عنوان همکار تجاری سه جستجوگر معروف گوگل، بینگ و یاهو آغاز کرد.
با استفاده از کدهای اسکیما! در واقع اسکیما به شما این شانس را میدهد که در لیست نتایج اولیۀ گوگل و از آن مهمتر، در گراف دانش گوگل قرار بگیرید و از آنجا لینک دریافت کنید. این لینکها از ارزش بسیار زیادی برخوردارند، چرا که تعداد زیادی از کاربران آنها میبینند، روی آنها کلیک میکنند و سایت شما را میخوانند.شما میتوانید با استفاده از این کدها در ریچ اسنیپت و گراف دانش گوگل (نتایج سمت راست SERPs) بدرخشید .
Schema.org چیست؟
در سال 2011 بود که وبسایت Schema.org، یک همکاری تجاری را با موتورهای جستجوی گوگل، بینگ و یاهو شروع کرد و وظیفه یکپارچهسازی ساختار دادههای موجود در سطح اینترنت را بر عهده گرفت. در واقع schema.org دایرهالمعارفی از آیتمهای نشانه گذاری یا Schema Markup است و زبانی استاندارد و قابل فهم را برای موتورهای جستجو ارائه داده است. موتورهای جستجو براساس آیتمهای تعریف شده در این سایت دادهها را طبقهبندی کرده، ساختار آنها را بررسی میکنند و از آنها برای رتبه بندی سایتها استفاده میکنند.
پس schema.org منبعی برای این نشانهها و کدها است که محصول مشترک گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس به شمار میرود و برنامهنویسان کدها را در ساختار کد سایت خود قرار میدهند. با این کار موتورهای جستوجو سریعتر متوجه محتوای صفحات میشوند و بهترین نتایج را به کاربران نشان میدهند.
روش های افزودن اسکیما به سایت
برای اینکه از کدهای اسکیما در سایتتان استفاده کنید راههای مختلفی وجود دارد، از نوشتن کدهای اختصاصی گرفته تا استفاده از ابزارهای رایگان و افزونههای آماده. در زیر لیست روش ها ی افزودن اسکیما به وبسایت ذکر شده است :
- استفاده از میکرودیتا
- استفاده از اسکریپت JSON-LD
- استفاده از Google Tag Manager برای افزودن اسکیما به سایت
- استفاده از Google Webmaster Tools
- با استفاده از از افزونه به سایت های وردپرسی
کاربرد نشانه گذاری اسکیما در سئو
نشانه گذاری اسکیما باعث میشود موتورهای جستوجو اطلاعات صفحات سایت را سریعتر و بهتر درک کنند. این مسئله باعث میشود قابلیت دیده شدن سایت و تشخیص کلمات کلیدی آن توسط گوگل افزایش پیدا کند. یعنی اگر سایتی از schema استفاده کند، اطلاعاتش در صفحه نتایج متفاوت و برجستهتر نمایش داده میشود. همین زمینهای خواهد شد که کاربران به آن توجه کنند و روی آن کلیک کنند.
همچنین از آنجایی که اسکیما کمک می کند، تا موتورهای جستجو بهتر وبسایت را درک کنند، قطعا در زمان نمایش نتایج جستجو به کاربران، نیز موثر خواهد بود
با این کار سایت برای موتورهای جستجو بهینه و یا به اصلاح سئو می شود و در نتیجه نرخ کلیک یا CTR سایت نیز افزایش پیدا می کند..
انواع نشانه گذاری اسکیما در وبسایت
همانطور که پیشتر اشاره شد، انواع مختلفی از اسکیما وجود دارد. انواع بیشتر آن را می توانید در سایت اسکیما بیابید.
در ادامه مهم ترین انواع اسکیما را به شما معرفی میکنم:
- اسکیما سازمانی: این اسکیما به معرفی یک سازمان مرتبط است و شامل اطلاعاتی چون نام سازمانی، لوگو، اطلاعات تماس، اطلاعات دسترسی و موقعیت مکانی و آدرس پروفایل شبکههای اجتماعی میشود.
- اسکیما افراد: این اسکیما عملکردی مشابه نمونه سازمانی دارد، با این تفاوت که اطلاعات افراد مانند نام، تاریخ تولد، آدرس، تحصیلات و اعضای خانواده را نمایش میدهد. این اسکیما بیشتر برای افراد معروف به کار میرود.
- اسکیما کسب و کار محلی: برای آن دسته از کسب و کارهای محلی که نیاز دارند اطلاعاتی مثل ساعت کار، محل دقیق و… شان را گوگل بداند، این اسکیما توصیه میشود.
- اسکیما محصولات: به کمک این اسکیما میتوانید اطلاعات لازم برای فروش یک محصول یا خدمت مانند قیمت، وضعیت موجودی و جزئیات دیگر را در صفحه نتایج نمایش دهید.
- اسکیما بردکرامب: بردکرامب در واقع نمایش مسیر یک صفحه است. وجود این نوع نشانه گذاری اسکیما ممکن است باعث شود این لینک های بردکرامب در نتایج جستجو هم نمایش داده شود.
- اسکیما مقالات: گوگل به کمک این اسکیما درک بهتری از مقاله شما به دست می آورد.
- اسکیما ویدیو: اگر به فکر سئو ویدیو و نمایش آن در نتایج جستجو هستید، از این اسکیما استفاده کنید.
- اسکیما رویداد: برای معرفی رویدادهایی مثل کنسرت و… این اسکیما استفاده میشود.
- اسکیما دستور پخت: این همان اسکیمایی است که باعث میشود در نتایج در مورد دستور پخت یک غذا اطلاعات نمایش داده شود.
- اسکیما Review/Rating: این اسکیما به گوگل اطلاع میدهد که کاربران به هر صفحه یا محصول چه امتیازی داده اند.
- اسکیما سوالات متداول (FAQ): با اضافه کردن این نشانه گذاری اسکیما به سایت، ممکن است کادر سوالات متداول در نتایج برای صفحات سایت تان نمایش داده شود.